icon

Ki67 v cca 80% - mal niekto pri rakovine?

30. okt 2022

Ahojte v histologii mi vyslo ki67 v cca 80% ,viem že je to zle,mal niekto?

mogaa
30. okt 2022

tam je dôležité aj štádium ochorenia, nielen typ a zhubnosť nádoru

autor
30. okt 2022

@mogaa myslíš,ja si už neviem čo mám myslieť... karcinom krcka maternice,Ib2 .

mogaa
30. okt 2022

tam je dôležité hlavne štádium ochorenia....pri I.a II:štádiu je to ešte ok...IV.štádium je posledné štádium...podľa toho sa dáva aj liečba...do štádií sa to rozdeľuj podľa toho či sú už metastázy a celkovo v akom stave ochorenie je....aj s III.štádiom sa pri liečbe dá žiť roky....nezáleží ani tak od veľkosti nádoru ako od grade(zhubnosť)....a samozrejme ako človek reaguje na liečbu...

autor
30. okt 2022

@mogaa ja som mala grade 3 😔 dakujem Ti. Nemám sa koho popýtať.

mogaa
30. okt 2022

grade je zhubnosť...pri grade neviem či je tam 5stupňov alebo koľko....ono pri týchto onkoochoreniach ti 1údaj sám o sebe v podstate nepovie nič...ty sa vieš orientovať len podľa štádia ochorenia, viem že pri IV.štádiu sú už metastázy a dáva sa tam len paliatívna liečba...zbytočne sa budeš týmto trápiť a hľadať na nete....pre teba je podstatné čo ti povie tvoj onkológ, ten ti vysvetlí aj liečbu v tvojom prípade....ty sa sústreď na liečbu...dôležité pre teba je či sa dá primárny nádor operatívne odstrániť a či sú metastázy a kde....od toho sa odvíja aj ďaľšia liečba....pravdepodobne si na PN, ak budeš mať určené aj štádium ochorenia, začni si vybavovať aj ID(môžeš súbežne poberať PN aj ID)aby si nemala strach o financie a naozaj sa venuj liečbe+robenie vecí čo máš rada a byť s ľuďmi ktorých máš rada....neboj sa, bude ešte dobre....šanca je vždy a tú ti nikto nevezme.....len sa netreba vzdávať a už vôbec nie dopredu.....prajem veľa šťastia pri liečbe....

autor
30. okt 2022

@mogaa už mi nádor vyoperovali,nebolo nič okolo zasiahnuté aj uzliny boli čisté. Začinam s radioterapio 25x plus chemo 5x . Len som sa vylakala ze to grade 3 a ki67 mohli uz prejst do cievneho sirenia.

mogaa
30. okt 2022

nie, to je presne to čo som písala, 1údaj sám o sebe ti nepovie nič....máš šťastie že ti to zistili v začiatku, to bude I.alebo max. II.štádium....teraz sa ti pokúsia zničiť zostávajúce rakovinové bunky ak nejaké v okolí máš...

autor
30. okt 2022

@mogaa ďakujem Ti za odpoveď

atka13
3. mar 2024

Ahoj. Ako pokračuješ s liečbou?

autor
3. mar 2024

@atka13 ahoj. Už som rok po liečbe,všetko je v poriadku 😊

atka13
4. mar 2024

♥️

autor
4. mar 2024

@atka13 ďakujem 😊🥰

atka13
5. mar 2024

Ja som teraz na začiatku 😔

autor
5. mar 2024

@atka13 to mi je lúto 😔akú máš diagnózu?Keby ťa niečo zaujímalo,kĺudne sa pýtaj.

atka13
5. mar 2024

Figo B2. Proteín ki67 mám 60%, G3
Čakám za výsledkami CT aby sa určil staging