icon

Metformin na PCOS

mila777
26. sep 2025

Ahoj všetkým, bolo mi diagnostikované PCOS, no bohužial mi zatiaľ 3 rôzny gynekológovia odmietli predpísať Metformin ktorý sa na jeho liečbu využíva. Čítala som tu veľa príspevkov o tom ako Vám Metformin pomohol pri PCOS príznakoch/plodnosti atď.
Vedel by mi prosím niekto poradiť v BA endokrinológa prípadne iného doktora ktorý ho predpisuje ? stačí uviesť meno/adresu/názov ambulancie 🙏 veľmi by mi to pomohlo, príznaky sa mi zhoršujú.

Moc ďakujem!

anonym_a7a0ff
26. sep 2025

Mám pcos bez inzulínovej rezistencie a nikdy žiaden dr gyn mi metformin neodporúčal
Máš inzulínovú rezistenciu? Skúšala si nejaké doplnky?

mila777
autor
26. sep 2025
@anonym_a7a0ff

Mám pcos bez inzulínovej rezistencie a nikdy žiaden dr gyn mi metformin neodporúčal

@anonym_a7a0ff ano mam inzúlinovú rezistenciu, preto ma poslala gyn za endokrinologom

mila777
autor
26. sep 2025
@anonym_a7a0ff

@anonym_a7a0ff a áno užívam asi 10 druhov kvalitných doplnkov, berberine, chróm, mám upravenú stravu ale bohužiaľ to nestačí

anonym_a7a0ff
26. sep 2025
@mila777

@anonym_a7a0ff a áno užívam asi 10 druhov kvalitných doplnkov, berberine, chróm, mám upravenú stravu ale bohužiaľ to nestačí

@mila777 10 druhov? A nebojíš sa že sa navzájom bijú?

anonym_13b72c
26. sep 2025

@mila777 ja som nemohla rok a pol otehotnieť, potom sme boli v car, kde mi na pcos predpísali metformin napriek tomu že ÍR nemám, ale úspech otehotnenia nepripisujem koli nemu pretože som ho užívala ani nie mesiac a pritom som mala nastavenu liečbu letrozolom a iui a na prvý krát som otehotnela. Ja poradim len toľko, treba ísť do car, možno postačí ako pri mne letrozol a plánovaný styk alebo iui a podarí sa.

mila777
autor
26. sep 2025
@anonym_13b72c

@mila777 ja som nemohla rok a pol otehotnieť, potom sme boli v car, kde mi na pcos predpísali metformin napriek tomu že ÍR nemám, ale úspech otehotnenia nepripisujem koli nemu pretože som ho užívala ani nie mesiac a pritom som mala nastavenu liečbu letrozolom a iui a na prvý krát som otehotnela. Ja poradim len toľko, treba ísť do car, možno postačí ako pri mne letrozol a plánovaný styk alebo iui a podarí sa.

@anonym_13b72c a v ktorom car vam to predpisali? mne to prave v gynfiv odmietli riesit

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_13b72c
26. sep 2025
@mila777

@anonym_13b72c a v ktorom car vam to predpisali? mne to prave v gynfiv odmietli riesit

@mila777 Reprofit Martin. Vlastne som si to ani nepýtala. Sam mi to predpísal

janetinka27
27. sep 2025
@mila777

@anonym_a7a0ff ano mam inzúlinovú rezistenciu, preto ma poslala gyn za endokrinologom

@mila777 ahoj, pises, ze mas IR, ja som tiez tak zacinala a predpisala a predpisuje mi ho diabetologicka