icon

Menopauza - pohľad muža

20. feb 2023

Ahojte čo prosím znamená keď ide žena do predčasnej menopauzy ..manželka má 33 a lekár jej oznámil že je v prechode..čo môžeme očakávať?..bude jej teraz viac zle ?.bude chorlavejsia alebo ako? Lebo už teraz máme problémy v intímnom živote a neviem si predstaviť čo to buďte odteraz . Sex.sme mávali raz za mesiac.

msnesquik
20. feb 2023

No, je tam viacej veci, ale zena moze uzivat hormonalnu substituciu, vzhladom na vek jej to asi lekari odporucia, potom sa to zlepsi, uvidite

vhxsoft
Odpoveď bola odstránená
pininka1
20. feb 2023

Aj to moze byt dovod problemov v intimnej obasti. To ze ide do prechodu, znamena ze ma malo zenskych hormonov. Aj mme sa to stalo pred 30tkou este. Brala som.hormony a pomohlo to, dokonca sme mali este.tretie dieta.

reanda
20. feb 2023

ze ide do predcasnej menopauzy moze znamenat, ze sa vo svojom zenstve neciti dobre, ma ho po krk, tak uz ho radsej nechce.. tam by som sa radsej pozrela, ako riesit, co teraz bude, ci jej bude zle alebo bude chora.. menopauza sama o sebe sa nemusi prejavovat nijak problematicky, ked pride vtedy, ked ma

viestta
20. feb 2023

@reanda to akoze zena sa rozhodne, ze vypne vyjecniky lebo uz ma toho "zenstva" po krk? Zaujimava teoria, fakt mimoriadne zaujimava

ailiba
20. feb 2023

@viestta mozno z hladiska psychosomatiky... Vela veci nevieme

reanda
20. feb 2023

@viestta a kto by sa mal rozhodnut? vajecniky samotne? 😉

akiana
20. feb 2023

@ailiba No takmer urcite vieme, ze maternica sa neda nijak vedome ci podvedome vypnut.

reanda
20. feb 2023

@akiana no ved.. viete to 'takmer' urcite 🙂

viestta
20. feb 2023

@akiana maternica je pri menopauze len podruzna, pri menopauze sa vypnu vajecniky.
@reanda keby to bolo s tym uvedomelym vypinanim vajecnikov take jednoduche, ze by sa vypli lebo my chceme. Kolke zeny by boli stastnejsie a kolko penazi by usetrili. Nehovoriac o tom, ze nie je to iba a len o vajecnikoch ale o vsetkych zlazach s vnutornym vylucovanim, co je komplexna sustava, ktora udrzuje hormonalnu rovnovahu. A ovladat volou sa neda.

reanda
20. feb 2023

@viestta je to jednoduche.. ale nikto tomu neveri 🙂

viestta
20. feb 2023

@reanda tebe sa uz podarilo vypnut vajecniky vlastnou volou? Ci len teoretizujes?

reanda
20. feb 2023

@viestta nemam zaujem vypinat si vajecniky 😀

viestta
20. feb 2023

@reanda nabuduce si rozmysli ci napises nejaku podobnu... (nechcem pouzit rovno kravinu)... ako ma svojo zenstva po krk a tym padom si vedome spusta menopauzu

reanda
20. feb 2023

@viestta bohuzial, moze si ju spustat nevedome.. a pisat budem, co uznam za vhodne 😉

bluka2
20. feb 2023

@reanda to ma zaujalo, bez srandy, myslíš, že si nejakou zmenou nejako viem zdvihnúť progesteron? To by sa mi celkom zišlo…

