Je vhodné používať intímny gél po pôrode?
Ahojte záujema ma ci je vhodné po pôrode používať aj intímny gél? Termín mam začiatkom júla objednala som si cicatrinida sprej na lepšie hojenie rán.
@jessi06 umyla som iba vodou, jemne osušila uterákom a nastriekala Cicatridinu. Inak by som nedávala nič
@petronellla87 a ako často ho treba použivat? Ten sprej
@jessi06 podľa potreby a ako budeš stíhať 😀 asi raz za 6 týždňov sa mi podarilo aby sprej na mne uschol lebo drobec zaspal tak som mala kľud, ostatné dni proste makáš 😂
Nam odporucali v porodnici jemne detske mydlo, vodu a po osuseni strieknut cicatridinu - odporucam, rychlo a krasne som sa zahojila 🙂
@jessi06 už si presne nepamätám, ale myslím že tam bolo písané 2 alebo 3x do dňa. Ja som si ju dávala zo začiatku aj častejšie 😃
@zuzanka.zuzu aha tak 😁dobre
@petronellla87 a v poriadku? Nebolo žiadne podráždenie?
@zuzanka.zuzu no to si nejak často nepoužila potom
@petronellla87 tam je písané ako často? ja to svojmu 3r pri zranení napr.kolienka striekam prvú hodinu asi 5x za hodinu a potom na večer 🙈
@jessi06 prečo nie? za týždeň či dva som minula celé balenie ... však to nie je zlato, to je sprej na rany
@jessi06 vôbec, ono je to ako Pantenol taká chladiva pena...o dva týždne bola frnda ako nová 🤣😆 a to som teda mala šitie aj mega opuch
ale je pravda že sme prešli na bionect 👌 ten je ešte lepší 👍
@zuzanka.zuzu mne sa zdá že áno...Ale už je to vyše roka od pôrodu, tak možno sa mýlim 😃
@petronellla87 iha no tak potom veľmi účinná vec to je 😁👌
@zuzanka.zuzu lebo som čítala že si napísala raz za 6 týždňov tak som to asi zle pochopila 😁ved áno je to sprej. To sa môže dlhodobo používat až do vypadnutia alebo vybratia stehov?
Zo zaciatku som sa umyvala cistou vodou a ususila som sa kuchynskymi utierkami😀 a podla potreby som kazdy den pouzivala sprej Lansinoh post birth, perfektna kupa. Mala som ho so sebou uz v porodnici a pouzivala som ho cca 2 tyzdne.
Ten sprej je super, mne pomohol, aj schladil 😁. Pouzivala som inak len vodu, bala som sa tam toho dotknúť
Mne muz do porodnice musel doniest jemne mydlo pre babatka. Tak mi nariadila porodnicka. Po kazdej potrebe umyt tym mydlom. Tak maj aspon vyhlidnute, aby si v pripade potreby vedela muzovi povedat co ma kupit.
Striekala som si aj ten sprej, no mna to hrozne bolelo, musela som si ho zmyt.
@jessi06 ano, uplne suhlasim, preto som si ten sprej aj kupila, kazdy ho chvalil. Urcite vela zien ma len a len pozitivnu skusenost ☺️ tak isto vela zien odporuca len cistu vodu... a preto som aj napisala, ze je mat dobre nieco vo vyhlade, pre istotu. ☺️
Drzim palce nech vsetko dopadne tak, aby nebolo treba ani ten sprej 💪
Ale chladiace vlozky by som si tiez kupila, aj ked nam nosili tie naboje do prenosnej chladnicky 😂

@jessi06 nie staci cista voda aspon teda pokial budes mat sitie