icon

Mám 30 a nikdy som nebola na sone prsníkov

1. apr 2025

Mám 30 a nikdy som nebola na sone prsníkov. Nenadávajte mi prosím. Nadávam si aj sama. Na všetky preventívky (obvoďák, zubár, gynekológ...) chodím poctivo presne ako sa má. Neviem prečo zrovna toto som tak zanedbala. Fakt sa hanbím. Až tak, že mám teraz stres, že sa objednám a tam si vypýtajú odo mňa predošlé výsledky. Desí ma, že poviem, že som nikdy nebola. Och. Pýtajú si predošlé výsledky?

Strana
z2
melalex
1. apr 2025

Ja mám 37 a tiež som nikdy nebola, gynekológ mi povedal,že po 40-tke stačí.

tanicka19
1. apr 2025

Ja som bola prvy x asi v 32. Presne take pocity som mala, ako pises, ale nakoniec nikto to nejak neriesil. Teraz uz chodim pravidelne.

domkakvet
1. apr 2025

Ja mam viac a tiez som este nebola.

maryetta
1. apr 2025

Ja som bola prvykrat ked som mala 34. Klud. Ak nieco gyn ta pošle 😉

autor
1. apr 2025

To fakt? Mne dáva gynekológ automaticky každý druhý rok vymenný na sono prsníkov. A ja som to vždy založila do šuflíka, že tentokrát sa už určite objednám až som tam kde som. že sa hanbím jak pes.

tetapetra
1. apr 2025

@melalex to je fakt zaujímavé, keďže od 40 je mamo. Sono sa robí oveľa skôr. Žien s rakovinou prsníka pribúda každým rokom a sú stále mladšie a mladšie

saxana000
1. apr 2025

Mne robi sono gynekolog pri klasickej preventivke.ja som ani netusila ze existuju ambulancie kde sa to nerobi ze posielaju inde. Mamo udajne staci po 40ke ale sono fakt uz od 18ky kazdy rok..

balerina2025
1. apr 2025

wau. baby. mame moj obdiv.

denisa_deniska
1. apr 2025

Nikto od teba žiadne minulé výsledky pýtať nebude. Objednaj sa. Chodím od 18tich každé dva roky, a veru, chodím z tade pokojnejšia.
A to že ostatné nechodia, nuž, každého osobná vec.. lebo sa to neomiela všade 🙂

drahusa333
1. apr 2025

Ja som bola prvykrat asi v 32... bolo mi to trapne, tak som to odkladala....az bolest a strach ze mi nieco je ma donutili ist, ziadna prednaska, ani vycitky neboli ...dr bol velmi mily, tak som zacala chodit aspon kazdy druhy rok....prave dnes som bola, uz po roku. Mam 39 😉 nie je hanba ze si nechodila, treba ist a hotovo

euka210
1. apr 2025

ja som zacala chodit az po oddojceni deti, takze po 35r., na preventivky som ani nechodila, kym som nebola tehu.

simona1998
1. apr 2025

@denisa_deniska ja tiež . Ako mi padlo 18 , tak sono prsníkov a aj všetky preventívnky. Nepodporujem flakanie takýchto veci

autor
1. apr 2025

Ja som sa hlavne zdesila predstavou, že hneď vypýtajú nejaké minulé výsledky a ma tam zhučia. Ale povzbudili ste ma, hneď zajtra volám. Ďakujem moc 🙂 Podľa mňa treba chodiť. Aspoň ja sa cítim veľmi nekomfortne, že som to takto odflákla

nika23t
1. apr 2025

Nič si nikto od Teba nebude pýtať. Nemaj strach, je fajn, že to chces zmeniť. Ja chodím pravidelne každe dva roky, dokonca ani svojmu dr niekedy nezanesiem výsledok, stačí, keď mi na sone povedia, že je to v poriadku.

