icon

Má niekto skúsenosti s termoabláciou endometria?

majlo83
17. jan 2024

Dobrý deň, podstúpili ste niektorá termoablaciu endometria? Mne bola navrhnutá kvôli nadmernému menštruačnému krvácaniu a uz som aj po zákroku, pri ktorom mi zároveň odstranili aj polypy a zrusili aj septum. Všetky info som si zháňala na zahraničných portáloch, lebo na SK som toho našla minumun a uz vôbec nie skúsenosti a priebeh "hojenia" po zakroku. Takže ešte skúšam, či sa niekto so skúsenosťou nenájde tu.

katarina9419
29. jan 2024

@majlo83 Dobry vecer, minuly rok v oktobri som podstupila termoablaciu endometria. Mam jeden myom amala som aj polypy. Mala som dost silne bolesti tesne po zakroku. Cca tri tyzdne som potom spinila. Cca 6 tyzdnov bez pohlavneho styku. Nech sa to pekne vsetko zhoji. Teraz som uz treti mesiac bez menzesu. A zatial sa citim velmi dobre. Vysledky som mala tiez v poriadku. Tak drzim palce aj Vam aby ste bola cim skor fit.

kayla753
22. mar 2024

@katarina9419 ja sa veľmi bojím, ale asi sa tomu nevyhnem. Bojím sa aj tých bolestí, že to nedám. Ja totiž od bolesti odpadávam. Ako dlho si bola v nemocnici po zákroku?

kayla753
22. mar 2024

@majlo83 ahoj, bola si potom? Ako teraz?

kayla753
Autor odpoveď zmazal
lucka250919
18. sep 2024

@all konečne som sa dopátrala k skúsenosti, ďakujem @katarina9419 verím že po zákroku budem mať podobný priebeh aj ja. Dr ma ubezpečil že majú len dobré skúsenosti ale je dobré to počuť aj od pacientky. ďakujem ešte raz

natinka1988
28. sep 2024

@majlo83 ahoj, už máš po zákroku? Mňa to ešte len čaká, ako to všetko dopadlo? Ako si sa cítila po zákroku?

cajus
23. dec 2024

@katarina9419 zdravím viete mi dať viac info

natinka1988
6. feb 2025

@all Ahojte, tie čo máte už niekoľko mesiacov po zákroku, mávate každý mesiac cca v čase menštruácie bolestí? Tak deň - dva?

oknosmas
2. apr 2025

Prosim, napisete mi priebeh operacie, skusenoati a vysledok? Ako sa citite po? Isli by ste do toho opat?

lucka250919
7. apr 2025

@oknosmas Ahoj, operacia bola krátka, po operacji som mała mensie bolesti ako pri menstruacii ale presto to rychlo. a vysledok je zatial fajn, konecne mam pokoj, verim ze na dlho. ja som sa rozhodla na odporucanie kamosky ktora to tiez absolvovala a nelutujem.

babyka10
Autor odpoveď zmazal
natinka1988
23. apr 2025
@babyka10
Odpoveď bola zmazaná

@babyka10 prvý týžden priesvitný výtok a potom dva týždne spinenie/ krvácanie

tatkoamamka
17. júl 2025
@natinka1988

@babyka10 prvý týžden priesvitný výtok a potom dva týždne spinenie/ krvácanie

@natinka1988 a krvácala si po zákroku ako píšeš tak ako pri menzese či to bolo slabšie?

natinka1988
19. júl 2025
@tatkoamamka

@natinka1988 a krvácala si po zákroku ako píšeš tak ako pri menzese či to bolo slabšie?

@tatkoamamka tak sa som mávala veľmi silnú menštruáciu, takže pre mňa to bolo krvácanie slabšie, ale nebolo to také hrozné, ale teda krvácala som.

tatkoamamka
19. júl 2025
@natinka1988

@tatkoamamka tak sa som mávala veľmi silnú menštruáciu, takže pre mňa to bolo krvácanie slabšie, ale nebolo to také hrozné, ale teda krvácala som.

@natinka1988 lebo mne to robili včera ten zákrok a normálne ešte krvacam tak že či je to normálne...

bluka2
19. júl 2025
@tatkoamamka

@natinka1988 lebo mne to robili včera ten zákrok a normálne ešte krvacam tak že či je to normálne...

@tatkoamamka to je ten lepsi pripad. Js som nekrvacala a krv sa hromadila dnu a neodtekala. Isla som po tom este na 3 zakroky 😕 ale ak je to krvacanie velmi silne, kludne chod nechat skontrolovat

tatkoamamka
28. júl 2025
@natinka1988

@natinka1988 ešte sa chcem opýtať koľko po zákroku si krvácala,alebo mala riadny farebný výtok?Lebo ja som 10dni od zákroku a mávam silné Výtoky hnedé,ružové,že ako dlho to môže trvať...ďakujem ti za skúsenosti lebo nikde sa neviem dočítať ,dopátrať a dnes u zastupujúcej gynek.lebo môj má dovolenku som nijako nepochodila,pozrela má a že ona s tým skúsenosť moc nemá lebo sme len pár pacientok čo to absolvovali .. tak musím čakať na svojho kým sa vráti z dovolenky aby ma pozrel a vyjadril sa,len tá neistota je strašná...ďakujem moc za každú radu aj skúsenosť

