icon

Je to menopauza?

18. sep 2022

Baby chcela by som sa poradiť. Posledné 4mesiace mi hapruje menzes. V jún som mala taký silný, že som sa bála, že do rána vykrvácam.. Našťastie to ustúpilo. Júl som nedostala žiadny menzes. August menzes v podobe výtoku _ úplne slabucčky. September krvacam už druhý týždeň, tak ako keď sa menzes rozbehne a nezdá sa, že by bol na ústupe. Mám 44rokov. Iné problémy nemám okrem toho, že som pribrala.. 🤦. Šla by som ku gynekologičke, ale už pred rokom mi urobila kazanie o tom, že som pribrala.. A doslova mi povedala, že pôsobím ako nesebavedomá chudera, lebo sa ma začala vypytovať čo mám na sebe najradšej (ostala som na ňu pozerať v nemom úžase).Velmi sa ma jej slová dotkli, mala som ju roky za skvelú odborníčku a lekaãrku. ( Beriem, že to nemyslela zle, ale trošku prestrelila) Nemám chuť ku nej ísť, keď mi začne nadávať za vahu a skúšať jej psychologické kurzy.. Viem, že to nie je ok. Sama sa na seba ,,hnevám,,.. Ani neviem ako a za posledný rok som znovu niečo pribrala. 🤦. Bojujem

simonah73
18. sep 2022

tak zmen gynekologa a chod k takemu co sa venuje svojmu odboru a nekafre ostatnym do roboty. mne to tak hapruje uz mozno dva ci tri roky, na zaciatku ked to zacalo blbnut som isla dr a ten mi po ultrazvuku povedal, ze zatial to nevidi na koniec ale ze blbnut to moze, takze uz to neriesim. teraz to mozno bolo spojene asi s prekonanim kovidu, lebo po skonceni mi to po siestich dnoch znovu prislo a potom to prislo pred par dnami po 29d meskania. buduci rok budem mat 50.

lucia851
18. sep 2022

Zmeň gynekológa.Ja by som si určite nenechala od nejakej chuderi hovoriť že či mám schudnut alebo nemám.

evabb35
18. sep 2022

Ja neviem, ale veď práve ženy, ktoré nie sú spokojné so svojou postavou, sledujú si hmotnosť a večne držia redukčnú diétu, denne behajú, platia si trénera vo fitnes centre sú skôr nesebavedomé, hoci navonok sa to vôbec nezdá. Pritom za tým všetkým býva často aj obava, že ich životný partner opustí, ak by náhodou pribrali....Žeby bola nesebavedomá žena, ktorá svoju hmotnosť absolútne nerieši a svojim zovňajškom sa nejako zvlášť nezaoberá, v podstate ani si neuvedomuje, že už nie je taká mladá a so svojim životným partnerom si užíva život ako za mlada?

stellarstar
18. sep 2022

Je to úplne jednoduché, zmeniť gyn a nechaj si spraviť testy

autor
18. sep 2022

@stellarstar asi to tak urobím. Na túto som bola zvyknutá, chodila som ku nej od tehu.. Ale ako som tam naposledy aj sedela v čakárni, iba samé mladé babenky tehotné... U nej sa platí ročný poplatok, nie malý.. Raz som jej zobrala čokoládu a domáci med.. Normálne to ofrflala, že načo jej to vlacim, že ona drží diétu, že také neje.. Že u nej sa platí (poplatky mám uhradené). Tak som jej rovno povedala, že som ju chcela potešiť, ale nevyšlo to...

isis234
18. sep 2022

Zmeniť gynekologa. Pozrieť recenzie. Lekárka si nemôže dovoliť hovoriť o pacientovi, ako vyzerá. Môže len poučiť

