icon

Je uhryznutie dieťaťa naozaj také bolestivé?

30. jan 2025

Dobrý večer, čo by mi mohlo pomôcť? 13 mesačný syn ma zrejme uhryzol, neviem o tom ani.. ale jednoducho mám ranu na bradavke a brutálne má to bolí, aj keď nepije. A keď pije je to nevydrzatelne. Je možné aby ma tak uhryzol? Ďakujem za rady

jana_eyre_2
30. jan 2025

Nie, ono sa to volá ragada bradavky, je to spôsobené nesprávnym prisatim.. keď bol maličký mohol byť prisaty správne, ale ako je starší, tak papa už úplne inak, je predpokladám aj pri jedení akčnejší.. sú to trhlinky ktoré sa urobia vlastne mechanicky a môžu sa zapáliť..

Nedávaj mu teraz papať z toho prsníka, lebo bude jesť aj krv a tá sa nedá stráviť.. ja som toto zazila pri prvom, len ma bolela bradavka, ale nevedela som že krváca.. raz mi malý vygrcal krv, strašne som sa zľakla.. leteli sme na pohotovosť, tam ho presetrovali, nič nezistili a nakoniec keď som ho tam začala kŕmiť na chodbe, odsal sa odomna a ja vidím že krv ide zomna.. cítila som sa ako debil, ale bola som šťastná že maly je ok..

Daj si na bradavku repík, a zatiaľ dojčí z druhého prsníka
.

colsami
30. jan 2025

Urcite nedavat z toho prsnika kym sa to cele nevyhoji. Kazde prisatie to irituje, nikdy sa Ti to nezahoji ak ho bude pouzivat. (Zazila som si to). Bude stacit par dni a potom uz ok

anavixy
30. jan 2025

Multi-Mam naplast si daj. Okrem toho rozotriet mm a nechat posobit. Z prsnika, ak nechces dojcit (ragady vseobecne nie su prekazkou dojcenia, len je potrebne odstranit pricinu ich vzniku -zle prisatie, hryzenie a samozrejme ak to boli, tak pochopitelne pre teba to prekazkou je), musis mlieko odsat alebo odstriekat do ulavy, aby si si neprivodila aj upchate mliekovody.

maryetta
30. jan 2025

Multimam naplaste. To je priam prva pomoc. A toto mne naposledy zabralo brutalne rychlo.
https://www.benulekaren.sk/lansinoh-hpa-lanolin...

anavixy
30. jan 2025

Lanolin da na poranene bradavky neodporuca, priam zakazuje. Hoveju si v nom kvasinky, takze riziko nepeknej infekcie. Este urcite pride na rad aj olej citrovital, medzi lp/lk kontroverzna praktika.