icon

Mám ako obézna nárok na gynekologickú starostlivosť?

6. dec 2025

Som obézna a moc a mám problémy s cyklom. Začala som chudnúť ale ja nemám cyklus a chcem dieťa. Ale neviem či to má zmysel riešiť čo ak mi povie, že mám len chudnúť a vysmeje ma. Viem hanbím sa za seba, že som to svojim emocným jedením dotiahla až tak ďaleko. Mám najprv čo to schudnúť a ísť až potom či hneď ? Ja vlastne ani cyklus nemám tak raz za 3 mesiace.

anonym_3045ff
6. dec 2025

@anonym_autor ale toto mas kvoli obezite ? … neviem poznam naozaj ze obezne zeny fakt velmi silne zeny ale podarilo sa babo aj bez diety … mozno skus vramci moznosti aj zmenit nejak stravu pridat pohyb plavanie , hlavne sa nehanbi. Zacni dlhsimi prechadzkami viem zadychas sa ale das to♥️ ja s kocikom urobim aj 15km chce to trening na koniec mesta domov … hradza priroda … aj ta zdrava strava prospeje tvojmu telu aby si mohla zdravo pocat. Drzim palce a nehanbi ved to nemoze ta odbit takto dr …..

anonym_3045ff
6. dec 2025

Len dodam ja som nizka stihla 162 cm / 50kg ale nemysli si ani take ako ja nevladzu

anonym_0526cf
6. dec 2025

Gynekológ je pre všetky ženy, štíhle, tučne, veľmi tučne, vychudnuté. Chod a rieš svoj zdravotný stav

anonym_d9c257
6. dec 2025

Môže sa u teba prejavovať PCOS a ani o tom nevieš určite treba ísť k leksrovi s tým aby spravil odbery. Taktiež môže byť problém s inzulinovou rezistenciou na ktorú predpisujú lieky a bez toho sa aj ťažko chudne…
Napríklad ja mám normálne BMI a tiež som mala s týmto problém.. určite pomôže úprava stravy, zdravšie stravovanie, visc pohybu ale určite treba aj gynekologické vyšetrenie. Držím palce 😊

anonym_d9c257
6. dec 2025

A ešte doplním tiež som mala cyklus rôzne aj pól roka nič, potom boli obdobia že každých 50 dni cca a tak mi to dosť nepravidelne chodilo samozrejme ovulacia vobec nebola a mne diagnostikovali PCOS a tak som to začala riešiť aj po svojom ale aj prostredníctvom lekárov.

domkakvet
6. dec 2025

@anonym_autor ano navstiv gynekologa.

minenkaa
6. dec 2025

Všetci ľudia majú pravo na lekarske ošetrenie a aj obezita sa dá líecit

veselo_neveselo
6. dec 2025

@anonym_autor Chod hned. Gynekolog je doktor, chce ti pomoct. Mozno bude mat kecy na vahu (ak chybal ked sa rozdavala empatia), ale ber to tak, ze ti chce pomoct. Cim skor zacnes s vysetreniami, tym lepsie.
Ono to cele aj tak potrva, pokial sa dostanes na vsetky vysetrenia, pokial budu vysledky, atd, takze budes mat cas co-to schudnut, ale neodkladaj gyndr na neskor.
Su zeny co maju deti lahko, a su take, co nie, a su medzi nimi aj stihle, aj obezne.
Naozaj neodkladaj to na neskor. Cim skor pojdes, tym skor sa zacnu veci hybat spravnym smerom...

anonym_5c74a1
6. dec 2025

prepac ale co chces riesit s gynekologom? to ze nemozes otehotniet? v prvom rade si pories vahu nakolko zbytocne riskujes svoj zivot i zivot dietata. ci uz diabetesom, preeklamsiou ci hypertenciou... je sebecne vyzrat sa (sorry) a chciet dieta. drzim palceky v dosiahnuti svojej tuzby ale nie na ukor zdravia

svetlonos
6. dec 2025
@anonym_5c74a1

prepac ale co chces riesit s gynekologom? to ze nemozes otehotniet? v prvom rade si pories vahu nakolko zbytocne riskujes svoj zivot i zivot dietata. ci uz diabetesom, preeklamsiou ci hypertenciou... je sebecne vyzrat sa (sorry) a chciet dieta. drzim palceky v dosiahnuti svojej tuzby ale nie na ukor zdravia

@anonym_5c74a1
komentar za milion! Take ze mlcať je zlato poznaš? Zila si jej zivot, vies co sa jej stalo? Ale mat blbe reci o vyzrati sa je uplne ludske a "normalne", vsak? Tak ti orajem aby si to nikdy nezazila.
A nie, emocie ja nezajedam ale mam este aspom trochu empatie.

anonym_04b14d
6. dec 2025

Pred gynekológom sa hanbiš a pred chlapom, s ktorým by si to dieťa chcela mať nie? Je to lekár, videl určite kadečo a pomôže ti riešiť aj tvoju hmotnosť.

anonym_170c78
6. dec 2025

@anonym_autor V prvom rade pozeraj na zdravie a kašli na kilá a rieš ten problém. Či máš nadváhu,podváhu,obeziru vyšetriť sa musíš a neodkladaj to. Veď sú aj ženy obezne. Chudnúť môžeš stále.

anonym_170c78
6. dec 2025

@anonym_autor A na margo tej nadváhy.Doktor to tak neberie on už videl kadečo. On je zvyknutý.

