icon

Menštruácia pri užívaní Progestanelle

9. sep 2025

Dobry den je normálne ak este beriem lieky ale na 8my den co ich beriem mi prišla menstruacia? Lebo lekár mi povedal ze 10 dni ich mam brat a PO vysadení do 10 dni pride menstruacia. Neviem ci ich mam este užívať alebo nie. Dakujem

anonym_8e268e
9. sep 2025

@anonym_autor ja som bravala utrogestan a posledné cykly mi chodili tiež v 8 deň bránia utrogestanu. Mala som ho brat 10dni a o 2-3 dni mi chodila ms

unicornlady
9. sep 2025

@anonym_8e268e Ja užívam Utrogestan tiež 10 dní (vaginálne) a menštruáciu mám normálne 3 dni po poslednej kapsule.

Skús sa spýtať gynekológa. Mne to príde zvláštne, lebo progesterón "blokuje" menštruáciu.

Toto som našla:

Prečo môže prísť menštruácia počas užívania Utrogestanu?

- Nízka hladina estrogénu – sliznica maternice (endometrium) nebola dostatočne hrubá a začne sa odlučovať skôr.

- Nedostatočné pôsobenie Utrogestanu – napríklad ak sa zle vstrebáva alebo ak telo nereaguje podľa očakávania.

- Anovulačný cyklus – ak v danom cykle neprebehla ovulácia, hladiny hormónov môžu byť nestabilné a cyklus nepredvídateľný.

- Zmeny v dávkovaní alebo nepravidelné užívanie.

- Individuálna hormonálna odpoveď – každé telo reaguje inak.

autor
9. sep 2025
@unicornlady

@anonym_8e268e Ja užívam Utrogestan tiež 10 dní (vaginálne) a menštruáciu mám normálne 3 dni po poslednej kapsule.

Skús sa spýtať gynekológa. Mne to príde zvláštne, lebo progesterón "blokuje" menštruáciu.

Toto som našla:

- Nízka hladina estrogénu – sliznica maternice (endometrium) nebola dostatočne hrubá a začne sa odlučovať skôr.

- Nedostatočné pôsobenie Utrogestanu – napríklad ak sa zle vstrebáva alebo ak telo nereaguje podľa očakávania.

- Anovulačný cyklus – ak v danom cykle neprebehla ovulácia, hladiny hormónov môžu byť nestabilné a cyklus nepredvídateľný.

@unicornlady no mne tie tabletky dala gynekologička na vyvolania menštruácie, 3 mesiace som nedostala

simca115
10. sep 2025

@anonym_autor áno aj ja som to raz tak mala že sa mi rozbiehal menzes počas brania toho lieku

autor
10. sep 2025
@simca115

@anonym_autor áno aj ja som to raz tak mala že sa mi rozbiehal menzes počas brania toho lieku

@simca115 a brala si aj naďalej?

simca115
10. sep 2025
@anonym_autor

@simca115 a brala si aj naďalej?

@anonym_autor áno ale to bolo skrz umelé oplodnenie 🙂

anonym_8e268e
10. sep 2025
@unicornlady

Toto som našla:

@unicornlady ďakujem, už užívam utrogestan pravidelne každý deň koli tehotenstvu takze ten problém už nemavam 😀