Má niekto skúsenosti s termoabláciou endometria?
Dobrý deň, podstúpili ste niektorá termoablaciu endometria? Mne bola navrhnutá kvôli nadmernému menštruačnému krvácaniu a uz som aj po zákroku, pri ktorom mi zároveň odstranili aj polypy a zrusili aj septum. Všetky info som si zháňala na zahraničných portáloch, lebo na SK som toho našla minumun a uz vôbec nie skúsenosti a priebeh "hojenia" po zakroku. Takže ešte skúšam, či sa niekto so skúsenosťou nenájde tu.
@katarina9419 ja sa veľmi bojím, ale asi sa tomu nevyhnem. Bojím sa aj tých bolestí, že to nedám. Ja totiž od bolesti odpadávam. Ako dlho si bola v nemocnici po zákroku?
@all konečne som sa dopátrala k skúsenosti, ďakujem @katarina9419 verím že po zákroku budem mať podobný priebeh aj ja. Dr ma ubezpečil že majú len dobré skúsenosti ale je dobré to počuť aj od pacientky. ďakujem ešte raz
@majlo83 ahoj, už máš po zákroku? Mňa to ešte len čaká, ako to všetko dopadlo? Ako si sa cítila po zákroku?
@katarina9419 zdravím viete mi dať viac info
@all Ahojte, tie čo máte už niekoľko mesiacov po zákroku, mávate každý mesiac cca v čase menštruácie bolestí? Tak deň - dva?
Prosim, napisete mi priebeh operacie, skusenoati a vysledok? Ako sa citite po? Isli by ste do toho opat?
@oknosmas Ahoj, operacia bola krátka, po operacji som mała mensie bolesti ako pri menstruacii ale presto to rychlo. a vysledok je zatial fajn, konecne mam pokoj, verim ze na dlho. ja som sa rozhodla na odporucanie kamosky ktora to tiez absolvovala a nelutujem.
@babyka10 prvý týžden priesvitný výtok a potom dva týždne spinenie/ krvácanie
@babyka10 prvý týžden priesvitný výtok a potom dva týždne spinenie/ krvácanie
@natinka1988 a krvácala si po zákroku ako píšeš tak ako pri menzese či to bolo slabšie?
@natinka1988 a krvácala si po zákroku ako píšeš tak ako pri menzese či to bolo slabšie?
@tatkoamamka tak sa som mávala veľmi silnú menštruáciu, takže pre mňa to bolo krvácanie slabšie, ale nebolo to také hrozné, ale teda krvácala som.
@tatkoamamka tak sa som mávala veľmi silnú menštruáciu, takže pre mňa to bolo krvácanie slabšie, ale nebolo to také hrozné, ale teda krvácala som.
@natinka1988 lebo mne to robili včera ten zákrok a normálne ešte krvacam tak že či je to normálne...
@natinka1988 lebo mne to robili včera ten zákrok a normálne ešte krvacam tak že či je to normálne...
@tatkoamamka to je ten lepsi pripad. Js som nekrvacala a krv sa hromadila dnu a neodtekala. Isla som po tom este na 3 zakroky 😕 ale ak je to krvacanie velmi silne, kludne chod nechat skontrolovat
@natinka1988 ešte sa chcem opýtať koľko po zákroku si krvácala,alebo mala riadny farebný výtok?Lebo ja som 10dni od zákroku a mávam silné Výtoky hnedé,ružové,že ako dlho to môže trvať...ďakujem ti za skúsenosti lebo nikde sa neviem dočítať ,dopátrať a dnes u zastupujúcej gynek.lebo môj má dovolenku som nijako nepochodila,pozrela má a že ona s tým skúsenosť moc nemá lebo sme len pár pacientok čo to absolvovali .. tak musím čakať na svojho kým sa vráti z dovolenky aby ma pozrel a vyjadril sa,len tá neistota je strašná...ďakujem moc za každú radu aj skúsenosť
@lucka250919 Ahoj, môžeš mi odporučiť nemocnicu, prípadne i lekára, kde ti robili zákrok. Ďakujem
@natinka1988 ešte sa chcem opýtať koľko po zákroku si krvácala,alebo mala riadny farebný výtok?Lebo ja som 10dni od zákroku a mávam silné Výtoky hnedé,ružové,že ako dlho to môže trvať...ďakujem ti za skúsenosti lebo nikde sa neviem dočítať ,dopátrať a dnes u zastupujúcej gynek.lebo môj má dovolenku som nijako nepochodila,pozrela má a že ona s tým skúsenosť moc nemá lebo sme len pár pacientok čo to absolvovali .. tak musím čakať na svojho kým sa vráti z dovolenky aby ma pozrel a vyjadril sa,len tá neistota je strašná...ďakujem moc za každú radu aj skúsenosť
@tatkoamamka týždeň priesvitný výtok a potom doslova červená krv dva týždne
@lucka250919 Ahoj, môžeš mi odporučiť nemocnicu, prípadne i lekára, kde ti robili zákrok. Ďakujem
@silvana10 dr. Dugatová Bory
Ahojte ženy. O tejto téme by som chcela napísať článok pre známy slovenský web - pretože ma samú trápia podobné problémy a nikde okrem Modrého koníka som sa ku skúsenostiam žien nedopátrala. Myslíte si, že by ste mi vedeli anonymne popísať skúsenosť a ja by som to mohla použiť do článku? Nech je viac dostupných informácií.
