icon

Mám opuch po pôrode a problém s močením

beatrixx123
25. máj 2021

Žienky čo na opuch tam dole ?
A ako nejaká rada ako začať cikat myslím tak že pôrode dosť problém s cikanim , cikam ale nedokážem vyprázdniť cely močový mechúr 🙈

ivula0807
25. máj 2021

S opuchom neporadim, myslim, ze to treba len pockat a pretrpiet 🤷‍♀️ zazila som 😏 neviem ci si este v porodnici alebo uz doma, ale mala som rovnake problemy s mocenim po porode. Mna museli aj cievkovat.
Kedze mne to zacalo uz v porodnici, sonom mi kontrolovali pravidelne mocovy mechur a nikdy nebol celkom vyprazdneny. Nasadili mi na to este v nemocnici nejake lieky, nazov si uz ale skutocne nepamatam, dolezite je ze zabrali.
A skus cikat v sprche, tam je to jednoduchsie s takym opuchom 🙂

evistaevista
25. máj 2021

@beatrixx123 opuch musí len zmiznúť. Tá rána sa zahojí rýchlejšie ako porezaný prst ver tomu, aj keď sa to teraz nezdá. A cikať v sprche pod tečúcou vodou. A teraz dostanem ukameňovanie za nechutnosť. A ešte ma napadlo sprej Aquitox si pozri - skús.

beatrixx123
autor
25. máj 2021

@ivula0807 boli sme 4 dni lebo tiež problém s cikanim cievkovali má aj tabletky dávali aj injekcie ale ešte to nie je ono a cikam iba sprcha

lusittagi
25. máj 2021

Ja som spolubývajúcej darovala sprej Cicatridina, ktorý som mala pre prípad nástrihu, našťastie nebol potrebný. Jej pomohol veľmi

ivula0807
25. máj 2021

@beatrixx123 aha..lebo mna sa pytali ci je to lepsie po douzivani tabletiek a taktiez mi kontrolovali opat mechur pred prepustenim, ak by to nebolo ok nepustia ma.
Mozno skus zavolat gynekologicke svojej, ze mas este stale taketo problemy s mechurom 🤷‍♀️
Ten opuch treba vydrzat, s tym viac neviem poradit, je to neprijemne, viem, v sestonedeli som si odtrpela svoje 🙈.
Zelam vela sil a spokojne babatko aby si mala priestor dat sa "dokopy" 🤞

ovkaja
25. máj 2021

Mna cievkovali 2x, lebo ani v sprche sa mi nedalo,užívala som len tabletky protizápalové keďže som dojčila a dačo proti opuchu liali na vlozku... Neskor povolilo a 4.den som síce s tlakom a bolesťou no išlo konecne a mohli ma prepustiť domov...tiež som doma riešila rovnaký problém, no opuch časom ustúpil úplne, našťastie... ja by som ešte počkala 2dni

jazula
25. máj 2021

Za mňa cikať v sprche a opláchnuť sa studenou vodou, doma fungovať len s vložkou (bez nohavičiek), často ranu vetrať. A ten Cicatridina sprej mám len druhý deň a už cítim rozdiel, ten som si mala zbaliť už do pôrodnice veru...

eskop
25. máj 2021

@beatrixx123 ja som 2mesiace po porode a stale ma to boli. Hlavne pri močení. Ale tak ja som bola zošita ako koberec🙈

nevenka
26. máj 2021

@eskop ja som ani nastrihnuta teraz nebola, ani ziadne sitie, a teda pri cikani riadne ma to bolelo. Po prvom katastrofa, po druhom konecnik a henoroidy a po tretom mechur a mocova rura. No jedno lepsie nez druhe 🤐