icon

Mali ste niektora pozitivne ki67 z histológie, cytológie a nebola to rakovina?

19. feb 2022
gven
19. feb 2022

Dolezita je diagnoza, Ki67 je len marker proliferacie, ktory musi byt hodnoteny v kontexte morfologie teda obrazu.

autor
19. feb 2022

@gven to je trošku problem, robili mi konizaciu, kvoli zhorsenej cyto, a vzorka na histologiu sa potrhala, cize doktor napisal ako vysledok signifikantne zvyseny ki67, v hodnotitelnych castiach vzorky bez dysplazia, ale velka cast vzorky roztrhnuta a nehodnotitelna …. Cize moze teoreticky byt ki67 aj pri diagnoze, ktora nie je rakovina? Alebo sa mam teraz bat ze tam bola rakovina, ktoru mi histolog nemohol vyhodnotit kvoli poškodenej vzorke …

gven
20. feb 2022

Niekedy sa naozaj konizat poskodi pri odbere a tazko sa potom hodnoti epitel, ale fajn je ze tam nebola popisana ziadna dysplazia cize ziadne predrakovinove zmeny ani rakovina. S tym Ki67 sa az tak netrap, to je pritomne aj v spodnych castiach hodnoteneho epitelu, aj zapal ho zvysuje. p16 robili? A cyto ako vysla, aky stupen? Mozno budes iba viac sledovana, ved gynekolog ti povie…

autor
20. feb 2022

@gven p16 mi vyšlo v poriadku 🙂 tak aspon to som kludna, ze snad keby tam niečo je, ze by bolo aj toto pozitivne …. Ano byva ki67 aj pri zapaloch? To som nevedela, to je fajn info pre mňa 🙂 ano dysplazia v hodnotitelnych castiach najdena nebola, len trosku ma znervoznuje to, ze napisal, ze niektore časti nehodnotitelne :( tak to mam taky otaznik, ze co ked nieco bolo akurat v tych nehodnotitelnych miestach ….

gven
21. feb 2022

Tak ked aj p16 negativne tak to je dobre. Hlavne aby si bola aj nadalej sledovana u gynekologa, keby sa mu nieco nezda moze zobrat dalsiu vzorku… verim ze to budes mat fajn 🙂

korytnacka1981
27. mar 2024

Ahoj, skúsim ešte poprosiť o info, vysledky KI-67 Confirm 30/9 , p16 (db bio) R15-A, exprimuje pozitívne , som po konizácii

veronika4811
10. nov 2025
@korytnacka1981

Ahoj, skúsim ešte poprosiť o info, vysledky KI-67 Confirm 30/9 , p16 (db bio) R15-A, exprimuje pozitívne , som po konizácii

@korytnacka1981 Ahoj prosím ťa vieš mi napísať ako si dopadla s týmito výsledkami?? Ešte keď si aj po konizácii. Ďakujem