icon

Katéter v mechúri - problém

sejbipi
12. sep 2021

Dobryvecěr…mTe niekto skusenosti? Mam ho 2 dni. Dnes mi extremne pomaly odteka moč a plni sa mi mechur… boli to… čo s tým? Lekári povedali, že sa to občas deje, stale vychadzaju zrazeniny lebo som po operácií…no ja s tym bojujem celý deň …. 😓😓😓

tani777
12. sep 2021

No mali by ho skusit preplachnut 🤷‍♀️ Neviem preco to neurobia,je to rychle a jednoduche

oslo1
12. sep 2021

Ked mas zrazeniny, preco nemas 3 way catheter s continualnym preplachom?
Ked uz ho nrmaju, tak nech ti sestra kazdu hodinu preplachne kateter.
Co ti operovali? Musis mat catheter?

pseudomonas87
12. sep 2021

@sejbipi nenechaj sa odbiť, väčšinou sme dávali katéter s preplachom na 24 hodín a potom keď už bol moc skoro čistý, klasicky, zvon na sestru, musia ti ho preplachovat.

sejbipi
autor
12. sep 2021

@tani777 dnes mi ho menili celý, no sáčok nie, občas mam pocit, že ten sáčok je niekde seknutý

sejbipi
autor
12. sep 2021

@oslo1 operovali mechur a pošvu… ja som už doma. Prepustili ma po 24 hodinách, pretože mám doma 3 mesačné bábätko. Každopádne mám kľudový režim, občas sa prejdem, o malinkého sa mi starajú.. ja len kojím. Takže nechapem kde by sa to mohlo pokaziť

sejbipi
autor
12. sep 2021

@pseudomonas87 ja som už doma. Prepustili ma po 24 hodinách, pretože mám doma 3 mesačné bábätko. Každopádne mám kľudový režim, občas sa prejdem, o malinkého sa mi starajú.. ja len kojím. Takže nechapem kde by sa to mohlo pokaziť

sejbipi
autor
12. sep 2021

@pseudomonas87 keď som bola v nemocnici ani raz mi ho nepreplachli

tani777
12. sep 2021

@sejbipi kateter vymenili a sacok nechali ten isty?zaujimavy postup...no kazdopadne treba ho preplachnut ked mas zrazeniny a taketo tazkosti,no neviem co s tym doma zmozes.. 🤷‍♀️ Jedine ak skusit zavolat na pohotovost,ci to spravia,alebo teda zajtra

sejbipi
autor
12. sep 2021

@tani777 áno, sáčok a hadička je rovnaká… len ten silikónový katéter- priamo ten vývod z mechúra mi vymenili. Nič viac
Zrazenin je už veľmi máličko.. no aj tak neodteka

tani777
12. sep 2021

@sejbipi chapem,len ma to prekvapilo 🙂 mohlo sa stat,ze tam je vacsia zrazenina,kvoli ktorej nemoze moc poriadne odtiect,preto by to bolo dobre preplachnut