reanda
20. feb 2023

@bluka2 ak myslis, ci ti poviem zazracnu formulu na zdvihnutie progesteronu, tak nie.. ale zmenou svojho nastavenia si mozes vyladit vsetko v tele na harmonicke fungovanie.. nepotrebujes sa zameriavat na konkretne hormony.. totizto telo a jeho pochody riadis ty - konkretne stav tvojho vedomia.. ak si uvedomujes, ze je to tvoje vedomie, na co telo reaguje a podla coho sa 'chova', tak ti je jasne, ze staci zmenit stav vedomia a telo na to zareaguje.. a zacne sa davat do poriadku.. a nielen progesteron, ale vsetko, co je rozladene - a ty vobec ani nemusis vediet, co to vsetko je.. ani nemusis vediet, co mas konkretne urobit, aby sa 'opravilo' zrovna to, co chces..
a ako 'zmenit stav vedomia'? o tom by sa dalo napisat vselico.. napr. pre zaciatok uverit tomu, ze si to ty, co o sebe rozhodujes.. ze tu nie je nieco mimo teba, co moze sposobit, ze sa v tvojom tele moze diat cosi, na co ty nemas dosah.. co nemas v moci zmenit.. prestat verit tomu, ze ta nieco neovladatelne moze ohrozit, poskodit.. ludia podliehaju velkemu mnozstvu presvedceni, ktore nie su pravdive a nechaju ich riadit svoj zivot.. ziju v stave vedomia neslobody, trapenia, problemov, nestasti.. a tento stav sa potom odraza na ich tele.. to, ze vajecniky nemusis riadit svojou 'clovecou' volou, je jasne, tak ako nemusis vedome riadit cinnost srdca, ani zaludka a podobne.. ale impulzy, ktore ich riadia, vychadzaju z tvojho vedomia.. odkial by mali vychadzat? 🙂 co alebo kto asi rozhoduje o tom, ake hormony sa vylucia z tvojich zliaz a spustia ci uz menopauzu, alebo akykolvek iny proces v tele?
preto je dobre byt si vedomy, v akom stave vedomia zijem 🙂 .. a vedome sa udrziavat v prospesnom stave vedomia 🙂 potom nemusis nic riesit

komplikovana
21. feb 2023

https://m.youtube.com/playlist?list=PLbFcbFNy8o... Pozrite si tieto videa, nieco sa dozviete co to znamena. Sice sa nehovori o predcasnej ale o menopauze vseobecne.

0silvia0
21. feb 2023

Myslim, ze @reanda myslela nieco podobne pre tie, ktorym sa to zda od veci to, co pisala:
https://www.nazdravie.sk/duchovne-priciny-chorob/

moonlight1210
21. feb 2023

@0silvia0 psychosomaticke ochorenia existuju, to chapem. A ze teda to moze fungovat i opacnym smerom, to beriem.

Ale ak by fungovali tieto teorie tak vyznamne, tak v tele nikdy nezacne proces starnutia. Lebo ak stav vyrovnaneho vedomia drzi telo v rovnovaznej produkcii, tak sa nedostane ubytok tvorby k slovu.

0silvia0
21. feb 2023

@moonlight1210 ja sa tejto problematike nevenujem, len som chcela podotknut, co asi @reanda myslela...
Cize ani nejdem rozvijat temu okolo prirodzeneho starnutia.

viestta
21. feb 2023

@0silvia0 nepopieram psychosomaticke priciny chorob, ale to, ze zena je otravena zo svojho zenstva a podvedome si privodi menopauzu, to uz je viac ako pritiahnute za vlasy. Okrem toho biologicky ma kazda zena obmedzeny pocet vajicok vo vajecnikoch, kym tieto dozrievaju, zena menstruuje. Ked sa ich zasoby vycerpaju nastava menopauza. Kedze dnes civilizacnymi vplyvmi zeny zacinaju menstruovat v mladsom veku, ich pocet sa vycerpa ovela skor ako kedysi, tak aj menopauza nastupuje skor.

0silvia0
21. feb 2023

@viestta ja toto nepotrebujem vysvetlovat, ja som len dedukovala, odkial dotycna cerpa informacie.

h2
21. feb 2023

Celkom určite by som si myslela, že to, čo píše @reanda , je blbosť. Lebo človek si nedokáže vypnúť tieto veci nejako vedome. Ale poznám prípad, kedy žena ovdovela vo veku 41 rokov a od toho okamihu prestala mať menzes. A ďalšiu ženu poznám, čo mala len jeden krátky sexuálny vzťah v živote, nedopadlo to dobre, ten chlap ju mal len na to, o vzťah nemal záujem. Ju to poznačilo tak, že už nikdy nikoho ďalšieho nemala. A tiež išla do prechodu veľmi skoro, neviem presný vek, ale určite pred 40-tkou.

ailiba
21. feb 2023

@akiana hm, no neviem, netrufam si nic v tomto smere tvrdit, ale ja si napr. viem vedome posunut ms. Tazko povedat, ako presne fungujeme... Pravdaze pricina roznych chorob a poruch moze byt rozna.

akiana
22. feb 2023

@ailiba Tak samozrejme ked sa vystresujes do nepricetna, nejes, nespis, atd., tak sa ti zastavi alebo posunie ms. To s tym nic nema. Akurat by som neriesila ezotericke kraviny typu odmietanie zenstva a podobne. Predcasna menopauza ma vela pricin, toto nie je ani jedna z nich, a zbytocne pripisuje vinu zena, ktora je mozno tym celym uz beztak traumatizovana. Menopauza v 30-tke nie je ziadna sranda, najma ak chcela este deti.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
h2
4. mar 2023

@mirco50 Tebe tá Denisa za to platí, alebo čo? V každom svojom príspevku to video spomínaš. 🙄