Ahojte ženy. O tejto téme by som chcela napísať článok pre známy slovenský web - pretože ma samú trápia podobné problémy a nikde okrem Modrého koníka som sa ku skúsenostiam žien nedopátrala. Myslíte si, že by ste mi vedeli anonymne popísať skúsenosť a ja by som to mohla použiť do článku? Nech je viac dostupných informácií.
@carodejkazmesta Mne sa nechce pisat cely pribeh, ale rok po ablacii som tehotna a celkovo si o tejto metode myslim svoje
@carodejkazmesta Mne sa nechce pisat cely pribeh, ale rok po ablacii som tehotna a celkovo si o tejto metode myslim svoje
@bluka2 ufff chapem, to nie je najlepsia skusenost... a na SK si to podstupila?
@bluka2 ufff chapem, to nie je najlepsia skusenost... a na SK si to podstupila?
@carodejkazmesta nie, v Nemecku
a ako je to mozne? aj si sa pytala lekarov?
a ako je to mozne? aj si sa pytala lekarov?
@carodejkazmesta Lebo som - ako povedali - mlada (39r.) a kedze hormony stale funguju, endometrium dorastie. Avsak ja som mala menstruaciu hned ako mala aj prist, asi 2 tyzdne po zakroku a aj celkom silnu. A aj som mala komplikacie, pisala som tu o tom v tej druhej teme o tomto. Takze ja by som na to uz nikdy nesla, ale v tej druhej teme najdes zeny, ktorym to pomohlo
Zaujímavé. Určite to tam zakomponujem, ďakujem. Ale teda rada by som sa podelila aj o niekoho pozitívnu skúsenosť - bude sa vyjadrovať aj odborníčka
Ja som bola na termoablacii pred 4 týždnami.po zakroku som mala bolesti ako pri menštruácii.3 týždne po zákroku som slabo spinila.tyzden nič.vcera som bola na kontrole doktorka ma pozerala vraj to nemám ešte zahojene a krvavé ale že sa to pekne hojí.dnes som zase začala špiniť ale vraj to je normálne tak uvidím čo ďalej.mam ísť ešte za 2 mesiace na kontrolu
Zaujímavé. Určite to tam zakomponujem, ďakujem. Ale teda rada by som sa podelila aj o niekoho pozitívnu skúsenosť - bude sa vyjadrovať aj odborníčka
@carodejkazmesta zdravím, ja som rok po termoablacii, týždeň po zákroku hioey výtok, potom 2 týždne slabšie krvácanie, od vtedy nič, čiže rok nemám menštruáciu, na kontrole všetko ok, sliznica minimálna, takže ja šok veľmi spokojná nakoľko som mávala 7 dní a veľmi silnú menštruáciu, mám diagnostikovanu endometriózu, jedine mínus je že sa mi zvláštne zhoršil zrak a doktorka sa zarazila že mám oči ako " žena po prechode" mám 37 rokov,pred tým som okuliare nenosila 😄🤷🏻♀️

@majlo83 Dobry vecer, minuly rok v oktobri som podstupila termoablaciu endometria. Mam jeden myom amala som aj polypy. Mala som dost silne bolesti tesne po zakroku. Cca tri tyzdne som potom spinila. Cca 6 tyzdnov bez pohlavneho styku. Nech sa to pekne vsetko zhoji. Teraz som uz treti mesiac bez menzesu. A zatial sa citim velmi dobre. Vysledky som mala tiez v poriadku. Tak drzim palce aj Vam aby ste bola cim skor fit.