icon

Menopauza a psychika

18. nov 2022

Mam 45 r a zacinaju mi problemy s menzesom.Dostavam skor uz na 23 den, teraz som nedostala jeden mesiac vobec tyzden uz spinim a som velmi nervozna.Boli ma brucho ako, ked uz sa to ma spustit.Po vsetkych vrcim, som nespokojna so sebou, vsetkym brutalna nervozita.Ach dievcata co Vam pomaha?gyn.mi robil profil, ze nic zavazne, ale hladina v druhej polovici je nizsia, ale vraj tak to byva u zien po 35 tke

autor
18. nov 2022

Ako mi stahuje brucho citim este vacsiu nervozitu.To bude takto?Laicky opisane ako by telo chcelo mat menzes, ale nejde to.Vyse tyzdna aj pol chodim s vlozkou, brucho ako balon a zlaaa som.Najradsej by som sa vyfackala vcera som sa pohadala s detmi, muzom, vynadala mame cez telefon neviem sa ovladat:(ako 3x PMS.

0silvia0
18. nov 2022

zacni uzivat pripravky na menopauzu. Tiez sa mi skratil cyklus, ale nemam taketo psychicke vykyvy, mam 48 rokov.

zuzanna33
18. nov 2022

Odporúčam podcast od Vichy CZSk možno nájdeš kľud a pokoj hlavne po psychickej stránke 🍀

sjana7
19. nov 2022

Produkty na menopauzu to upravia, kľudne mi napíšte ss .

barbie79
19. nov 2022

homonalny profil u gynekologicky, mne nasadila lieky- a viem , ze keby mohla dat prirodne mi ich da ale na zaklade vysledkov lieky mam

autor
19. nov 2022

@barbie79 co si dostala?Tiez si sa citila zle?bola si uz uplne bez menzesu

sisaka
19. nov 2022

Predtým, než sa dáš ukecat na hormonálnu terapiu zisti si aj riziká, o tých sa väčšinou taktne mlčí.

barbie79
19. nov 2022

ja som dostala 2x a tiez mi vadilo ako ludia dychali okolo mna, som sa nespoznavala, k mojem dr chodim uz 20 rokov, a ano navrhovala mi aj prirodnu liecbu ale povedala , ze to vyslovene zalezi od vysledkov, jasne, ze jej mam hlasit ako na mna tie hormony funguju, ze ak by sa nieco zhorsilo hladame ine riesenia

angelika013
20. nov 2022

Nič tieto problémy nevyrieši, len zmierni. Odporúčam bylinnú cestu. Ak chceš vedieť ako zmierniť menopauzu, tak mi napíš správu.

autor
20. nov 2022

@sisaka rizika su aj pri ATK.Tie hormony chybaju preto tolko zien ma depresie, priberaju, osteoporoza, srdcovocievne ochorenia.Serotonin estrogen progesteron spolu suvisia
@barbie79 co si dostala 2x?

sisaka
20. nov 2022

Autor - hormóny chýbajú, ale je to prirodzeny proces, ktorý nie je potrebné “opravovať” . Urob si ako chceš, ak si myslíš, že tie zdravotné rizika, ktoré prináša hormonálna terapia ti stoja za to je to v poriadku, len som chcela podotknúť, že sú tam aj mínusy