icon

Misoprostol - skúsenosti a dostupnosť v nemocniciach

Dnes o 06:47

Dobrý deň,
bohužial sa moje tehotenstvo nevyvíjalo dobre a skončilo diagnózou MA. Zvažujem predísť kyretáži a využiť možnosť užitia Misoprostolu. Viem, že tieto možnosti sú v BA, ale ak som hľadala túto formu abortu na východnom Slovensku, či v iných mestách nenašla som takmer nic na stránkach nemocníc.

Zakladám túto tému preto, aby sme si mohli vymeniť skúsenosti a niekomu to verím pomôže dobudúcna, kedže v rôznych fórach sú len čiastkové informácie. Ak by som vás mohla poprosiť a chceli by ste sa o túto skúsenosť podeliť, napíšte v akej nemocnici ste boli (pokojne aj BA), vašu skúsenosť, či ste následne už nepotrebovali kyretáž a ako to celkovo hodnotíte.

Budem vam veľmi vďačná a verím, že aj ďalšie ženy, ktoré sú v podobnej situácii.
Ďakujem.

anonym_5a3a7f
Dnes o 07:22

Pokial viem tak v ba Ruzinov a na vychode tusim Stara Lubovna

babushkaem
Dnes o 07:50

kamoske ho dali v kochu

anonym_91caf1
Dnes o 07:59

Bola som v Ružinove pred 2,5 rokom a kyretaz uz nebola potrebná

autor
Dnes o 08:42
@anonym_91caf1

Bola som v Ružinove pred 2,5 rokom a kyretaz uz nebola potrebná

@anonym_91caf1 ak by si si mohla vybrat znova by si sa rozhodla rovnako? Na jednej strane chcem aby to bolo čo najmenej invazívne, na druhej strane mam strach z priebehu po tej tabletke. K samocisteniu myslím, že u mňa nedôjde nakoľko sa plod nevyvíjal viac ako mesiac a doposial som nezačala krvácať

anonym_e77a6d
Dnes o 09:13

4 davky Misoprostolu, nakoniec to skoncilo aj tak kyretazou (prepustili ma, potom som mala zapal maternice, nabeh na sepsu, musela spat do nemocnice a po cca tyzdni prebehla kyretaz)

malinka158
Dnes o 09:20

Ja som mala pri oboch neuspesnych tehotenstvach tabletku. Vycistila som sa, ziadna kyretaz nebola potrebna. Ja zijem v zahranici, cize neviem kde ju na sk podavaju. Ale tu v At v kazdej nemocnici. Kamoska tiez dostala tabletku, tiez sa vycistila a nebola potrebna kyretaz

autor
Dnes o 10:27
@malinka158

Ja som mala pri oboch neuspesnych tehotenstvach tabletku. Vycistila som sa, ziadna kyretaz nebola potrebna. Ja zijem v zahranici, cize neviem kde ju na sk podavaju. Ale tu v At v kazdej nemocnici. Kamoska tiez dostala tabletku, tiez sa vycistila a nebola potrebna kyretaz

@anonym_e77a6d toto je moj najväčší strašiak, že tým, že sa mi samo nič niekoľko týždňov nespúšta mi nepomôže ani tabletka. Veľmi ma mrzi cim si si prešla, veď si bola v ohrození života.

@malinka158 je skvele ze je to v AT takto dostupne naozaj, ja len obvolavam nemocnice a pytam sa.. lebo nikde nie je ani žiaden zoznam nemocníc, ktoré poskytujú aj takúto možnosť. Čo sa týka samotného priebehu tak to bolo bez komplikácii? dakujem🙂

malinka158
Dnes o 11:33
@anonym_autor

@anonym_e77a6d toto je moj najväčší strašiak, že tým, že sa mi samo nič niekoľko týždňov nespúšta mi nepomôže ani tabletka. Veľmi ma mrzi cim si si prešla, veď si bola v ohrození života.

@malinka158 je skvele ze je to v AT takto dostupne naozaj, ja len obvolavam nemocnice a pytam sa.. lebo nikde nie je ani žiaden zoznam nemocníc, ktoré poskytujú aj takúto možnosť. Čo sa týka samotného priebehu tak to bolo bez komplikácii? dakujem🙂

@anonym_autor ano, u mna aj u kamosky bez komplikacii. Krvacala som asi tyzden, a druhy tyzden som mala este slabe spinenie. Prvy krat som tabletku dostala oralne, vtedy mi bolo zle aj od zaludka. Druhy krat na vkladanie do vaginy. To som ziadne bolesti zaludka nemala. Tie bolesti sa daju tiez vydrzat. Je to ako pri silnej menstruacii. Drzim prsty, nech to u teba dopadne dobre ci uz s Misoprostolom alebo kyretaz❤️ vela sil prajem ❤️