icon

Menštruačný kalíšok

bambula1234
3. júl 2023

Baby, ktorý vybrať? Aký je v tom rozdiel? Ako sa dá s tým fungovať, ste spokojne, alebo ste sa vrátili k tampónom a podobne? Dakujem za skúsenosti

danielinda
3. júl 2023

@bambula1234 za mna najlepsia vec na svete. Odkedy som ho pouzila, tak som uz ziaden tampon nekupila.
Je ich velmi vela. Ja som na zaciatku chcela len vyskusat, tak som si kupila v dm taky najlacnejsi t.o.c. je tusim ta znacka a bola som aj s tym spokojna, len asi po roku sa mi na nom odtrhla ta uzdicka. Potom som si kupila Lunette a ten uz mam niekolko rokov. Velkost vyberas podla toho, ci si uz rodila, aky mas typ postavy.... to uz musi byt na tebe 😉
A este na zaver, kazda, ktoru som na kalisok nahovorila vravi, ze sa jej zmenil zivot 😃

flimelka
3. júl 2023

Ja mam taky akoby blok, neviem si predstavit to pouzivat, aj ked som uz viackrat po nom siahla v drogerii 😀 Akoze laka ma to vyskusat, zistit, ake to je, ale vobec sa neodvazim, neviem 😀

mousegirl
3. júl 2023

@bambula1234 kalisok je fantastická vec. Ak si ešte nerodila a s kaliskami začínaš, kup si najprv maly, mäkký kalisok, kým sa nenaučíš techniky zavádzania( a vyberania). Ja som tiež začínala s Lunette kaliskom, ten bol top.

simsalabim
3. júl 2023

Je to super vec, vynalez hoden Nobelovej ceny. Z vlastnej skusenosti - pocas menzesu niektorym zenam velmi klesne krcok maternice a bezny poharik sa potom dnu nezmesti. Z tohto dovodu mi nesadol Mooncup (pred cca 20 rokmi) ani v najmensej velkosti a nyslim, ze podobne rozmery maju mnohe znacky. Ale nasla som zn Meluna, skrateny verziu Shorty a ten mi vyhovuje 👍

gejb
3. júl 2023

@bambula1234 je to super, na začiatok môžeš kúpiť ten v drogérii za cca 9€ a vyskúšať ci ti to vyhovuje. Funguje sa s tým lepšie ako s tamponmi keďže nemusíš tak casto meniť, kľudne aj na cely deň a nepretecie to.

marosusu
3. júl 2023

ahojky...dnes som objednavala z ladycup je tam doprava zadarmo....minuly mesiac som pouzila prvy krat a mala som z DM len mi nevyhovovala kratka spicka..objednala som vacsi s dlhsou spickou kedze mam silnejsiu menstruaciu po detoch...je to uplne super vec...vobec necitit ze nieco mam...ja som nadsena hoc stale sa ucim vkladat a vykladat..do prace som este nebrala ale doma uz iba na kalisteku 🙂

danusskaaa
3. júl 2023

Tu asi neexistuje "pravidlo " aký je dobrý. Ja som muslea vyskúšať viacero a našla som si ten, čo mi sedí najviac - LadyCup s výpustom. Mne z DMky nepasoval (akoby ma tlačil a stále som ho cítila), ďalší zase stále pretekal. Proste toto je asi veľmi individuálne. Vyskúšaj uvidíš 😉

bambula1234
autor
3. júl 2023

Dakujem vám všetkým za odpoved, skúsim najprv ten z Dm,
Aj keď teda ja som už rodila, tak dufam, že mi bude vyhovovať. Lebo už mám plne zuby toho, že prvé tri dni mám problém vyjsť z domu, čo každú hodinu potrebujem wc.
@danielinda
@mousegirl
@simsalabim
@gejb
@marosusu
@danusskaaa
@marosusu

mirka414
3. júl 2023

Ja som siahla po značke lady cup a nelutujem používam už roky a som max.spokojna a spím ako bábätko

hladamematku
3. júl 2023

@bambula1234 vratila som sa k tamponom

qetka
3. júl 2023

dievcata, uz davno som sa chcela spytat, prosim poradte… Ja ked si ho davam, tak mi zostane vacsinou spasknuty. Nie a nie sa otvorit. Niekedy sa mi to podari az na 20ty pokus, ide ma porazit, neviem co robim zle 🤦‍♀️

terry658
3. júl 2023

@bambula1234 kalíšok mi zmenil život. Po prvom pôrode mi stačil obyčajný Lkový vysoký. Po druhom pôrode mi čipok vždy klesol cez menštruáciu takže som si kupila Meluna shorty XL a opäť sok spokojná. Mávam extra silné krvácanie a s kalíškom prvé dni vymieňam každé 3-4 hodiny a potom raz za 6-8 hodín. V noci nepretečiem. Ale aj tak nosím intimku ako poistku. Asi 3x sa mi stalo, že som ho zle zaviedla tak to bola zachrana.

mousegirl
3. júl 2023

@qetka ak máš správnu techniku, tak ti nesedí veľkosťou/tvarom. Treba vyskúšať inú značku.

majlo1234
3. júl 2023

@qetka vyskusaj iny sklad, ja nerobim ten C-ckovy, ale taky, kde stlacis dole jednu polovicu toho kalichu(neviem to lepsie vysvetlit) a pri zavadzani ho este otocim. No, napisala som to riadne idiotsky, ale teda urcite skus iny sklad😂

@bambula1234 Ja mam yukki, je tvrdy, zo zaciatku som mala problem aj so zavadzanim, ale hlvne s vyberanim, ale po dvoch periodach som si zvykla. Nevyhody nema ziadne. Vyhody-vyberam len rano a vecer v sprche, cize zijem akoby som ani nemala menzes, absolutne ho necitim a nepreteciem nikdy

terry658
3. júl 2023

@qetka ja ho po zavedení obkrúžim prstom aby som si bola istá že sa otvoril. Treba si nájsť vlastnú techniku.

simsalabim
3. júl 2023

@qetka vyskusaj iny typ skladania. Mne sa otvori iba pri jednom.

qetka
3. júl 2023

@majlo1234 ja robim ten cckovy, ako bol v navode. Teoreticky som pochopila ten tvoj popis, tak skusim 🤣