Menopauza
Žienky čo ste tým už prešli, poraďte.
Pred mesiacom mi na gynde oznámili nezvratný fakt, som v prechode je to priskoro ale, čo už. Mám kopu rovesníčok, kamošiek ktoré čakajú bábo, alebo porodili v poslednom období. Mne sa po pôrode nevrátila ms akú som mala pred tým, kamošky ktoré kojili tiež nejaký čas nemali tak som sa spočiatku nestrachovala, ale nakoniec čo som už mala všetky príznaky prechodu mi doktor spravil testy. Des a hrôza. Tak som to povedala mužovi. Plánovali sme ešte ďalšie keď bude dcérka väčšia. Ja neviem možno nepochopil. Najskôr
sa akoby zľakol, keď keď som začala tým že ako dlho som ms nemala, potom som mu povedala že už nikdy nebudem mať. Povedala som mu o príznakoch čo mám, že mi to strašné vadí aj že mi doktor predpísal lieky. Prešiel mesiac a ani sa ma nedotkol, už som si namýšlala kadejaké veci. Ale nebola príležitosť aby sme to rozoberali. Včera sme mali výročie boli sme osamote tak som si sex tak trochu vynútila a on si natiahol kondóm.
Viem že chlapom treba všetko polopatisticky vysvetľovať ale ja naozaj neviem čo mu mám ešte povedať aby pochopil čím prechádzam
@marsmykkok tak možno som nechápavá ja, od pôrodu čo bolo v 18 som mala riadny ms dokopy 3krat aj to naposledy v 21. Vôbec si nemyslím že ešte môžem otehotnieť. Tak načo ten kondóm. Aj keď sme ešte v minulosti plánovali. Neteším sa ale čo už. Nepolujem na muža, ale keď sme pred tým mali pravidelne sex viac X za týždeň, teraz mesiac nič mi prišlo divné.
Moja otázka smerovala tým smerom ako reagoval vás muž partner na takéto oznámenie
autorka Však sa ho pýtaj, prečo kondom a prečo zrazu nechce... A ujasnite si, či sa idete chrániť alebo nie ak to mala byť ochrana. Proste neviem čo tu chceš za názor počuť, nevidíme do hlavy tvojho muža...
@marsmykkok so tridsiatnička v prechode? Oznamovala si to manželovi? Aka bola reakcia tvôjho muža?
Ak nie tak mi nevieš poradiť
koľko máš rokov? lebo podľa toho čo manž. predviedol sa mi zdá že asi nepochopil čo menopauza u žien znamená...
@deti95060810 36
Ty si strašne "príjemná" fakt, ako vidno že v prechode. Ja v prechode nie som, práve som dostala menzes, ale mám 32 a perimenopauzu už mám (skracovanie cyklov, anovulačné cykly) , teda čaká to aj mňa, veľmi rýchla menopauza (rovnako ako moja mama, tá už pred 40tkou nemala menzes) ak ti to pomôže. Len fakt neviem, čo tu chceš zistiť. Ja si nemyslím, že je taký kvôli tomu že si v menopauze, však hádam nemá iq 50, keby aj nevedel čo to obnáša si naštuduje. A dôvodov prečo je taký môže byť viac, prvý som ti načrtla hore, druhý že Vám to neklape už a nemá chuť s tebou to mať alebo má rovno inú (a možno ak zapojím fantáziu ho niečím nakazila a nechce ťa nakaziť, preto nemal s tebou nič a teraz len s ochranou), další že má nejaké psychické problémy on a nemá už chuť a tak by som mohla pokračovať. Ale ak sa s ním nechceš porozprávať tak ťažko zistíš.
@marsmykkok ako si prišla na to že sa s ním nechcem porozprávať, stalo sa to včera, kým som prišla z práce a navarila on šiel do nočnej, proste nebola príležitosť...
Vždy ma zarazí že tu každá myslí hneď na neveru. Proste mi to nedáva zmysel že pred tým pravidelne, a zrazu nič. Je viac pravdepodobné čo píše
@deti95060810
no moj to prijal v pohode, mam teda viac rokov ale kondom si nadasi vzdy, prechod neznamena ze si skoncila, len ze sa ti rozhodil cyklus a mozes mat ovulku raz za pol roka a ani nevies ako a si tehotna... znama tak otehotnela pred 50tkou
@marsmykkok to čo za katastrofické scenáre si napísala...🙄
Teraz nerozumiem ja porodila si v 18 či v roku
2018?a naposledy si mala menzes 2021?to píšeš kalendárne roky či vek?
To, že teraz nemáš menzes neznamená, že ho nebudeš mať o 7 m.Mesiac ste nemali čas sa rozprávať?kondóm si dal zo zvyku, dlhšie vydrží...
Mojej kamarátke potvrdili menopauzu v 37 r a o pár mesiacov otehotnela a potom ešte raz a po pôrode a dokojeni už nedostala menzes.Ake si dostala lieky od gynekológa?
