Ki67 v cca 80% - mal niekto pri rakovine?
Ahojte v histologii mi vyslo ki67 v cca 80% ,viem že je to zle,mal niekto?
tam je dôležité hlavne štádium ochorenia....pri I.a II:štádiu je to ešte ok...IV.štádium je posledné štádium...podľa toho sa dáva aj liečba...do štádií sa to rozdeľuj podľa toho či sú už metastázy a celkovo v akom stave ochorenie je....aj s III.štádiom sa pri liečbe dá žiť roky....nezáleží ani tak od veľkosti nádoru ako od grade(zhubnosť)....a samozrejme ako človek reaguje na liečbu...
grade je zhubnosť...pri grade neviem či je tam 5stupňov alebo koľko....ono pri týchto onkoochoreniach ti 1údaj sám o sebe v podstate nepovie nič...ty sa vieš orientovať len podľa štádia ochorenia, viem že pri IV.štádiu sú už metastázy a dáva sa tam len paliatívna liečba...zbytočne sa budeš týmto trápiť a hľadať na nete....pre teba je podstatné čo ti povie tvoj onkológ, ten ti vysvetlí aj liečbu v tvojom prípade....ty sa sústreď na liečbu...dôležité pre teba je či sa dá primárny nádor operatívne odstrániť a či sú metastázy a kde....od toho sa odvíja aj ďaľšia liečba....pravdepodobne si na PN, ak budeš mať určené aj štádium ochorenia, začni si vybavovať aj ID(môžeš súbežne poberať PN aj ID)aby si nemala strach o financie a naozaj sa venuj liečbe+robenie vecí čo máš rada a byť s ľuďmi ktorých máš rada....neboj sa, bude ešte dobre....šanca je vždy a tú ti nikto nevezme.....len sa netreba vzdávať a už vôbec nie dopredu.....prajem veľa šťastia pri liečbe....
@mogaa už mi nádor vyoperovali,nebolo nič okolo zasiahnuté aj uzliny boli čisté. Začinam s radioterapio 25x plus chemo 5x . Len som sa vylakala ze to grade 3 a ki67 mohli uz prejst do cievneho sirenia.
nie, to je presne to čo som písala, 1údaj sám o sebe ti nepovie nič....máš šťastie že ti to zistili v začiatku, to bude I.alebo max. II.štádium....teraz sa ti pokúsia zničiť zostávajúce rakovinové bunky ak nejaké v okolí máš...

tam je dôležité aj štádium ochorenia, nielen typ a zhubnosť nádoru