Je veľká jamka na prsníku normálna?
Ahojte neviem možno to je normálne ale dnes má to dosť vystrašilo možno bežné no pre istotu sa spýtam.
Pri zdvihnutý ruky sa mi v prsníku správy veľká jamka pozdĺž od bradavky až skoro cez celý prsník mám sa báť alebo je to normálne keďže som odkojila 3deti .ďakujem za odpovede a pomoc
urcite k dr. mozno je to len nejaka odchylka, ci pozapalova zmena. neboj sa hned najhorsieho, no k dr pre istotu chod.
Akekolvek zmeny na a v prsniku treba hned konzultovat s gynekologom. Ten ta posle na utz alebo mamografiu, podla veku.
Kedy si mala poslednu preventivku?
Nechcem ta strasit, ale hned k lekarovi.
@anikaaaaaa dnes som to aj odfotila
@banalu preventívnu som mala v decembri no na sono som bola 15.4 a mala som len drobné cysti ale v pravom . Skúsim zavolať k dr a objednať sa
@anikaaaaaa super! Tak verme, ze to nebude nic vazne. Ozvi sa po vysetreni.
Ja mám to isté dvihnem ruky a len na úplnom dobrom svetle som si všimla na jednom prsníku priehlbinu ale to ani není nejaká výrazná priehlbina ale proste vidím to dám ako by koža trošku taká prepadnutá mám aj strije tak niekedy aj tá jazva môže spôsobiť ako by takú priehlbinu no ale bola som na sone a pozorovaná len žľaza hovorili že proste tým že som pred 2 rokmi kojila že to všetko sú len žľazy a hormóny že sa nemám čoho báť riadne mi sonovala ten prsník viac krát na Tom mieste s povedlaa môžem byť úplne pokojná porozpvana len žľaza nič iné že priehlbiny môžu byť niekedy spôsobené zlazami alebo aj keď žena koji alebo keď schudne že ten prsník mení tvár že sa zmenší alebo pri pribrati zväčší takže len čisto len žľazy a hormóny
@anikaaaaaa ahoj ako si prosím dopadla?
@domka331 ahoj, mam rovnaký problém a takisto mi lekár povedal, že je to v poriadku. Nezmenilo sa ti to po čase?
@filipa123 Ahoj, stále je to to isté – zdvihnem ruky hore a vidím si priehlbinu, alebo si natiahnem prsník a úplne vidím kožu, potom jamku a zase kožu. Povedali mi, že je to úplne neškodné, že ide len o žľazy, a že sa nemusím báť. Som však taká, že keď to vidím, som nespokojná, stále ma to znepokojuje.
Ale keďže sono bolo v poriadku a mám napísané BIRADS 1, teda najlepší možný výsledok, a nenašli ani cysty, tak dúfam, že majú pravdu a že je všetko v poriadku. Bola som ešte aj u druhej lekárky, súkromne, kde som si zaplatila, a povedala mi to isté.
Tak si myslím, že priehlbina nemusí byť vždy niečo zlé – môže to byť následok kojenia, alebo zápalu prsníka počas kojenia, prípadne chudnutia a priberania. No aj tak ma to stále trochu znepokojuje, aj keď vraj je všetko v poriadku a ide len o žľazové tkanivo, nič iné. Tak im teda verím, že je to v poriadku, a snažím sa si to zbytočne nekontrolovať, lebo ma to len viac stresuje, keď si to stále prezerám. Tebe čo povedali akú máš problém ? Tiež keď dvihnes máš priehlbinu a keď máš ruky normálne tak nemáš ?

pri takejto zmene sa odporuca ist k dr.