icon

Konizácia počas dojčenia

katulaaaa
4. jan 2023

Zdravim. Má niekto prosím skúsenosť s konizaciou pri plnom dojčení? Ako to prosím prebieha? Môže sa normálne dojčiť alebo musí byť mlieko nejaký čas odsate a vyliatie? Ďakujem pekne

biaa
4. jan 2023

@katulaaaa prečo by konizacia mala ovplyvnit dojčenie?

katulaaaa
autor
4. jan 2023

@biaa narkóza

alenah31
4. jan 2023

@biaa pretože pri konizácii môžeš byť v celkovej narkóze, môžeš dostať ATB, lieky na tlmenie bolesti .... @biaa bola som tak keď dcéra mala 5 mesiacov (nie konizácia, ale iná gyn. jednodňová chirurgia) a nie - ešte 2 dni som po konizácii nekojila. Ja som brala lieky proti bolesti a dosť silné.

kleopatra114
4. jan 2023

Ja som si tusim pred oper. odsala mlieko na dve dávky a po operácii som v ten deň mlieko vylievala .na další deň už ok

biaa
4. jan 2023

@katulaaaa po samotnej narkoze nieje problem s korením čo som načítala. Ostatne lieky neviem ale narkóza neovplyvňuje babatko pri kojeni

katulaaaa
autor
4. jan 2023

@alenah31 vôbec si neviem predstaviť že či je to moc veľká bolesť že či budem potrebovať aj iné lieky vlastne po tej narkoze

katulaaaa
autor
4. jan 2023

@kleopatra114 keď ja mám taký problém že dojcim plne polročného ale akonáhle si chcem odsať tak pomaly nič nejde a netuším ako to urobiť...takže deň a noc ste odsavali a na druhý deň ráno ste už dojcili áno?

katulaaaa
autor
4. jan 2023

@biaa naozaj? No neviem každý hovorí inak ale doktor mi teda povedal že kojit by som minimálne v ten deň nemala ale tiež nevedel presne

ankare
4. jan 2023

@katulaaaa nápis na Mamilu, oni Ti poradia

biaa
4. jan 2023

@katulaaaa hľadám googlim a vsade pisu že to problem nieje. Ale asi najlepšie urobíš keď sa spýtaš priamo v nemocnici kde ti budú zakrok robit pripadne svojej doktorky tak by som to riwsila ja .

gionella
4. jan 2023

@katulaaaa skúšala si elektrickou odsavackou? Medela dvojfázova by isto dokázala cosi odsat

kleopatra114
4. jan 2023

@katulaaaa ja som nedojcila, ale odsavala jeden rok - z tohto dôvodu som to nala jednoduchšie . Asi postupne privykat na flasku ( nech ten deň nejako zvládnete ) a po 24h dojčiť .

kleopatra114
4. jan 2023

A ja som necitila ziadnu bolest po konizacii , bola som na jednodnovke , o 13.00 som išla domov a poobede som už išla kocikovat malu . Netreba sa veľmi namáhať , dvíhať ťažké veci a pripraviť sa, že to bude teochu krvácať .

iwiqu
4. jan 2023

Presne ako píše @kleopatra114 🙂

biaa
4. jan 2023

@kleopatra114 môžem sa opýtať a cca ako dlho trvalo zahojenie? Mne dr povedala ale týždeň dva a bude to ok že sa nemám bat

kleopatra114
4. jan 2023

@biaa na toto ti neviem presne odpovedať . Keby to trochu nekrvacalo , tak by som ani nevedela , že mi niečo robili . A čo si pamatam , tak som krvacala len trochu necelý týžden. Ale keďže to bolo pred 6 rokmi , tak napríklad taky sex neviem kolko dni po OP bol povoleny 🙂