icon

Ľahká dysplázia maternice

klaudia995
25. mar 2021

Co to znamena

sisa_s
25. mar 2021

Nie dysplazia?

nika23t
25. mar 2021

@klaudia995 mne to vyšlo pred rokom na preventívnej. Chvíľu som o tom hľadala infosky sama, ale tak som sa vystresovala, že som nemohla ani dýchať normálne. Takže viac nestudujem. Lekár mi povedal, že sú to mierne zmeny buniek na krčku, s tým, že je potrebné to kontrolovať každý polrok. Po polroku som bola opäť, vyšiel mi ascus, čo je trochu lepšie ako LSIL. A teraz som bola opäť, znova ascus. Hpv negatív. Úplne laicky som to popísala, mne Dr povedal, že nie zatiaľ potrebný žiaden zákrok ani nič, len kontrola. Ale užívala som tri balenia Deflagyn.

monro
25. mar 2021

znamená to, že sú nejaké zmeny buniek na krčku maternice. treba zistiť z čoho....a potom to sledovať

olma79
Odpoveď bola odstránená
dada55555
29. máj 2021

@nika23t ahoj prosimta dobre som pochopila ze ti 3x po sebe vysiel ascus a hpv mas negat? Deflagyn si brala hned po prvej cytologii a zisteni ascusu? Dakujem za odpoved 🙂

nika23t
1. jún 2021

@dada55555 ahoj, prvýkrat mi vyšlo LSIL, potom som užívala deflagyn 3 balenia v kuse, prestávka len počas MS, a potom som mala ascus na prvej aj druhej kontrole už po používaní defl... A HPV negatív. Tak sa riadim odporúčaním lekára, a akurát mam kontroly raz za polrok, nie raz ročne.