Je to popôrodná depresia alebo len rozhádzané hormóny?
Myslite že mam popôrodnú depresiu ??? Alebo len rozhádzané hormóny?? Mala som planovaný cisársky a malá sa mi naroďila 29.12 2025 ako som prišla z pôrodnice domov mam niekedy pocit že to nezvládam že sa zrútim a niekedy by som chcela utiect daleko a nevratit sa domov 😏 mala ked dlhšie plače a dlho ju uspávam rozplačem sa aj ja a citim sa bezmocne 😏 je to moje prvé dieťa a som mladá mamička mam 20 rokov myslite že mam depresiu ??? Na malu nemam ziadne stavy len pocity bezmocnosti
@nathaessae zavolaj si k sebe výpomoc, existujú aj popôrodné duly ktoré ťa podporia a dodajú silu, navaria alebo sa postarajú o bábo. Pomôžu s čím treba
Byvas s otcom dietata? V takychto chvilach najviac pomaha dat mu dieta na ruky a ist sa zavriet do nej izby, ist sa prejst, dat si kupel atd.
@nathaessae si mlada mamicka, tvoje pocity su normalne. zivot sa ti zmenil o 180st, obrovska zodpovednost dala kazdej z nas zabrat. je ti niekto oporou? mama ci manzel?
@anonym_7b206e mám partnera otca mojej malej žijeme spolu on mi vždy hovorí že sa mam usmievať že to zvládnem niekedy mi ju postraži keď idem niečo spraviť v domácnosti keď malá spinka ale inak je všetko na mne uspávanie kŕmenie prebalovanie proste všetko aj k nej vstavam len ja žijeme v 1 izbovom byte takze plus do toho žiadni priestor nemám partner vstava skoro rano do práce a ked malá plače zobudi ho to a niekedy je nervózni s toho a ja sa citim zle že sa nevyspi do prace 🙈 mamina mi pomaha občas ale mne to nejako nepomaha
Byvas s otcom dietata? V takychto chvilach najviac pomaha dat mu dieta na ruky a ist sa zavriet do nej izby, ist sa prejst, dat si kupel atd.
@anonym_e13f7a ano zijem s nim malu mi postraži prejdem sa aj do obchodu aj dam kupel lenže mne to nejako nepomaha 😩 neviem kde je chyba
@anonym_e13f7a ano zijem s nim malu mi postraži prejdem sa aj do obchodu aj dam kupel lenže mne to nejako nepomaha 😩 neviem kde je chyba
@nathaessae tak nech malu nestrazi, ale nech sa zacne viac podielat na realnej starostlivosti o nu, aby si si viac odfukla a bola menej nervozna a frustrovana.
Ešte si na seba len zvykate, taký pocit bezmocnosti je úplne normálny. Hovorí sa, že po narodení bábätka sa musí ešte narodiť aj mamina a to chvíľu trvá. Využi tú pomoc od matky a partnera na svoju psychohygienu. Choď sa prejsť, zmeň prostredie. A partner nech teda hľadá väčšie bývanie, alebo si kúpi slúchadlá na spanie, nie je Tvoja chyba, že sa on nevyspi. Môj muž napríklad ešte v noci vstal aj so mnou k malému, doniesol vodu, prebalil a to má 43 rokov.
A to, že chceš utiecť ďaleko sú len také chvilkové iracionalne stavy alebo sa reálne cítiš, že by si niečo také chcela? Pokiaľ sú to stavy reálne, tak sa pre istotu obráť na odborníka. Ja som napríklad mužovi zopár krát povedala, že mám malého chuť vyhodiť z okna (bývame v bungalove pre upresnenie) ale nič také som rozhodne neplánovala, len to bol taký výkrik do tmy počas noci z čistého vyčerpania keď som dlhodobo nemala ani hodinu nerušeného spánku. Muž pomáhal ako mohol ale pri nekonečnom kojení a vstávaní v noci ma zastúpiť nevedel.
Niekedy mam chuť utiect co najdalej preč niekedy si neviem s nou sama rady keď ju dlho uspávam chce sa mi plakať kričat a som nervozna moj partner je starostlivý len sme mladý on ma 24 a ja 20 a je to naše prvé myslim ze sa to časom zlepši byvanie riešime aktualne tak mozno to bude lepšie ked budem mat viac priestoru aj doma
Niekedy mam chuť utiect co najdalej preč niekedy si neviem s nou sama rady keď ju dlho uspávam chce sa mi plakať kričat a som nervozna moj partner je starostlivý len sme mladý on ma 24 a ja 20 a je to naše prvé myslim ze sa to časom zlepši byvanie riešime aktualne tak mozno to bude lepšie ked budem mat viac priestoru aj doma
@nathaessae este raz, tvoje pocity sme prezivali mnohe z nas. vsetko chces cas. a prvy rok je najtazsi, ono to potom uz bude insie, ked budete zbehli a urcite pomoze vacsie byvanie. cez vikend si najdi cas na seba, muz ci mama nech pomaha, aspon pokocikovat.