sissy27
6. dec 2025

@anonym_autor na gynekologicku starostlivost samozrejme narok mas, ale pocitaj s tym, ze chudnutie ti urcite odporuci. Na druhej strane je to v tvojom vlastnom zaujme a to nie len kvoli tehotenstvu, ale to urcite vies. A potom este jedna neprijemnost - nepises kolko vazis, ale urcite pri objednavani povedz sestricke svoju hmotnost, tie vysetrovacie kresla maju obmedzenu nosnost, aj u zubara. Tak aby sa nestalo, ze ta nebudu moct vysetrit.

anonym_0526cf
6. dec 2025
@anonym_5c74a1

@anonym_5c74a1 naozaj jej držis palčeky? Tvoj komentár tak nevyznieva
A návšteva gynekológa je dôležitá, napríklad aby jej urobil hormonálny profil

anonym_0526cf
6. dec 2025
@sissy27

@anonym_autor na gynekologicku starostlivost samozrejme narok mas, ale pocitaj s tym, ze chudnutie ti urcite odporuci. Na druhej strane je to v tvojom vlastnom zaujme a to nie len kvoli tehotenstvu, ale to urcite vies. A potom este jedna neprijemnost - nepises kolko vazis, ale urcite pri objednavani povedz sestricke svoju hmotnost, tie vysetrovacie kresla maju obmedzenu nosnost, aj u zubara. Tak aby sa nestalo, ze ta nebudu moct vysetrit.

@sissy27 bežne gynekologické kreslo dvihne 200 kg
Toľko asi neváži

anonym_0526cf
6. dec 2025
@sissy27

@sissy27 nepis hlúposti. Je veľa žien, ktoré sa prw zdravotné obmedzenia jednoducho nedostanú na kreslo. Myslíš si, že ich gynekológ nevyšetrí?
Vyšetrí. Ľahne ai na vyšetrovaciu postel a tam ju vyšetrí. Úplne jednudcho a ľahko.
Nepis hlúposti, lebo tvoja rada je viac na škodu ako na osoh

sissy27
7. dec 2025
@anonym_0526cf

@sissy27 nepis hlúposti. Je veľa žien, ktoré sa prw zdravotné obmedzenia jednoducho nedostanú na kreslo. Myslíš si, že ich gynekológ nevyšetrí?
Vyšetrí. Ľahne ai na vyšetrovaciu postel a tam ju vyšetrí. Úplne jednudcho a ľahko.
Nepis hlúposti, lebo tvoja rada je viac na škodu ako na osoh

@anonym_0526cf nie je to hlupost, niektore maju nosnost “len” 150kg. Vysetrit ju nejako vysetri, ale hadam je slusne informovat vopred, ze ma nejake obmedzenia, nech potom nie je prekvapena. Mozno nema ani tych 150kg, takze to problem nemusi byt vobec, ale ja by som na jej mieste dala vediet vopred.

anonym_0526cf
7. dec 2025
@sissy27

@anonym_0526cf nie je to hlupost, niektore maju nosnost “len” 150kg. Vysetrit ju nejako vysetri, ale hadam je slusne informovat vopred, ze ma nejake obmedzenia, nech potom nie je prekvapena. Mozno nema ani tych 150kg, takze to problem nemusi byt vobec, ale ja by som na jej mieste dala vediet vopred.

@sissy27 napísala si hlúposť. Vyšetrí ju aj keby mala 300 kíl. Normálne na “posteli” . Žiadny problém. Nevytváraj tu umelý problém. Čo si myslíš? Že ku gynekológovi chodía len 50 kilové modelky?
Píšeš hlúposti. Bežne kreslo dvihne 200 kíl.

tinka3435
7. dec 2025

Preboha určite niesi jediná s váhou navyše ktorá chodí ku gynekologovi.Ide o zdravie a on už videl určite všeličo neboj sa

anonym_f88e4e
7. dec 2025

Samozrejme ,že treba ísť ku gynekologovi lebo bez toho nevieš aký máš problém
A kľudne môžeš mať aj zdravotný problém čo prispel k obezite a nie len psychicky
Takže to rieš cez lekárov a nie na slepo

mogaa
7. dec 2025

@anonym_autor problém s otehotnením môžeš mať preto lebo si tlstá, to je pravda...ale nie s cyklom....cyklus by to nemalo ovplyvniť tak, že si bez menzesu.....takže gynekolog určite ano, ale najskôr sa snaž schnúť a až potom otehotnieť.....pri otehotnení môžeš pribrať aj 20kg, čo budeš robiť potom?

lb1984
7. dec 2025

@anonym_autor absolutne sa netráp so svojou vahou, ta by prekážkou k vyšetreniu nemala a nesmie byt. Viem aky je to pocit v júni tohto roka som skončila na uro pohotovosti vážila som 86kg pri výške 167 cm cize uz obezita, ked mi urolog mladší mozno tak o 10 rokov ako ja robil utz nezabudol si odcvrknut ze sa mu zle pozera 🤦‍♀️🤷‍♀️ a na takého..... som narazila len raz v živote. Pred tym som bola u ineho a ten mi len vysvetlil ze v prípade niektorých vysetreni je ok ked je žena plnsia a iné sa horšie robia. Ale každopádne ziaden gynekológ moju obezitu absolutne neriesil. Ked som bola tehotná bola so mnou na ctg buduca mamička, bola fakt ze extremne obezna cca 150kg. Absolutne to nikto neriešil.

mk1111111111
7. dec 2025

Ved gynekologovi treba chodit minimalne raz rocne, je jedno kolko vazis, aby si si neuhnala nieco ine a uz nebudes mat sancu, mat deti, na to tie pravidelne prehliadky su

autor
8. dec 2025

Objednala som sa snáď mi lekár pomôže.