icon

Menštruácia po 10 mesiacoch. Je to nástup menopauzy?

Včera o 13:09

Ahojte moja mama má 54 rokov ma myomy na maternici uz dlhe roky pred rokom bola na gynekologickej prehliadke okrem myom vsetko v poriadku no aj tie myomy boli neskodne. Menstruaciu nemala asi tak 10 mesiacov no dnes v noci ju znova dostala ma normalne aj menstruacne bolesti a krvaca zajtra ide ku gynekologovi som zlaknuta mal niekto taketo nieco ?

viestta
Včera o 13:19

stava sa to celkom bezne, ze sa po dlhom case objavi menstruacia, ale pre klud v dusi nech sa ide ukazat

anonym_efaf98
Včera o 13:21

prečo to riešiš ty, a nie matka.

autor
Včera o 13:40
@viestta

stava sa to celkom bezne, ze sa po dlhom case objavi menstruacia, ale pre klud v dusi nech sa ide ukazat

@viestta ano pravdaze zajtra tam ide

autor
Včera o 13:41
@anonym_efaf98

prečo to riešiš ty, a nie matka.

@anonym_efaf98 lebo sa o nu bojim tak sa pytam na nazory ostastnych zien a nic take som nepovedala ze to moja mama neriesi !

monro
Včera o 13:48

Žena sa považuje, že je v menopauze ak nemá menštruáciu 12 mesiacov po sebe. Takže asi ešte nie je v menopauze. Návšteva lekára, sono, prípadne aj ďalšie vyšetrenia dajú odpoveď.

simsalabim
Včera o 14:00

Co som citala, kludne moze dostat menstruaciu aj po takej dlhej dobe, o menopauze sa vravi az po 12 mesiacoch. Dokonca mi kolegyna vravela, ze jej sestra dostala po 16mesacnej pauze. Islo ju porazit, myslela, ze to uz ma za sebou. A este mala 6 mesiacov normalne cyklus. Tiez to riesila s dr a vsetko bolo ok. Ze stava sa.

anonym_a9dd52
Včera o 14:02

@anonym_autor preco si zlaknuta? Ved len dostala menzes.

autor
Včera o 14:43
@anonym_a9dd52

@anonym_autor preco si zlaknuta? Ved len dostala menzes.

@anonym_a9dd52 po 10 mesiacoch ?

anonym_a9dd52
Včera o 14:44
@anonym_autor

@anonym_autor okolo menopauzy to uz nie je pravidelne, vykyvy su mozne a caste

simsalabim
Včera o 14:52
@anonym_autor

@anonym_autor ano, ved si o tom obe daco precitajte. V perimenopauze sa krvacanie moze objavit aj po niekolkych mesiacoch, nie je to nic nezvycajne. Hlavne ak to ma prejavy menstruacie, s krcami a bolestou, bude to pravdepodobne menstruacia. "Zle" krvacanie je skor bezbolestne, pripadne sprevadzane bolestami aj mimo krvacania.

autor
Včera o 15:05
@simsalabim

@anonym_autor ano, ved si o tom obe daco precitajte. V perimenopauze sa krvacanie moze objavit aj po niekolkych mesiacoch, nie je to nic nezvycajne. Hlavne ak to ma prejavy menstruacie, s krcami a bolestou, bude to pravdepodobne menstruacia. "Zle" krvacanie je skor bezbolestne, pripadne sprevadzane bolestami aj mimo krvacania.

@simsalabim no ano ma bolesti ako pri menstruacii inokedy bolesti nemala

autor
Včera o 15:05

No tak myslim pocas tych 10 mesiacov nemala bolesti ziadne

anonym_5d27c7
Včera o 15:09

@anonym_autor Ja som v období perimenopazi (pred koncom mala 2x za rok) Potom raz špinenie za celý rok a už potom nič. Skončili úplne v 48.rokoch .

anonym_5d27c7
Včera o 15:11

@anonym_autor Je to naozaj úplne normálne ored "koncom "ale niekedy aj myom vie robiť šarapatu.Ale neboj sa v takom veku je toto naozaj úplne normálne.

simsalabim
Včera o 15:14
@anonym_autor

No tak myslim pocas tych 10 mesiacov nemala bolesti ziadne

@anonym_autor urcite to bude obycajna menstruacia. Je dobre, ze ide k lekarovi, ale s najvacsou pravdepodobnostou to je ok.

viestta
Včera o 16:04
@anonym_autor

@anonym_autor tak este asi nie je v menopauze, telo este funguje ale uz nie pravidelne. Niekedy cele roky trva kym uplne prestane ovulovat a menzes moze chodit kedy sa mu zachce. Keby zrazu po piatich rokoch zacala krvacat to uz by bol problem, ale po par mesiacoch nie

autor
Včera o 16:29
@viestta

@anonym_autor tak este asi nie je v menopauze, telo este funguje ale uz nie pravidelne. Niekedy cele roky trva kym uplne prestane ovulovat a menzes moze chodit kedy sa mu zachce. Keby zrazu po piatich rokoch zacala krvacat to uz by bol problem, ale po par mesiacoch nie

@viestta no volala svojmu gynekologovi az o tyzden ma termin ze ma ist aj ked bude krvacat a ak uz nebude urobia jej cytologiu

leidin
Včera o 16:42

V takom veku je to uz jedno z toho hladiska ci je alebo nie je v menopauze, lebo deti uz urcite neplanuje podla mna. Akurat, ze krvacanie moze byt aj z rakoviny a to sa neda vylucit len na zaklade toho, kedy to dostala, cize moze sa nechat skontrolovat.