A to, že chceš utiecť ďaleko sú len také chvilkové iracionalne stavy alebo sa reálne cítiš, že by si niečo také chcela? Pokiaľ sú to stavy reálne, tak sa pre istotu obráť na odborníka. Ja som napríklad mužovi zopár krát povedala, že mám malého chuť vyhodiť z okna (bývame v bungalove pre upresnenie) ale nič také som rozhodne neplánovala, len to bol taký výkrik do tmy počas noci z čistého vyčerpania keď som dlhodobo nemala ani hodinu nerušeného spánku. Muž pomáhal ako mohol ale pri nekonečnom kojení a vstávaní v noci ma zastúpiť nevedel.
@anonym_1840bb ano niekedy som aj ja povedala ze malu niekomu dam pred dvere lebo som vyčerpana nespím do toho ked mala je niekedy nespokojná a je dlho hore stale mrnčí ….. nič iné nerobím len kojim uspavam a prebalujem
@nathaessae ono to bude lepšie, uvidíš. Nájdete si s malou rytmus, začnete sa viac vzájomne vnímať a bude to aj pekné. Každej z nás chýbal ten život predtým 😃 Ale ono časom zistíš, čo pekné prinesie nový život.
@nathaessae ono to bude lepšie, uvidíš. Nájdete si s malou rytmus, začnete sa viac vzájomne vnímať a bude to aj pekné. Každej z nás chýbal ten život predtým 😃 Ale ono časom zistíš, čo pekné prinesie nový život.
@michaela329 niekedy si hovorim že som nemala mať tak skoro dieťa že čo by som sala za svoj život predtým ale je to len chvilkove tak dufam ze to prejde
@anonym_1840bb ano niekedy som aj ja povedala ze malu niekomu dam pred dvere lebo som vyčerpana nespím do toho ked mala je niekedy nespokojná a je dlho hore stale mrnčí ….. nič iné nerobím len kojim uspavam a prebalujem
@nathaessae ak by si mala skutočne pocit, že ti to prerastá cez hlavu tak nie je hanba zájsť po radu ku odborníkovi. Ale skôr si myslím, že to prejde. Niektoré detičky sú náročné, zvykáte si na seba, učíš sa čo a ako. Ja som tiež mladá mamina, úplne ťa chápem. Bude to lepšie, neboj.
@nathaessae ak by si mala skutočne pocit, že ti to prerastá cez hlavu tak nie je hanba zájsť po radu ku odborníkovi. Ale skôr si myslím, že to prejde. Niektoré detičky sú náročné, zvykáte si na seba, učíš sa čo a ako. Ja som tiež mladá mamina, úplne ťa chápem. Bude to lepšie, neboj.
@anonym_1840bb ďakujem za radu človek si neuvedomuje aka to je zodpovednosť a ake to je narocne pre zenu na psychyku hlavne …. Ja som si to neuvedomovala ked som bola tehotna ale az teraz som do toho padla
@michaela329 niekedy si hovorim že som nemala mať tak skoro dieťa že čo by som sala za svoj život predtým ale je to len chvilkove tak dufam ze to prejde
@nathaessae pozri, už sa stalo a to malé je už tu a Tycsi jeho celý svet. Ja Ti úplne rozumiem, že je ťažké si zvyknúť a že Ti chýba Tvoje staré ja - aj mne chýbalo a to som rodila 39 ročná 🙂 Tiež som rozmýšľala, že či mi to bolo treba, keď boli bolesti bruška napríklad 😅 Ale toto baby bluesu prešlo. Ak by si akokoľvek cítila, že toho je moc - poziadaj o pomoc doktora. Od toho tu sú, aby pomohli.
@anonym_1840bb ďakujem za radu človek si neuvedomuje aka to je zodpovednosť a ake to je narocne pre zenu na psychyku hlavne …. Ja som si to neuvedomovala ked som bola tehotna ale az teraz som do toho padla
@nathaessae pre každú je to náročné a pripraviť sa na to nedá. Či máš 20 alebo 40. Takže nič si nevyčítaj, dopraj si čas pre seba keď sa dá a časom sa spánok ustáli a budete zosúladené.
Ďakujem vám za podporu a radu malo kde sa najdu dobré mamičky ktoré slušne vysvetlia a napišu rady lebo nemam tu dobre skusenosti s mamičkami niektore su arogantne a maju za potreby uražat bez dovodne
Ďakujem vám za podporu a radu malo kde sa najdu dobré mamičky ktoré slušne vysvetlia a napišu rady lebo nemam tu dobre skusenosti s mamičkami niektore su arogantne a maju za potreby uražat bez dovodne
@nathaessae Srdiecko si ešte mladučka a zapajaj o starostlivost aj partnera. Nie že také on mi ju postraži. Je to aj jeho dieta nie len tvoje. Ked nie je v praci nech sa podieĺa o starostlivost. Prijmi aj pomoc maminy a čo najviac oddychuj . Spi vždy keď možeš. Kasli teraz na všetko ostatne na prvom mieste maj seba a dieťa.
Pri prvom som bola bezmocná aj ja .A mala som popôrodnú depresiu.Bola som zúfalá urevana vyčerpaná fyzicky aj psychicky.Ak to bude pretrvávať vyhľadaj pomoc nieje to hanba a keď niekto povie že si iba maznava a kedysi to nebolo tak kašli na to .Bolo to aj vtedy len sa o tom nehovorilo

@nathaessae si mlada mamicka, tvoje pocity su normalne. zivot sa ti zmenil o 180st, obrovska zodpovednost dala kazdej z nas zabrat. je ti niekto oporou? mama ci manzel?