icon

Laparoskopická operácia vaječníkov

r8181829
18. feb 2025

Ahojte dámy, je už niekto z vás po laparoskopickej operácii nezhubneho nadora ? Ak áno, napíšte mi ako to predbiehalo a či nastali nejaké výrazne bolesti po operácii. Čaká ma to a mám tak trošku strach s toho.
(Budú ma operovať v Lučenci)

dominima
18. feb 2025

Mňa operovali v Ružomberku, ako je to taká znesitelna bolesť. No ťažšie sa zhyba, boleli ma strašne ramena a hrudník z toho vzduchu ktorým nafuknu brucho. PN som bola 6tt nakoľko som robila vo firme kde som dvíhala ťažké bremená.

majamat
18. feb 2025

ja som sice nebola na operacii vajecnikov, ale vyberali mi maternicu - aj zospodu, aj asistencia laparkou. po operacii som mala lieky od bolesti v infuzke, ked sa oslaboval ucinok, tak som amla bolesti celkom neprijemne a bolo mi na vracanie, ale tak nejak som to zvladla. posledna infuzka s liekmi mi stiekla do 24hod po operacii, potom ma uz postavili na nohy a zaujimave bolo, ez uzs a o mna nikto nestaral. uz som chodila sama na wc, vecer do sprchy, na chodbu k navsteve.
a teda ten druhy den uz bolesti minimalne, davali mi Ibalgin, ale mna ani tak vllemi brucho nebolelo, teda trochu ano, no bolelo ma pod rebrami z nafuknuteho brucha. a tiez ma bolela krcna chrbtica z nanic postele a vankusa.
od 3 dna uz bez analgetik, uz mi bolo fajn a na 4den som sla domov. doma som uz nebrala analgetika vobec.
no a teda ja som mala operaciu rozsiahlejsiu, okrem vybratia maternice mi aj cystu mi prepichli, uvolnili nejake zrasty.

r8181829
autor
18. feb 2025

Ďakujem veľmi pekne dámy. Ja som mala ísť na operáciu v januári, ale vždy dostanem buď chrípku, alebo menštruáciu. Teraz mám ísť 18.3 a ja mám strach, že sa mi môže niečo stať, alebo že môžu nastať komplikácie po operácii.

majamat
18. feb 2025

@r8181829 vies co? to bola moja prva operacia a nejako som sa ani nebala. ani neviem preco. trosku mozno predtym sem tam nejaka ta obavna myslienka, ale inak nic. mala som an izbe partacku, co absolvovala skoro to iste, len s amlymi odlisnostami. bola o 5r starsia odo mna. vela sme prekecali, a aj prespali 😀 soms a smiala, ze soms a prisla do nemocky vyspat. doma spim malo a tma som prisla den vopred, nemala som co robit, tak som sledovala telku a poleziacky. a to je taka atmosfera na spanie. tak som doobeda zaspala, poobede zas,. myslela som, ze v noci nezaspim a aj som spala jak zarezana 😀. to som amla este clekom fajn postel, aj na pooperacke, no potom na druhej izne bola postel hrozan,r esp matrac. sampzrejme po operacii som spala snad 20hod, ale teda v noci som sa na 1-2hod prebudila. a potom od druheho dna uz som fungovala tak bezne.,a si uz som tolko nespala.
a teda fakt som sa nejak nebala, az mi je to divne.

izabela181
18. feb 2025

@r8181829 ja som už bola 2x. Prvýkrát pred 8 rokmi a druhýkrát minuly rok 😊 bola som v BB. Druhýkrát to bolo lepšie, lebo som vedela, čo má čaká, dokonca som bola v nemocnici iba 1 noc. Nemala som žiadne komplikácie, na druhy deň po operácii som išla domov a po týždni a pol už do prace. Bolesť to bola, ale znesiteľná

andreagartnerova
18. feb 2025

Bola som už 2x, keďže sa mi to vrátilo po dvoch rokoch. Ráno som prišla má zoperovali a ležala som na jiske, poobede ma chceli postaviť, ale po narkoze mi bolo zle. Na druhý deň ma pustili domov. Potom som si išla dať vybrať stehy ku gynekológovi.