icon

Koniec fixácie hypotéky

25. jún 2023

Ahojte. Ako ste to riešili keď vám skončila fixácia? Mne končí čoskoro. Je nutné si dať vypracovať nový znalecký posudok? Keby som chcela prestúpiť do inej banky, pýtajú odo mňa znalecký posudok. Za nový chcú 300€ a asi im slušnou formou chcem povedať, že či mi ho preplatia ak im starý nevyhovuje. Ako ste to vy riešili pri refixácií? Museli ste si dať vypracovať nový znalecký posudok?

Ďakujem za rady. 🙂

river_song
25. jún 2023

Záleží od banky. Čo ja viem, tak k refinancu vzdy pytali cerstvy znalecky posudok, a niektoré banky dokonca len od "svojich" znalcov.. (myslim ze sporka to tak má).. cize najprv si prezisti ktorá banka by to vyhovala, az potom rieš čo od teba budú vyžadovať, lebo každá to ma trošičku inak..

ella1234
25. jún 2023

Jedna sa o byt alebo dom? prebiehala financovaním aj nejaka rekonstrukcia?bola nehnuteľnosť kupovana v povodnom stave/novostavba/čiastočná rekonstrukcia? Kolko rokov bolo obdobie fixacie?

luliu
25. jún 2023

Je úplne bežné, že banka žiada nový znalecký posudok a zaplatiť ho musíš ty. Ak sa ti to nepáči, zostaň tam kde si, prijmi nový úrok a znalecký nepotrebuješ 😉

vejapa76
25. jún 2023

Záleží od výšky hypotéky. Ak je ostatok ktorý chceš refinancovať nízky tak sa dá dohodnúť bez posudku.

heln
26. jún 2023

My sme refinancovali v maji, banka neziadala novy posudok, len sme posielali aktualne fotky. Vyska hypoteky bola zhruba polovica z aktualnej ceny nehnutelnosti.