silvana10
28. júl 2025

@lucka250919 Ahoj, môžeš mi odporučiť nemocnicu, prípadne i lekára, kde ti robili zákrok. Ďakujem

natinka1988
29. júl 2025
@tatkoamamka

@natinka1988 ešte sa chcem opýtať koľko po zákroku si krvácala,alebo mala riadny farebný výtok?Lebo ja som 10dni od zákroku a mávam silné Výtoky hnedé,ružové,že ako dlho to môže trvať...ďakujem ti za skúsenosti lebo nikde sa neviem dočítať ,dopátrať a dnes u zastupujúcej gynek.lebo môj má dovolenku som nijako nepochodila,pozrela má a že ona s tým skúsenosť moc nemá lebo sme len pár pacientok čo to absolvovali .. tak musím čakať na svojho kým sa vráti z dovolenky aby ma pozrel a vyjadril sa,len tá neistota je strašná...ďakujem moc za každú radu aj skúsenosť

@tatkoamamka týždeň priesvitný výtok a potom doslova červená krv dva týždne

lucka250919
18. aug 2025
@silvana10

@lucka250919 Ahoj, môžeš mi odporučiť nemocnicu, prípadne i lekára, kde ti robili zákrok. Ďakujem

@silvana10 dr. Dugatová Bory

carodejkazmesta
29. sep 2025

Ahojte ženy. O tejto téme by som chcela napísať článok pre známy slovenský web - pretože ma samú trápia podobné problémy a nikde okrem Modrého koníka som sa ku skúsenostiam žien nedopátrala. Myslíte si, že by ste mi vedeli anonymne popísať skúsenosť a ja by som to mohla použiť do článku? Nech je viac dostupných informácií.

bluka2
29. sep 2025
@carodejkazmesta

Ahojte ženy. O tejto téme by som chcela napísať článok pre známy slovenský web - pretože ma samú trápia podobné problémy a nikde okrem Modrého koníka som sa ku skúsenostiam žien nedopátrala. Myslíte si, že by ste mi vedeli anonymne popísať skúsenosť a ja by som to mohla použiť do článku? Nech je viac dostupných informácií.

@carodejkazmesta Mne sa nechce pisat cely pribeh, ale rok po ablacii som tehotna a celkovo si o tejto metode myslim svoje

carodejkazmesta
29. sep 2025
@bluka2

@carodejkazmesta Mne sa nechce pisat cely pribeh, ale rok po ablacii som tehotna a celkovo si o tejto metode myslim svoje

@bluka2 ufff chapem, to nie je najlepsia skusenost... a na SK si to podstupila?

bluka2
29. sep 2025
@carodejkazmesta

@bluka2 ufff chapem, to nie je najlepsia skusenost... a na SK si to podstupila?

@carodejkazmesta nie, v Nemecku

carodejkazmesta
29. sep 2025

a ako je to mozne? aj si sa pytala lekarov?

bluka2
29. sep 2025
@carodejkazmesta

a ako je to mozne? aj si sa pytala lekarov?

@carodejkazmesta Lebo som - ako povedali - mlada (39r.) a kedze hormony stale funguju, endometrium dorastie. Avsak ja som mala menstruaciu hned ako mala aj prist, asi 2 tyzdne po zakroku a aj celkom silnu. A aj som mala komplikacie, pisala som tu o tom v tej druhej teme o tomto. Takze ja by som na to uz nikdy nesla, ale v tej druhej teme najdes zeny, ktorym to pomohlo

carodejkazmesta
30. sep 2025

Zaujímavé. Určite to tam zakomponujem, ďakujem. Ale teda rada by som sa podelila aj o niekoho pozitívnu skúsenosť - bude sa vyjadrovať aj odborníčka

matulinka36
16. okt 2025

Ja som bola na termoablacii pred 4 týždnami.po zakroku som mala bolesti ako pri menštruácii.3 týždne po zákroku som slabo spinila.tyzden nič.vcera som bola na kontrole doktorka ma pozerala vraj to nemám ešte zahojene a krvavé ale že sa to pekne hojí.dnes som zase začala špiniť ale vraj to je normálne tak uvidím čo ďalej.mam ísť ešte za 2 mesiace na kontrolu

natinka1988
20. okt 2025
@carodejkazmesta

Zaujímavé. Určite to tam zakomponujem, ďakujem. Ale teda rada by som sa podelila aj o niekoho pozitívnu skúsenosť - bude sa vyjadrovať aj odborníčka

@carodejkazmesta zdravím, ja som rok po termoablacii, týždeň po zákroku hioey výtok, potom 2 týždne slabšie krvácanie, od vtedy nič, čiže rok nemám menštruáciu, na kontrole všetko ok, sliznica minimálna, takže ja šok veľmi spokojná nakoľko som mávala 7 dní a veľmi silnú menštruáciu, mám diagnostikovanu endometriózu, jedine mínus je že sa mi zvláštne zhoršil zrak a doktorka sa zarazila že mám oči ako " žena po prechode" mám 37 rokov,pred tým som okuliare nenosila 😄🤷🏻‍♀️