icon

Mám suchú pokožku

babez
13. jún 2017

baby ak ste sa stym stretli poradte mi moj problem spociva v suchej pokozke na bruchu,uz som sa 4 x osupala ako had😀, mam alergiu na mliecnu bielovinu,laktozu,pel,najnovsie mi zistili na formaldehyd a gumu cize guma v spodnom pradle..histamin, co mam alergie na potraviny uplne nevylucujem v strave..stane sa ze si dam syr v malej miere, niektore potraviny co obsahuju histamin tiez sem tam...bola som aj u koznej kazala premastovat,brat zinok, krvne testy mam v poriadku od obvpdnej, stale sa to supanie opakuje,zacalo to svrbenim na bokoch to mi zistili tu alergiu na gumu tak nosim len take vyrezane nohavicky ale potom zacalo to supanir a to sa opakuje,budem rada ak mi poradite

Mám suchú pokožku
kvetinka317
13. jún 2017

Ahoj,skús excipial u lopolotio..maly tiež ma alergiu ako ty..s tým nám odporučil alergológ premastovat..

usacik
13. jún 2017

Ahoj, my máme bohaté skúsenosti s premastovanim (dcéra sa tiež až šupe)..najviac pomáha mastit krémom od Avéne Xeracalm balsam (kúpiš v lekárni), pri kúpaní používať do vody Oilathum a Balmandol olej (ten môžeš nahradiť mandľovým olejom)..namiesto Avéne Xeracalm balsamu je tiež ešte dobrý od La Roche Posay krém Lipikar Baume AP+

babez
autor
13. jún 2017

@kvetinka317 mam aj ten najprv som si myslela ze pomaha ale znova som sa zacala supat

babez
autor
13. jún 2017

@usacik a co vam na to supanie povedala dr? aj viete co to sposobuje?

usacik
13. jún 2017

@babez u dcéry je dôvod trochu iný (diagnostikovali jej ichtyozu) , ale súpanie pokožky a extrémna suchost je rovnaký sprievodný jav ako u teba (aj tie šupky vyzerajú rovnakú)..my sme vyskúšali už všetky masti dostupné v lekárňach/drogéria/BIO obchodoch a aj tie na predpis..jediné, ktoré jej pomáhajú sú tie čo som písala..a ich výhoda je, že aj keď sú mastné, tak sa rýchlo vstrebávajú a nešpinila oblečenie.

babez
autor
14. jún 2017

@usacik co som si precitala p ichtyoze tak by to sedelo ze aj u dospelych moze vzniknut ako prejav nejakeho zdravotneho problemu,cudujem sa koznej ze mi o tomto nepovedala, chcem sa spytat ci ste skusali aj krem uriage xemose docitala som sa o nom na nete, ja som sa kremovala len sem tam a teraz viem ze treba pravidelne,najprv som myslela ze sa mi robia strie co bola pokozka pod supinkami akoby popraskana a teraz uz viem o co moze ist,pojdem druhej koznej ci mi to diagnostikuje,dakujem vam za rady 🙂 uz som bola ztoho zufala

usacik
14. jún 2017

@babez skúšali sme aj ten uriage, ale dcére moc nesedel..kremy treba poskúšať, každému sadne iný. s tou ichtyozu je to tak, že nejde o bežné kožné ochorenie a veľa kožných sa s ňou nestretli (často ju potom zamienaju za atopický ekzém). A áno, môže sa prejaviť až v dospelosti. Najskôr sa diagnostikuje podľa príznakov, ale potvrdiť sa dá iba biopsiou kože alebo z krvi (to robia iba špecializované pracoviská). Ak ju aj nemáš, dôležité je mastit pravidelne, najlepšie ráno aj večer (vo fáze šupania kľudne aj častejšie).

babez
autor
14. jún 2017

@babez este sa chcem spytat ono ked mi uz popraskala na zaciatku na bokoch ta koza ako keby pupaciky som tam mala tak ked sa to zahojilo ostali mi hnede flaky na tych miestach tak to zvykne byt pri tejto diagnoze? potom som zmenila spodne pradlo za bezgumickove cize koza sa nedrazdils ale supe sa dalej,osupem sa,normalne zomna az padaju supinky ako sa vyzliekam a ked sa osupem som sa nekremovala sak naco a znova sa zacnem supat...a dookola ..a to kozna aj bere krv alebo len vizualne zhodnoti?

babez
autor
14. jún 2017

@usacik aha nevsimla som si ze ste mi uz odpisala pojdem sa teda spytat dr na to 🙂 este som sa chcels spytat na tie flaky len ako pozeram spravu som omylom napisala sebe

usacik
14. jún 2017

@babez občas dcére zostane tmavší fliačik, ale nie často..postupne potom zmizne. treba sa popytat kožnej, lebo to ešte vôbec nemusí byť ichtyoza (želám, aby nebola)..ale princíp premastovania bude rovnaký..🙂

maykaaa1122
21. jún 2017

aj ja som pocula odporucenie od alergológa casto premastovat..mne super pomohol na suchu plet bepanthen. Odporucam