Meškanie menštruácie pri nepravidelnom cykle
Ahojte ženy, tak by ma zaujímalo, pokiaľ cyklus ženy trvá každý mesiac iný počet dní, t. j. napríklad 23 dní, potom 27 dní niekedy 25 dní a niekedy aj 30 alebo 34 dní, kedy si môže takáto žena povedať ze jej už mešká menštruácia? Odvíja sa to od najväčšieho počtu dní cyklu? Alebo ako?
Nemeskava. Máš nepravidelný cyklus. Treba s tým rátať cca tých 33dni je v norme 🙂
@diamond007 keď som bola u lekárky vysvetlila mi, že môj cyklus je pravidelný (tiež som tam šla s tým ze je nepravidelný) ... povedala ze pravidelný cyklus je v rozmedzí od 21 po 34 dní...
@janetinka27 pravda je, že nesledujem ovuláciu, väčšinou si tipnem podľa hlienu alebo bolesti podbruška... a viem naisto že ovulácia mi prebieha striedavo, raz ľavý vajecnik raz pravý
skus si teda odsledovat dni od ovulacie do prichodu ms, aku mas dlhu lutealnu fazu.
ano, dlzka cyklu moze byt v urcitom rozmedzi, ale podla mna je to myslene tak, ze zena ma ten cyklus dlhy napr. 25 dni pravidelne alebo 33 dni pravidelne, alebo aspon priblizne. neviem si predstavit mat raz 23 dni a potom 34, to uz je potom niekde chyba.
aj nepravidelna ms moze meskat, je to prave urcenim dlzky lutealnej fazy, ktora jednoducho nemoze meskat hocikolko.
Tak som to myslela popravde😀 pravidelne nepravidelný ( proste nie na deň presny).
Nepravidelný je ak vynecháva alebo sú veľké rozostupy aj raz za dva či tri mesiace

musela by vediet, kedy mala ovulaciu a potom by vedela, ze cca 14 dni po ovulacii ma prist MS. ak nepride 16 dni po ovulacii, potom uz ms naozaj meska.
otazkou je, preco nema pravidelny cyklus a ci nie je chyba prave v lutealnej faze, teda poovulacnej.