icon

Kratší menzes

esmera50
11. feb 2022

Ešte chcem založiť jednu diskusiu - baby, mám 38 rokov a v posledných rokoch sa mi skrátila dĺžka menzesu a aj intenzita krvácania je menšia...Dočítala som sa, že to signalizuje, že sa blíži koniec môjho plodného obdobia života anebudem môcť mať deti zakrátko, je to rpavda???? Gynekológ tvrdí, že nie, ale všade na nete o tom píšu...Čo myslíte?
Predtým som mávala celkom slušní krvácanie, ktoré trvalo tak 3 dni a spolu 6 dní, a teraz ejden deň plnohodnotne krvácam a potom den rpedtým a potom len trochu, skrátil s ami cyklus, ej to normálne?

alenamihal
11. feb 2022

Ja mam presne to iste...odbila mi 40tka a bum - kratsia a velmi slaba...vysetrenie dopadlo ok..zevraj zaklad,ked pride menzes 🙂))) ... moj byvaly lekar povedal,ze je to suvis s hormonami a moze prist aj menopauza (kukala som na neho ako puk) ..idem k novej lekarke ,tak som zvedava ,co ona povie...

luccija
11. feb 2022

@alenamihal
@esmera50 áno, tiež už mám problémy s menzesom 43 r mne lekár povedal, že má ženy pred 40 tkou v perimenopauze a po 40 tke sa prudko menia hormóny.Cele to môže trvať roky.Nech Ti spraví hormonalny profil a budeš vediet

travelllerka
11. feb 2022

Ja som mávala silny menzes, potom extrémne slabý, potom zas extrémne silný. 33r. Aktuálne som tehotná, tak som zvedavá, čo má zas čaká potom.

sense
11. feb 2022

U mna podobne, prv cyklus ukazkovy 28dni, ms trvala 5-6 dni, pred 1,5rokom som mala MA ovtedy cyklus 22-24dni, a ms tak 3-4dni aj to slaba. Podla vysetreni u lekara je vsetko o.k , az teda nato ze sa skratila lutealna faza na 10 dni, nakolko k ovulacii dochadza 13-14 DC (odsledovan lekarom) , hormonalny profil robeny. Lekar mi povedal ze ak by som chcela byt este tehotna tak mi da progesteron. Ked som sa ho pytals na menopauzu, tak ze este zsaleka to tak nevyzera...

esmera50
autor
11. feb 2022

@alenamihal no daj vedieť, čo pvoedala...trápi ma to, chcem ejdnod ieťa ešte, som slobodná a bezdetná....

esmera50
autor
11. feb 2022

@luccija ale ako upraviť krvácanie menzesu a jeho intenzitu na pôvodný stav, to s auž nedá????