icon

Kedy by ste mali absolvovať prvé sono prsníkov?

18. jan 2025

Ahojte, chcem sa opýtať kedy ste boli na prvom sone prsníkov? Bola som nedávno u gynekológa, klasika vyšetrenie prehmatal prsníky, podpazušie, stlačil bradavky a vraví mi že všetko super, no ja mám už dlhšie bolesti jedného prsníka, ale predpokladám ze sú z chrbtice. Posledný pol rok som absolutne kašlala na pohyb a keď ma zabolí ten prsník citim zároveň bolesť kdesi pri lopatke čiže asi nejaký sval alebo nerv, doktor mi povedal ze sono až keď budem mať 25, no ja som taká že možno by som aj išla niekde súkromne, išli by ste na mojom mieste alebo proste najskôr sa zamerať na chrbticu? Ďakujem

simona1998
18. jan 2025

V 18 som bola na prvé sono a chodím každý rok , na sono prsníkov by som určite išla , mala som podobný problém ako ty , bol to asi natiahnutý sval . Po cca mesiaci mi to samé preslo

reenie
18. jan 2025

Tiež by som si dala spraviť najprv sono pre istotu, aj keď je to pravdepodobne chrbtica a nechápem, prečo ťa neposlal, potom ortopéd..ak si z Ba, alebo z blízkeho okolia, tak bez výmenného lístku, Mudr. Kubica.. medira.sk

autor
18. jan 2025

Tiež neviem povedal len že v pravom prsníku necíti takmer žiadne žľazy a že ľavý máva tých žliaz viac a mám to tak aj ja, no lenže do 25ky ešte 3 roky a to sa radšej súkromne objendam kdesi.

banalu
18. jan 2025

Opravujem, myslela som, ze mas 25.. Vies sa vypytat sama - vypytas si vymenny listok alebo ist sukromne. Prekvapuje ma, ze ta lekar sam neposlal, ked ai mu povedala, ze ta boli prsnik.
Ja som zacala okolo 18tky. Moja baba (z maminej strany) mala rakovinu prsnika, moja mama bola operovana 4x. Ja sama mam cystu uz 5+ rokov. Nie vsetko sa nahmata a nie vsetko boli, ale radsej vysetrit ako lutovat.

denkabemommy
18. jan 2025

Od 18 chodievam každý druhý rok 🙂

autor
18. jan 2025

Ja som mala pocit že celkovo sa mu do toho vyšetrenia ani nechce, keď som k nemu začala chodiť mi ukázal samovyšetrenie a odvtedy sa iba opýtal ci všetko v pohode, teraz bol taký že no dobre tak sa vyzlečte skontrolujem

tetapetra
18. jan 2025

Na Sk máš sono plne hradené poisťovňou od 18rokov, každé dva roky. Nechápem o čo tvojmu gynekológovi ide.

autor
18. jan 2025

Neviem prečo práve 25 rokov 🤷🏻‍♀️

autor
18. jan 2025

Ale aby som mu úplne nekrivdila mna neboli stále, skôr v nejakej polohe čiže fakt to bude asi nejaký stlačený nerv ale aj tak no

tetapetra
18. jan 2025

Máš nárok od 18r je jedno či máš problém alebo nemáš. Známa chodí každý rok. Jeden rok sono, druhý mamo. A aj tak sa nevyhla tomu najhoršiemu. Nič to nemusí znamenať,to máš pravdu. Ale nárok máš