Menštruácia a zvýšený tlak krvi
Ahojte, máte niektorá skúsenosť s tým, že sa Vám na začiatku menštruácie zvýši trochu spodný tlak? Ja mám teraz 117/87 a tep 77. Už dva mesiace sa liečim na vysoký tlak. Ďakujem
@lauriema no sem tam aj celkom silnú
@lagunka0000 ja sa liečim na vysoký krvný tlak od 18. roku. Pri hormonálnych zmenách je úplne bežné zvýšený krvný tlak. Ten tvoj spodný tlak nie je až taký zlý, ja mám taký denne s tabletkami na tlak. Len sa tým netreba stresovať 🙂
@adriana7510 ďakujem, a aj ti zistili, že čo ti spôsobuje vysoký tlak? Ja zatiaľ chodím len po vyšetreniach a zatiaľ mi nič moc nenašli
@lagunka0000 bola som dva krát hospitalizovaná kvôli sekundárnym príčinám vysokého krvného tlaku a skončilo to diagnózou "esenciálna príčina", takže nevedia ani sami. Dedičné to tiež nie je. Liečim sa už 19 rokov...upravila som životosprávu a ani to nepomohlo. Musela som sa s tým naučiť žiť. Teraz som tehotná a tlak mám zase vyšší...pri pôvodne nastavenej liečbe.
@adriana7510 držím ti palce, nech ti všetko dobre dopadne. Takže možno ani mne nezistia príčinu vysokého tlaku. Tiež zmena životosprávy, ale ani pred tým som sa nenapchávala tučnými a ani vyprážanými jedlami, zelenina a ovocie, prechádzky... No uvidíme. A v ktorom mesiaci si ak sa môžem opýtať?
@lagunka0000 ja mávam tlak teraz denne tak okolo 140/98, čo nie je dobré samozrejme. Bola si už na holteri? Taký tlak máš doma, či u lekára? Môžeš mať syndrom bieleho plášťa. Aktuálne som v 10tt 🙂
@adriana7510 každý deň si meriam tlak ráno a večer, mávam v priemere cca 120/80 ale na začiatku menštruácie sa mi spodný zvýši na cca 120/87. Ekg holter bol OK.
@adriana7510 budem na teba myslieť nech ti všetko dobre dopadne s bábätkom
@lagunka0000 v tom prípade sa nemáš čoho báť 🙂. A ďakujem, jedno som už s vysokým tlakom zvládla, tak verím, že aj druhé 🙂
@adriana7510 super, teším sa a držím palce, ozaj skús sa informovať u lekára ale extrakt z hlohu je vraj ideálny na tlak a hlavne prírodný. kamoška ho brala a zabral. jej lieky tiež bohvieako nezaberali tak popri nich začala aj s týmto extraktom
veď tlak máš ideálny...ani tlakomer nemeria presne
@irusa asi sa teraz v poslednom čase viac pozorujem ako je zdravé, všetko ma hneď naplaší
@lagunka0000 ako ja na tom tlaku nič nevidím je v úplnom poriadku, veď stačí vybehnút hore po schodoch a tlak sa ti zvýši
@lagunka0000 počas menštruácie je to v úplnom poriadku, nakoľko hormonálne zmeny neovplyvníš...fakt daj medovkový čaj a relaxuj
@irusa ďakujem, budem skúšať nestresovať
@bambulienka25 podľa CT sú v poriadku, ešte mám ísť na štítnu, či to nespôsobuje ona hoci krvné výsledky na štítnu sú OK
@bambulienka25 tak ten spodný no by mal byť 80 a je 87 nič strašné ptedsa
@lauriema tento spodný sa mi takto dvíha (ako pozorujem aj minulých mesiacov) len na začiatku menštruácie
@lagunka0000 ved ho máš dobrý pre pána Jana nestresuj sa, neboj nič
@bambulienka25 no ved máš pravdu ale nechápem čo tu rieši autorka ved tlak ma dobry
@lauriema ďakujem dievčatá, ste zlaté
@lagunka0000 Za nič, ja to poznám ja tiež tak stresujem aj keď mu nič není, ha ha neboj sa tlak máš ôk.
@lauriema musím to tak začať brať aj ja. Super prístup, od dnes mi nič nie je a hotovo
@lagunka0000 no chce to silnú vôľu na to nemyslieť

@lagunka0000 Ahoj, horný máš dobrý a spodný trosku zvýšený, noc strašne, neboj sa. Podľa mňa pri periode je to aj normálne. Máš silnú periodu?