luccija
18. sep 2022

To, ako keby som pisala ja😆rovnake problemy tiez 44 r 2 m som nedostala nic, potom velmi silny, spinenie, skor o tyzden... a pod.Jeden lekar mi ho zastavil po 12 dnoch Norethisteronom a ten som brala 7 m dalsi lekar povedal okamzite vysadit a dal mi Duphaston a nasiel mi polyp.Tiez som si myslela, ze menopauza, ale ovulaciu videl a povedal, ze urcite este nie.Z liekov som pribrala 5 kg:( odid od nej ma velmi zle spravanie.Mne sa to upravilo jeden tvrdil, ze to mam po ockovani, lebo vtedy som 2 m nedostala, druhy, ze po covide😀teraz neberiem nic chodi presne a idem na op polypu.
Este som si uhnala anemiu.Ked tak dlho krvacas chod na injekciu, alebo po lieky.Moze to byt nejaka horm.nerovnovaha vraj po 40 tke to je bezne mne sa to upravilo a teraz 3 m mam pokoj.Ale ani jeden mi nechcel spravit horm.profil preto som vysadila a chcem si ho sama zaplatit a chcem vediet na com som.Duphaston mi velmi pomohol na PMS urcite mi uz chybaju hormony v druhej polke cyklu.Bol to obrovsky rozdiel v psychike...kolko si pribrala?

autor
18. sep 2022

@luccija za posledný rok 10kg. Keď ma postaví na váhu, rovno ma tam odstrelí. Odkedy s u nej nebola.

palicka
18. sep 2022

Teba gynekologička váži? Mne teda v tehotenstve. Ináč nie. Zaujima ju moja maternica, vaječníky a hormóny

mikadooo
18. sep 2022

Nemôžeš zmeniť gynekologičku? Mne to príde riadne ustrelené, keď pacient má problém, ale bojí sa ísť k doktorovi, ktorého si platí z vlastných daní 🤷. A aj keby som nemala na výber, šla by som tam, kľudne aj na psychologickú prednášku, hlavne aby som dostala odpoveď, čo sa deje s mojím menštruačným cyklom.

monci20
18. sep 2022

Mám 48 rokov, tiež sa mi to začínalo podobne asi v tom veku, asi 2 roky som mala veľmi nepravidelne, niekedy na 40, 33 deň potom zase veľmi často za sebou na 16, 21, 19 deň, pár krát silné, že sa zo mňa lialo, vtedy som brala ascorutin. Teraz už 2 roky nemám menzes, ale zato riadne návaly. Treba to však určite riešiť s gynekológom, lebo môže to byť aj niečo iné. Ja mám našťastie perfektného dr. môžem s ním riešiť aj iné zdravotné problémy, vždy ma vypočuje a poradí

simonah73
18. sep 2022

@mikadooo co z vlastnych dani, ale pise ze jej plati este aj nejake rocne poplatky, takze o to viac by mala dr riesit to co ma.

lucia851
18. sep 2022

V živote ma gynekológ žiadny nevazil iba v tehotenstve

deti95060810
18. sep 2022

zmeň lekára...načo chodiť k takému čo ťa uráža a nepozná slušné vychovanie... Keby si bola hneď široká ako dvere - aj tak sa to dá slušne a s citom pacientke povedať...
Inak si nemyslím žeby išlo o menopauzu... 44 je ešte málo, možno tak o 5 rokov...

joesvk
18. sep 2022

Určite zmeň lekárku. Už len preto,že sa pri nej necítiš komfortne. Zvláštne, že ti nezobrala krv na hormóny. Nemusí to byť menopauza, možno štítna zľaza,možno polycystické vaječníky..
Ale začínajúci prechod v tomto veku je normálny stav. Obdobie prechodu môže byť krátke,ale kľudne môže trvať aj roky.

autor
18. sep 2022

Máte pravdu, môže to byť čokoľvek, dúfam, že nič vážne... Zajtra zavolám novej lekárke, azda ma zoberie. Ďakujem za názory a rady.

luccija
18. sep 2022

@monci20 a beries nejake hormony, aby si to prekonala lepsie?
Mne gyn.povedal, ze perimenopauza a vsetko pred menopauzou moze trvat aj 10 r, ze od 38- 40 r.postupne klesaju hormony.Ze tretina zien tym prejde ani nevie ako, tretina mierne problemy a tretina zle s doplnkovou liecbou od psychiatra a pod.Ja som mala kolegynu, ktora to zvladala velmi zle mam pred tym co ma caka respekt.

monci20
19. sep 2022

@luccija zatiaľ neberiem nič, hormóny by som nechcela, skôr by som skúsila nejaké bylinné prípravky, doteraz som tie návaly nejako zvládala, najhoršie to bolo cez leto čo boli tie extrémne horúčavy, cez noc som sa 3 krát prezliekala, teraz je to trošku lepšie. Pravda je, že to u mňa má vplyv aj na psychiku, tak neviem, budem to musieť nejako riešiť