icon

Mávate pred menštruáciou extrasystoly?

3. júl 2021

Máva niekto pred menštruáciou extrasystoly? (Preskocenie srdca), alebo vyšší tep?

Strana
z2
lenuska9999
3. júl 2021

Ahoj. Ja to pocitujem. V marci som prekonala covid a od vtedy mam dost casto exttasystoly a arytmie. Mala som 2 krat holter a bolo to tam zaznamenane , tak mi boli predpisane betqblokatory (ale tie odmietam brat , kedze mam extremne nizky tlak ). A kardiolog vravel, ze si mam dat este vysetrit hormony. Asi by to aj mohlo byt tym, kedze mavam taketo busenia a extrqsystoly hlavne pred menstruaciou a pocas nej.

autor
4. júl 2021

@lenuska9999 to iste ja v marci covid od vtedy extrasystoly a vyšší tep a na holteri mi výšli extrasystoly a tachykardia

lenuska9999
4. júl 2021

Skus dat este tie hormony vysetrit, ja idem v utoeok. Vraj tie mozu tiez nieco take sposobovat ..

autor
4. júl 2021

@lenuska9999 štítnu som mala ok a hormóny u gynekológa? Či ako?

aveeva72
4. júl 2021

Ahoj, ja to mavam dlhodobo. V tomto obdobi je to normalne.

autor
4. júl 2021

@aveeva72 fakt ? Aké obdobie?

aveeva72
4. júl 2021

Ja neviem, mam to roky. Zacalo to mozno tak po 35ke. Radila som sa s kardiologickou, povedala, ze je to z hormonov a je to pred, prip.pocas menstruacie normalne. Samozrejme je dobre vylucit ochorenie srdca.

autor
4. júl 2021

@aveeva72 aha mne zistili extrasystoly a tsvhykardiu

aveeva72
4. júl 2021

No tak potom sa nemusis trapit, bola si vysetrena lekarom. Ja mam to iste, na tachykardiu uzivam Corvitol. A pomaha fyzicka namaha. Ale pred menzes sa to vzdy zhorsi.

autor
4. júl 2021

@aveeva72 ja mám aj minimálnu nedomyksvost chlopne

karin1988
5. júl 2021

Ahojte. Mám presne tento problém. 7-10dní pred menzesom extrasystoly. Ale také silné,že mi vyrážajú dych. Bola som na vyšetrení u 2 kardiológov,záťažové testy,echo,sono a všetko v poriadku. V decembri som prekonala covid. Odvtedy je to silnejšie.

autor
5. júl 2021

@karin1988 ja som mala holter 2x, echo,ekg a všetko celkom ok tiež akurát minimálna nedomyksvost,extrasystoly 66zs deň a tachykardia ale mne to začalo po covide tiež v marci som mala no hrozné to je

karin1988
19. aug 2021

Tiež som mala holter 7dní…vsetko ok,70extrasystol za deň…uz som zasa pred menzesom a uz to ide.srdce preskakuje aje teda velmi nepríjemné :/

dadadadula
20. aug 2021

@lenuska9999. Ako si dopadla s tymi hormonmi?

lenuska9999
20. aug 2021

@dadadadula u ženskej všetko ôk, ešte obvodná mi vyšetrila z krvi hormón na štítnu žľazu a tiež všetko ôk.. tak neviem

lenuska9999
20. aug 2021

@karin1988 a čím viac času prešlo od toho covidu , máš pocit, že sa to zasa zlepšuje alebo je to stále rovnaké?

karin1988
22. aug 2021

@lenuska9999 je to vždy rovnaké, vobec sa tp nezlepšuje.zaujímave je, že ak mám záťaž, extrasystoly úplne pominú. Potom znova začnú keď som v klude

lenuska9999
22. aug 2021

@karin1988 aj mne sa to deje hlavne v kľude. Neviem ci to len vtedy vnímam a pri robeni niečoho to nepociťujem q je to tam, alebo sa to vážne deje len v kľude. Ale ja mam pocit, že sa mi to zhoršuje. Prestala som kvôli tomu úplne fajčiť a aj tak je to tam a viac. O týždeň idem na kontrolu tak uvidíme..

karin1988
26. aug 2021

@lenuska9999 mne už vyšetrili úplne všetko. Všetky výsledky sú fajn.jedine co mi zdiagnostikovali je cervikokraniálny syndróm(krcňa chrbtica)chodím na rehabilitácie a čakám na MRI.

autor
26. aug 2021

@karin1988 aj ja toto mám na bola som aj na mr mozgu chrbticu má zatiaľ neposlali

lenculienka
6. sep 2021

Ahojte. Ja sa s extrasystolami trápim už 9 rokov. Pobehala som všetky vyšetrenia, čo sa dali. Všetko v poriadku. Samozrejme keď sa nič nenaslo, poslali ma psychiatrovi, ze to bude psychika. Predpisal mi antidepresiva. Brala som ich dva roky, ale nezabralo ani to. Zvyknú sa mi zhoršiť v prvý a druhý deň menzesu, potom už ustupujú. Ale nie vždy ich mam cez menzes. Besny pes sa tomu nevyzná. Už som rozmýšľala ze začnem cvičiť.

karin1988
7. sep 2021

@lenculienka ja cvičím. Každý deň mám tréning. Nastastie pri zaťazi ich necítim. No akonáhle som v klude už to ide. Je to veľmi zlý pocit.

sisg123
19. sep 2021

Ako to prosím pociťujete ?

silviaeli
18. okt 2021

@lenuska9999 vela ľudí to má po prekonaní covid a presne to sú nežiadúce - vedľajšie ucinky aj po vakcíne ..
Ja som mala extrasystoli aj tachykardiu a dr.vravela, že extrasystoli nie sú vôbec nebezpečne, iba nepríjemne a že každý to inak vníma, niekomu to nevadi..
Ja som tiež mávala hlavne večer keď som ľahla..pomohol mi magnerot no aj lieky na tachykardiu mi utlmili extrasystoli..

lenuska9999
19. okt 2021

@silviaeli ďakujem , ja užívam Magnosolv a keďže som zle znášala betablokatory (okrem nízkeho tlaku som mala aj ešte viac extrasystol) , tak mi teraz dali Isoptin . (Sú to vlastne moje tretie lieky už) Ten beriem zatiaľ 4 deň, čiže neviem určite ci pomáha, mam brat dlhodobejšie. Môžme vedieť co dali vám na tachykardiu?

silviaeli
20. okt 2021

@lenuska9999 ja som brala metropolol 1xrano, áno mávala som aj ja rano nižší tlak, ale vyrovnala som ho pohybom, kávou..pulz sa mi pekne držal a aj extrasystoli vymizli, opadol stres, napätie

dadadadula
24. okt 2021

Baby mne nakoniec zistili autoimunitny zapal stitnej zlazy, az rozsirenymi testami u obvodnej som mala hormony ok, tzkze mam to z toho

karin1988
24. okt 2021

@dadadadula presne toto zistujú teraz mne..Tsi výsledky mám zlé.

dadadadula
24. okt 2021

@karin1988 mne dali zatiaľ len selen ze sa to moze upravit a magnezko mi pomaha na tie extrasystoli, a citam knihu o stitnej zlaze o uprave stravy

lenuska9999
24. okt 2021

@dadadadula a kde ti robili rozšírené testy?? A na základe čoho?

Strana
z2