icon

Mám nezrastenú maternicu a odporúčajú mi interupciu

kostrmenka
23. okt 2017

Ahojte.poprosim skúseností....cakam druhe babo a zistilo sa ze sa mi nezrastla maternica mam tak ako 1,9cm dieru,odporúčajú mi interupciu,lebo je ohrozene dieta aj.

elizita
23. okt 2017

@kostrmenka ahoj, si dost vo vysokom stadiu tak tej interupcii dost nechapem... ja nemam s tym skusenost, ale mavam bolesti v oblasti jazvy a to nie som tehu.. ty si po cisarskom nic nepozorovala.. ked tam mas dieru...

lucinocka
23. okt 2017

@kostrmenka ja osobnu skusenost nemam, ale v nemocke vedla mna lezala baba, ktorej tiez nejak zle zasili po prvom cisarskom maternicu a druhe babo jej rozkoplo s nozkou doslova dieru a hned ju brali na operaciu, nakoniec donosila, musela lezat, ale hned po porode musela podpisat papiere o sterilizacii, uz nikto nechcel viac riskovat take nieco... ale podrobnosti neviem, ci tam mala dieru, alebo zle zarastene... neda sa ta 1,9 cm dierka zasit, ako ked zasiju krcok pod lokalnou anesteziu napr?

kostrmenka
autor
23. okt 2017

@elizita nie ja som v 7tt

kojka306
23. okt 2017

Ahoj, mne dr povedal že mám rozidenu jazvu a neodporúča mi ďalšie tehu pokým nepodstupim reoperaciu jazvy.

elizita
23. okt 2017

@kojka306 ja nechpem co mam za gyn, a to som uz vymenila.. mne povedala, ze jazva sa neda poxriet sonom, ze to musim ist na lapatoskopiu.., bola si na nejakom specialnom vysetreni? Nieco ta bolievalo?

kostrmenka
autor
23. okt 2017

Robili mi posvovy ultrazvuk a tak zistili nie jazva z vonku ale dnu..
Sa mi nezrastla

ninai
23. okt 2017

@kostrmenka a kolko si po prvom cr?

kostrmenka
autor
23. okt 2017

10mesiacov

kojka306
23. okt 2017

@elizita bola som na vaginálnom sone. Dr ma tam poslal lebo sa mu niečo nezdalo.

kojka306
23. okt 2017

@kostrmenka
Ja som po sc 2.5 roka. Ale toto bola už druhá. Prvá bola dávno pred 7 rokmi. Potom som rodila normálne a potom táto druhá sc

elizita
23. okt 2017

@kojka306 no tak vaginalne mi robila ked som mala zapal vajecnikov a nic nevravela.. asi to len risknut

kostrmenka
autor
23. okt 2017

Ja neviem baby co mam robiť ci to risknut alebo nie.

kostrmenka
autor
23. okt 2017

@lucinocka neviem ci sa sa tak zasit nic take nespominali ale opytam sa,jedine vravela ze operovat sa to da ale musim podstúpiť interupciu

pragmaticka
23. okt 2017

ja by som neriskovala. po prvom cisarskom som rodila normalne, jazva sa pravdepodobne pocas tlacenia roztrhla, male aj tak vobec nezostupovalo a pri cisarskom zistili ze ma male rucku z maternice vonka. mali sme obrovske stastie. tretie tehu mi bolo vyslovene zakazane. ze moja maternica by to uz nedala. chod k dalsim 2 odbornikom. ak sa vsetci zhodnu na interupcio, isla by som
riskujes zivot dietata ako aj svoj!

vedvieskto
23. okt 2017

@kostrmenka a to vravel zmluvný gynekológ, či v nemocnici na pracovisku, ako lebo tieto veci sa riešia v nemocniciach a nie na obvodoch kde su lekári 20 rokov mimo operatívu

mirro
23. okt 2017

@vedvieskto presne môj názor,to sa rieši na vysokošpecializovanom pracovisku a nie že pác interupcia a pác ihneď... neverím,že je to neriešiteľný problém.

kostrmenka
autor
24. okt 2017

Bola som aj v nemocnici za primarkou,moja gynekologicka aj jedna lekarka co sa nato specializuje,zhodli sa 2 a ta tretia povedala len to ze som rizikova pacientka a ze budem často sledovana a este ze od 20tt hrozi potrat.

vedvieskto
24. okt 2017

@kostrmenka veď máš sama podporu, ale ako vysoko rizikové tehotenstvo je vysoko rizikové a ísť na UUT preto, ako musíš sa rozhodnúť sama a máš názory odborníkov tak to nehľadaj na MK, lebo je smiešne aby ti radil niekto cez pol slovenska na základe jednej skúsenosti a bez toho aby ťa poznal a aj tvoj zdrav.stav

evina57
16. jan 2019

Ahojte,dneska som bola u gynekológa. Som 15mesiacov po 2 cisárskom a tiež mám rozidenu maternicu 13mm. Pod nôž neodporúča. Tretie dieťa tiež nie - to som už ani nechcela. Nemôže sa to ďalej rozchádzať? A ako a kedy sa to mohlo stať? Síce som bola u gynekológa naposledy po šestonedelí ale vtedy bolo všetko v poriadku.

sticker
kostrmenka
autor
16. jan 2019

Pisem spravu