Menzes a nízky tlak: Skúsenosti a rady
Ahojte maminky.
Neviem či som iba ja takáto citlivka ale ak by ste niektorá mali podobnú skúsenosť, budem rada za koment.
Ide o to že v júni mi prišiel menzes o týždeň skôr ako mal (to sa mi nikdy nestalo, skôr pár dní meškalo). Bol silnejší, jasné že ma bolel celý spodok. Keď mi končil tak mi prišlo zle a odpadla som (mávam normálne nízky tlak ale teda nevedela som či to je z počasia, teplá a tak alebo z menzesu). Dva dni som bola taká malátna leziaca. Potom bol celkom týždeň kľud, som sa rozhýbala a zrazu opäť menzes, zase silný, tentokrát aj so zrazeninami (sliznica). Zas problémy s tlakom, stále nízky, aj teploty sa mi striedali že raz som mala potom pohoda a zas zvýšená.
Pár dní dozadu keď ma už začalo bolieť na pravej strane bruško som išla k obvodnej. Jasné že ma vypísala na EKG aj echo a idem aj ku gynekologovi.
Z výsledkov krvi že som chudokrvna. Ešte som zvedavá čo povie gynekológ. Ide o to že menzes mi už "mal" končiť pár dní dozadu, ale keď idem na wc tak stále zo mňa vždy trochu tej ružovej výjde.
Jednoducho ten menzes nekončí.
Ak ste dočítali až sem a vedeli by ste poradiť buď z vlastnej skúsenosti alebo zo skúseností inej, že čo to môže byť?
Mám dve deti (staršia bude mať 3 mladšia 1,5 roka). Dojčim ešte.
Skrátka neviem čo sú toto za výkyvy. Či to je tou chudokrvnosťou, alebo niečo ženské...
Ďakujem
ja mavam PMS, pocasms som mavala rozne stavy, moja mama sa raz prebrala v nemocnici po kolapse pocas ms. cize hormony naoaj dokazu vselico narobit a tym, ze u zien je striedanie hormonov vdaka cyklu vyraznejsie, ako u muzov, castejsie vznikaju nejake odchylky.
Ahojte maminky, konečne pod dlhšej dobe na emailoch a rozhodla som sa napísať ako som dopadla.
Gynekológ urobil vyšetrenia (sono), odbery krvi, aj či to nemôže byť mimomaternicové. Chvalabohu nie, zistilo sa že som mala pravý vaječník väčší (čiže zapáleny) a prasknutú cistu. Preto zrejme to ustavičné krvácanie. Predpísal antibiotiká a kľudný režim. Už mám potom, nekrvácam, no ani menzes augustový nechodí. Tak ešte uvidím či si telo dáva prestávku alebo ako. 100% budem kontaktovať gynekológa ešte lebo to tiež chce vedieť či príde menzes či nie.
Takže ak by náhodou v budúcnosti mal niekto podobný problém tu je moja skúsenosť.
Ďakujem za komenty a hlavne budme zdravé 🙂

@beata8 je fajn, ze ti zdravotny stav dr chce preverit, ale podla mna je velka sanca, ze su to len hormony v kombinacii s tymto teplym obdobim, tiez v tvojom organizme mozu byt aj hormonalne odchlky a aj mozes mat iny stav vyivy, dehydratacia, vcerpanost a pod. preto sa mozes aj inak citit.