icon

Máte symptómy začínajúcej menopauzy? Ako si pomôcť?

22. máj 2024

Ahojte mamičky

Stretla sa niektorá s týmto.
Mam 39 rokov a od tohto roka mi nejak štrajkuje ms :(
Január bola, február bola ale aj so špinenim, marec nebola, apríl bola normálne a teraz v máji zas nie je . Robila som si samozrejme aj testy a všetky negatívne.
Áno viem, mala by som ísť k doktorke , lenže moja zdravotná karta je momentálne niekde na polceste k novej doktorke :/ 🤔
K novej doktorke mam prist az po 10 juny .
Mna už rodina straší že to môže byť cysta, rakovina a možné aj tehotenstvo :(
Moje príznaky častá bolest hlavy, unavená, že pomaly zaspím aj po stojacky a nočné potenie :(
Prosím nepíšte mi ze si to mam nájsť na webe, píšem sem ci sa niekto s tým nestretol alebo nemá niečo podobné práve teraz ako ja ...
Ďakujem

ada_alica
22. máj 2024

Veď vyšetriť ťa môže predsa aj bez karty....

luccija
22. máj 2024

Môžeš si sama zaplatiť v laboratóriu Medirex a iné hormonálny profil asi 40 eur to stojí.moze to byť perimenopauza, ale aj nie.Ja som to takto mala asi 3m dostala som Duphaston a všetko sa upravilo.
Môžeš si kupit za 10 eur test na menopauzu v lekárni.Doktorka ta zoberie aj bez karty

h2
22. máj 2024

Ahoj, ja som si asi pred 2 mesiacmi kúpila test na menopauzu, nezohnala som v lekárni, asi to bežne nedržia, lebo ženy to príliš nepoznajú. Ale objednala som z netu. Robí sa to z ranného moču, presne, ako tehotenský. Boli v balení 2ks, treba spraviť jeden a keď vyjde pozitívny, potom ešte po týždni druhý. Ak vyjdú pozitívne oba, tak je to menopauza.

miimss
22. máj 2024

Skús si pozrieť na webe príznaky perimenopauzi.

falbala132
22. máj 2024

ked som mala 38 rokov nemala som menzes skoro rok. tiez som zacala stresovat ze perimenopauza. nakoniec bol za tym iny zdravotny problem, sice ma trebalo potom nastartovat Duphastonom, ale uz fungujem opat normalne s 28 dnovymi cyklami.

nikaeli
22. máj 2024

V lekárni kúpiš test na menopauzu, stál cca 10€. Robila som si ho minulý mesiac. Pridaj sa do skupiny tu na MK, nájdeš tam rady spolubojovníčok 😉 a keď bude karta v cieli, objednaj sa na vyšetrenie. Môže to byť aj cysta,....