icon

Mám si dať odstrániť zlatú žilu ešte pred tehotenstvom?

bubu92
28. mar 2016

Ahoj dievčatá, ženy, mamičky, budúce mamičky.
Hľadám, čítam vaše prispevky no zatiaľ som podobnú temu moc nenašla tak zakladam túto diskusnú otázku. Totižto hanba nehanba mám problém so zlatou žilou. Mam 23 rokov len a vela krat som s tým uz bola na pohotovosťi nakoľko krvacanie sa zastaviť nedalo a x x x dalsich komplikácií. Lekar na pohotovosti sa opytal ci som uz bola niekedy tehu. Nie nebola a len zhrozene krutil hlavou.
Moja otazka znie, ci niektorá z vás mala problemy pred tehu s tymto a ake to bolo počas tehotenstva? Ci sa to da vydržať alebo naopak ? Alebo ci si mam ist odstrániť tu zilu ešte pred moznym otehotnenim? Uz ma raz posielali na vyrezávanie ale bála som sa.(toho sa moc obavam). Neviem si pomôcť. Nakolko dieťa planujeme mat s muzikom.
Ďakujem za odpoveďe 🙂

aschweinerova
28. mar 2016

Z vlastnej skusenosti-tehotenstvo moj problem vyriesilo...tiez som to mala v katastrofalnom stave,silne krvacanie,chodils som aj na zakrokky a nic....este si pamatam ze ked som bola tehotna,zrazu bola vsade krv a jasom nevedela odkial ,ci prichadzam o babatko ci je to "len" zlata zila...porodila som a tym dnom,moje trapenie skoncilo...

bubu92
autor
28. mar 2016

@aschweinerova a tebe teda nevyrezavali pred ty? A porod si mala normalny ci cusarskym??

aschweinerova
28. mar 2016

@bubu92 nevyrezavali....chodila som na take zakroky "zamrazovanie"ale vobec to nepomahalo,potom som to mala ist chyrurgicky odstranit,ale zistila som ze som tehu ,tak sa to nedoriesilo....momentalne som opat tehu(termin mam 2.4.) a vsetko je v poriadku.Hlavne to krvacanie prestalo uplne,mala som uz zly krvny obraz,malo zeleza....bolo to velmi neprijemne

aschweinerova
28. mar 2016

@bubu92 malasom doporucenie nacisarsky,ale nakoniec rozhodli ze to bude normalny porod a som rada.Aj tento druhy bude normalny.

8291
28. mar 2016

Určite pred tehotenstvom,ak ti to uz chceli ta operovať.Skus ešte konzultovat koloproktologicku ambulanciu,lebo operácie hemoroidov sa uz robia len keď je to naozaj nutné,teraz sa riešia krásne ambulantnou formou tzv.ligaciou hemoroidov,cez rektoskop sa nahodia na hemoeoidy gumičky,hemoroid nemá cievne zasobenie a tým pádom po ňom😁. Prídeš,zaliguju,odchadzaš,bez rezania,narkozy,lebo po operacii je to dosť bolestivé a rekonvalescencia je dosť bolestiva

bubu92
autor
29. mar 2016

Ďakujem veľmi pekne

8291
29. mar 2016

Nikdy netreba podceňovať hemoroidy,počas tehu môže hemoroid prasknúť,pokial sú veľké a kludne sa dá tým padom stratiť obrovske množstvo krvi,co môže byt fakt nebezpečné.tzv zlatá žila je vydutá cieva s veľkým cievnym zasobením.

bubu92
autor
29. mar 2016

@8291 ved to je problém , ze aj minule mi to moooc krvacalo fuu ani sme rychlo nevedeli co mame robit az sme museli ist na pohotovost. Strasne to je. A ta koloproktologicka amb. Kde je ? Len v BA?

8291
29. mar 2016

@bubu92 tak si to určite porieš naozaj to nieje len banalita.Koloproktologicka ambulancia by mala byt v každom okresnom meste.Ordinuje v nej chirurg,priamo zameraný na konečník,hrubé,tenké črevo.Tak určite operaciu zvládne akýkoľvek chirurg,zamerany na ganstroint.trakt,ale len koloproktologickej ambulancii to vedia zaligovať,alebo teda aspon chirurg špecializujuci sa na konečník

bubu92
autor
29. mar 2016

@8291 Vďaka moc krat