lucia13022023
1. apr 2025

Inak ja som tiež človek ktorý poctivo chodí na všetky vyšetrenia ale neviem prečo na Sono prsníkov nechodím 🙈 zahada🤣 Nebola som ešte ani raz 🤦‍♀️

deedol
1. apr 2025

nepytaju si minule vysledky, takze pohoda. ale som prekvapena, ze tolko ludi toto zanedbava (a aj gyn prehliadky, ako tu citam!), a pritom je to bezbolestne parminutove vysetrenie. drzim palce, nech je vsetko ok, autorka.

sara07
1. apr 2025

ako mamo by som ešte pochopila
ale sono ???
nie nebudu si pytat predošlé, a to ja by som vedela dat dost vysledkov, ma ani nenapadlo neist na sono

vanilkovazmrzka
1. apr 2025

To neni sucast preventivnej prehliadky?
A inak nemas sa coho bat, nic by ti nepovedali ani keby si teraz isla prvy krat na gyn preventivku

miadi
2. apr 2025

Ach zbytocne sa neboj toho co by povedali Keby aj tak co? Reci su len reci . Ja som mala tento rok mamogram a robili mi potom biopsy a nastastie nalez bol negativny no ma to potencial na vznik rakoviny tak budem mat mamogram kazdy rok . Zbytocne si nerob stres .Zdravotnici su tu pre teba nie proti tebe , cim skor to poriesis budes sa citit lepsie.

evcagabi
2. apr 2025

Ani ja som nebola, lebo aj ked som bola objednana, vzdy mi to prerusila praca 🤦‍♀️ teraz pojdem ked skoncim s dojcenim, tak sa celkom bojim reakcie 😅

barka1
2. apr 2025

Ake minule výsledky? Tie predsa nikoho nezaujimaju.
Treba viac asertivity - bát sa "zhucania" od zdravotníkov...to je celé zle...

barka1
2. apr 2025

Inak baby, sono prsnikov nepodcenujte. Príatelova žena umrela na rakovinu ako 42r. Jeho kámoška sa práve lieci.
Dufam, že si aspoň robíte samovysetrenie...

lienka.7
2. apr 2025

@autorka minule výsledky sa pýtajú pri mamografii, aby sa v prípade potreby vedeli porovnať. Cize tam kam pôjdeš 1x, musíš aj druhý. Resp.potom ich pýtať tam, kde si bola. Mne naposledy robili oba naraz, nakoľko na mamo sa im niečo nezdalo, tak ze ešte aj sono žiadali. Jedno nenahrádza druhé, treba ísť na obe.

butterfly333
2. apr 2025

Sono prsníkov vždy pri každej preventívnej prehliadke mi robia.

nairobi
2. apr 2025

Mna posiela gynekológ vždy v rámci preventívnej,,,u nas mala babka rakovinu prsníka tak z toho dôvodu chodim radšej dobrovoľne na sono

balerina2025
2. apr 2025

@nairobi ja si myslim, ze pritom ako je narast tohoto ochorenia, kazda nomralna ide v ramci preventivky. zial. toboz ked sa berie HAK

drahusa333
2. apr 2025

Hanba by nikdy nemala byt dovod neist na vysetrenie....ci uz hanba vyzliect sa, alebo to ze si tam nebola este, aj dr je clovek, vzdy je lepsie ist neskor ako prist ked je už neskoro 😉

luccija
2. apr 2025

Nikto ťa nezhulaka je to tvoja zodpovednosť.Hlavne choď😀

zuzinabila
2. apr 2025

@melalex hm, nemylis si to s mamografiou?tam sa chodi po 40..na sono urcite skor. Odkedy niekolko kolegyn,tesp kamosiek ochoreli na rakovinu prsnika medzi 30-40, beriem to seriozne a snazim sa pravidelne chodit.

mimikarol
2. apr 2025

Nikto nebude od teba pýtať výsledky. Ja tie svoje ani nemám, vždy ich dám gynekológovi nech ich založí do karty. Ani keď som bola na prvom sone nič nepýtali. A tiež som bola 1x po 30tke. Takže kľud, objednaj sa a choď. Nikto ťa nebude riešiť

Strana
z2