Mám sa obávať hrčky v prsníku?
Dobrý deň, má niekto skúsenosť s takýmto záverom z USG. Gynekológ mi povedal že rakoviny sa nemusím báť. Ale ja sú stále prsník sledujem a myšlienky kade jaké mam 🫣 za odpovede ďakujem

@klorusova5 mas v prsniku suspektny fibroadenom. Tie su neskodne a pokial nemenia velkost, tak sa iba sleduju. Ak zacnu rast, odporuca sa odstranenie. Niektori lekari radi odstranuju fibroadenomy aj ked sa nemenia. Problem je, ze fibroadenomy sa zvycajne obratom znovu objavia na rovnakom mieste. Cize lepsie nerypat do toho, kym to nie je nutne.
@guudy čiže nemusím mať obavy? Občas ma pichne aj dosť ma bolelo na ten ľavej strane, lekári povedali že nejaké nerv, ja mam problémy aj s krčnou. Lenže je to presne na tej strane tak sa obávam. Mam neurogenu tetaniu a panicke ataky čiže dosť v strese som aj keď lekár povedal ze sa obávať nemusím. Stále si to kontrolujem no nemám pocit žeby sa to zväčšilo. Vy s tým mate skúsenosť?
@klorusova5 ja mam stabilne fibroadenomy uz asi 20 r. Raz rocne chodim na sono. To je vsetko. Ale teda u mna su si isti, ze su to FiA. U teba si zatial nie je lekar uplne isty, ale na malignitu podozrenie nema. Preto mas kontrolu v maji, aby sa uistil, ze je stav stabilizovany.
Bolesti mas z niecoho ineho…
@guudy no na sone mi vtedy povedala že to vyzerá na tukový uzlík a v papieroch bolo toto. No že ženy si to bežné dávajú rezať. Lenže ja som v tom čase nemohla lebo som bola tehotná. No tak dúfam že z toho nebude ani malignita 🙏 čiže dá sa s tým žiť v poriadku áno 🫣
@klorusova5 tak este raz. FiA sa nezvrhavaju. Ak sa ti nebude menit velkost FiA, tak si to rezat nenechat, inak je vysoka pravdepodobnost, ze do par mesiacov ho mas spat, v rovnakej velkosti.
@klorusova5 mojej dcére sa 'útvar' zväčšil o pol centimetra v priebehu 3 mesiacov. Mal vyše 4cm. Dali sme ho von. Až na histológii sa zistilo, že to bol fibroadenóm.
S tetániou to nemá nič spoločné..
@nikaeli ja viem ze s tetaniou toto nemá nič spoločné. To som napísala len že to možno ťažšie znášam lebo panikarim, asi by som si to nemala toľko kontrolovať lebo potom len premýšľam a googlim si o tom.
@guudy ďakujem za radu 😊🙏

Nie je iba cysta?