Chlapovi treba na rovinu povedať čo sa deje.Mozno to musí aj on spravovať, alebo sa boji, že budeš suchá...neviem veď je to tvoj chlap🙂)ja by som sa o tom rozprávala čo sa deje
Ahoj mám 36rokov a vlani v októbri mi gyn. oznámil,že začína u mňa prechod,mám málo vajíčok,teraz som mala anovulačný cyklus z cystou na vaječníku.Manžel to bral ok,až na to,že sa ma spítal,že teraz či budem suchá...nuž prechod neznamená že nie je šanca otehotnieť keďže menzes ešte mám len už nie tak ako som mala mávam kratšie a niekedy dlhšie cykly a ako čítam,mala si menzes.Menoapauza je keď už rok nemáš menzes.Počas prechodu ktorý trvá 5-10rokov je šanca otehotnieť kým máš menzes.my tiež sme zvolili kondóm z gélom pre istotu,ale my už neplánujeme deti máme už 12 a 9ročných synov.
@luccija rodila som v roku 2018, posledna ms bola v roku 2021. Dr dal lieky na zmiernenie prejavov menopauzy. Suchá som bola dosť už po pôrode, ale vždy sme to riešili lubrikačným gélom. Posledné mesiace to bolo veľmi rušné obdobie, ochorela svokra, behal furt do nemocnice, si robil skúšky, povýšili ho, bolo mu treba zaučiť sa do novej práce na novej prevádzke
@alison11 posledný ms som mala na jar v roku 2021, potom ešte ten rok 2x špinenie ale od vtedy ani to
No tak to je asi dôvod toho, že na sex ani nepomysli starosti, stres.Co Ti dal doktor aký liek?Aj máš nejaké iné prejavy fyzické, psychicke?Mne hovoril lekár, ze niekedy aj po roku aj pol ešte môže prísť menzes, ale tak podľa odberov už videl ako si na tom a vyzerá, že to je už dlhá doba.
Hlavne nech to prebehne hladko, lebo čo počúvam staršie kamarátky nič príjemné.Ale určite to je individualne
@luccija mám Lupoč.tých blbých príznakov preto mi dali na gynde lieky. Testy jednoznačne ukázali čo je vo veci, proste keď som od marca r21 nedostala ,čo mám čakať.
Keď som mala malé dieťa nespala som kvôli tomu, teraz spí vo vlastnej izbe ale ja nemôžem v noci spávať, je mi teplo , nadmerne sa potím, som furt nervózna, podráždená a unavená, zaspala som aj po sediačky, nad dcérkyni úlohami alebo pred telkou keď som chcela pozrieť predpoveď počasia. Akokoľvek som unavená večer zaspím o tretej sa zobudím a neviem veľa krát zaspať, na staré miesto vstával muž vždy pred štvrtou, som nevyspatá. Vlasy a nechty tiež katastrofa. Voľakedy som pravidelne cvičila ale nevládzem, zaspala som aj na karimatke, chodím taká vyčerpaná domov z roboty, nosím si domov čo tam nestíham porobiť, na tú prácu sa treba koncentrovať ale nie vždy sa mi darí
Aha to už máš menopauzu nie prechod.Tak to potom skús vysvetliť mužovi,že už šancu na otehotnenie nemáš,tak sa nemusí používať kondóm,a možno sa bojí že by si bola suchá prípadne mu skús navrhnúť gél že sa môžete aj bez kondómu natrieť.
@alison11 som suchá, gél používame furt od pôrodu,
Autorka v 22:40 si dala napríklad celkom reálne dôvody čo s menopauzou tvojou nesúvisia... Má toho veľa, veľa stresu, problémy, únavy. A na sex ho nejako prešla chuť. Len nechápem fakt prečo sa nerozpravate. Aj ten mesiac je dlhá doba. A neriešila si že nechce... však nech prizná, že nemá chuť, ty to akceptuj a netlač na pílu lebo to zhoršis. A urobte si napríklad pekný romantický víkend niekde, odreaguje sa a možno to pôjde.
@marsmykkok proste nebola príležitosť, pred dieťaťom sa nemá, muž vstáva pred štvrtou ide do roboty,končí o jeden ja až o piatej, začnem variť, venujem sa malej, on ide späť okolo siedmej, kým malá zaspí on už spí tiež.
Mali sme zaplatenú dovolenku s kmotrovcami na jednej chate, keďže svokra ochorela on nešiel. Po víkendoch mal online školenie, potom online skúšky, proste vždy bolo niečo
Tak si asi zvykol,spítaj sa ho iné Ti neostáva.
Aj muži majú andropauzu nechce sa mu, je unavený všetko záleží od testosterónu vidíš čo to robí s tebou.Ste v ďalšej životnej etape🙂

? Celkom nechápem otázke, ale ja mám taký pocit z toho, že dieťa ste chceli o 5 a viac rokov a tak ste boli dohodnutý. A podľa mňa ty teraz na muža vkuse poľuješ a dúfaš v zázrak, že sa ešte jedno podarí aj ked skôr. A chlap asi teraz žiadne nechce, tak si dal kondom. Však si vyjasníte, či sa idete snažiť alebo nie.