icon

Liečba zapálenej Bartholiniho žľazy: Potrebná operácia?

karkulka89
14. feb 2024

Chcem sa spýtať mate skúsenosti zo zapálením ako sa to lieči ci hneď operácia? Mam to velmi opuchnute zajtra idem smer gyn. Vopred ďakujem

aliaray1
14. feb 2024

@karkulka89 Ahoj, ja som mala navrh na chirurg.vybratie, mala som to raz a naposledy.

Podarilo sa mi toho zbavit, pouzila som:

1. Na gazu na hrubo naniest mast Ichtoxyl a gazu s mastou som prikladala a menila cely den (5 dni)...minula som skoro 2 maste,

2. Nasledne som Ichtoxyl vymenila za Visnevskij balzam s peruanskym balzamom (objednavas priamo v lekarni, stacilo mi male balenie)

3. Umyvala som sa zo spodu len 2x denne penou Ginexid
https://www.gigalekaren.sk/produkt/ginexid-gyne...

A umyvam sa len tym do dnes a super.

4.pridala som si aj macmiror tabletky na predpis na vkladanie

5. B komplex a C vitamin 2000 denne

Ja som to mala "na prasknutie" a nic, cele sa mi to stiahlo a ked sa mi to akoby za par tyzdnov zacalo vracat, zasa som nasadila vitaminy a ichtoxyl mast a odvtedy nic, chvala Bohu.

Snad som pomohla, drzim ti palce.

karkulka89
autor
15. feb 2024

Gynekológ ma poslal kožnej. Tak dúfam ze sa knej zajtra dostanem. Dosť to je neprijemne.

pluss
5. sep 2024

@aliaray1 ahoj ten ichtoxyl nevadí keď je v blízkosti sliznice? Môžem to aplikovať bez problémov ano?

aliaray1
8. sep 2024

@pluss mne nevadil, zmizlo to navzdy a gyndos spokojny

pluss
8. sep 2024

@aliaray1 ešte ak môžem...kde všade si si to natierala? Blbá otázka viem...len neviem ako to zaucinkuje cez kožu a xy vrstiev ... Tak to chcem spraviť správne

aliaray1
9. sep 2024

@pluss iba povrchovo 😁

monulienka81
2. dec 2025
@aliaray1

@karkulka89 Ahoj, ja som mala navrh na chirurg.vybratie, mala som to raz a naposledy.

Podarilo sa mi toho zbavit, pouzila som:

1. Na gazu na hrubo naniest mast Ichtoxyl a gazu s mastou som prikladala a menila cely den (5 dni)...minula som skoro 2 maste,

2. Nasledne som Ichtoxyl vymenila za Visnevskij balzam s peruanskym balzamom (objednavas priamo v lekarni, stacilo mi male balenie)

3. Umyvala som sa zo spodu len 2x denne penou Ginexid
https://www.gigalekaren.sk/produkt/ginexid-gyne...

A umyvam sa len tym do dnes a super.

4.pridala som si aj macmiror tabletky na predpis na vkladanie

5. B komplex a C vitamin 2000 denne

Ja som to mala "na prasknutie" a nic, cele sa mi to stiahlo a ked sa mi to akoby za par tyzdnov zacalo vracat, zasa som nasadila vitaminy a ichtoxyl mast a odvtedy nic, chvala Bohu.

Snad som pomohla, drzim ti palce.

@aliaray1 ja mam teraz bartolinku a som tehotna, uz asi 3 tyzdne, tyzden som davala visnovskeho, a nic....stale zdurene......tak dnes som zacala davat ichtoxyl....dufam ze nastane nejaka zmena🤔.....tebe to odpuchlo, ci prasklo? 🙏