Krátky menštruačný cyklus v 40tke
Ahojte baby, cely zivot som mala 28 dnovy cyklus, minuly rok 26 dnovy a teraz poslednych niekolko mesiacov 24 dnovy. Je to nieco zle? Jedine, co ma napada okrem veku je to, ze poslednych par mesiacov cvicim so 4 a 7 kg cinkami denne. Neviem, ci to moze mat vplyv na dlzku cyklu. A menzes mam velmi bolestivy a silny od porodu pred6tkmi rokmi.
Dakujem!
Ja mam 42 a mam tiež krátku ms bola som v Ľubochni na štítnej a všetko ok. Po gyn mam v bruchu zväčšené žily ale ja mam trombozu a predtym som cvicila a dvihala ťažké váhy plus práca kuchyňa. Nemsm bolesti pri ms nič vôbec a prídu presne na deň.Cvičenie stým nič nemá vôbec. Nemám ani pred menopauzou nič vôbec všetok je ok úplne.
Ja mám 41, cyklus skrateny mam už piaty rok, že to tak býva pred menopauzou. Urobila som si aj test z lekárne na FHS hladinu, čo sú folikulostimulacne hormóny a vyšlo mi že je to tak, že to bude tá perimenopauza. Vajíčka už dozrievajú menej alebo vôbec a preto sa cyklus skráti. Ja som mávala cyklus 27-35 dní, teraz väčšinou 24 dní. Môže to mať ale aj iné príčiny, najlepšie je poradiť sa s lekárom.
Mam to aj ja, u mňa to nastalo v 37r po MA ale neviem ci to ma nejaký súvis, keďže hormonálny profil, folikumetria všetko v poriadku v 39r. Predtým presne 28 cyklus teraz 23-25dnovy s tým ze už na 20 den sem tam špinenie a ms trvá len 3-4dni a k ovulácii dochádza cca 10-12 dc. Keď som sa pýtala lekára ci začína menopauza povedal ze nie, ze hodnoty amh si viac než dobre a aj k ovulácii dochádza, len skorej. A keďže sme sa snažili o dieťa predpisal mi preventívne utrogestan. Keď ho beriem je fáza dlhšia ale keď ho vysadim tak ms príde do 2 dni
Ja mám 47 a tiež sa mi skracuje cyklus. A nie len on, aj menštruácia mi trvá 3, maximálne 4 dní.
Mne pre istotu nechodí aj 60 dní. Lekár robil hormonálny profil. Výsledok je zlyhávanie funkcie vaječníkov.
@podmostom ja mam 37 coskoro 38 ale mam tiez pocit a zmeny na menstruacii a cykle ako takom 100% som tiez uz v obdobi pred menopauzou
@akinom0077 no ja som si robila len ten test z lekarne, gyndosovi som to zabudla spomenut, lebo vsak jeden z priznakov su aj problemy s pamatou 😅 predchadzajuci lekar mi len povedal ze je sicko ok,ze kym neni cyklus menej ako 22 dni, len teda tiez myslim ze u mna to bude ta pliziva menopauza. maj aj ine priznaky, PMS niekolko dni, predtym som mala tak1-2 dni, castejsie chodim na VC aj v noci, mam horsi spanok, aj take mensie navaly tepla obcas uz pridu
na konikovi su videa ceskeho gynekologa,ktory vysvetluje,ze ak sa cyklus z roka na rok skracuje,treba otehotniet cim skor,ak zena este chce,lebo ubuda ovarialna rezerva.ja mam 36r,25dnove cykly.je to prirodzene

Cvicenie nie je dovod. Menstruaciu riadia hormony, nie cvicenie s 4 kg cinkami to je nic, fitnessky zdvíhajú ine vahy. Pricin moze byt vela, ale pravdepodobne ide o bezne hormonalne zmeny v obdobi premenopauzy. To este nie je tzv. prechod, ale obdobie pred, kedy uz zacinaju hormonalne zmeny.