Môj príbeh s Duphastonom a hormonálne zmeny
Ahojte, chodim si ako samoplatca 3. Cyklus merat na 7 dpo progesteron, kedze som 2x menila gynekologa a obaja mi predpisovali duphaston kvoli spineniu.
Uzivala som 3roky duphaston. Potom po poslednej kontrole u tretej gynekologicky som zistila, ze mam velmi jemne nazberane folikuly ktore sa nestihli zovulovat lebo mi prilis skoro nasadili duphaston. V podstate mi lekari privodili stav PCOS like - nemala som ovulaciu 3 roky (potvrdene lekarom ktory mi navrhoval dalsie lieky citujem “letrozol je dnes moderny”) a mala som rozhadzane hormony uzivanim duphastonu ktory mi nasadili pred ovulaciou (az minuly rok s prichodom chatgpt som sa sama rozhodla ze duphaston vysadim). Od vysadenia som sa zacala dosledne pozorovat a zaroven som menila tretiu gynekologicku, ktora mi sonom potvrdila ze ovulacia prebehla a vsetko je tam dole ok.
Mam vsak ovulaciu 22-30 den cyklu.
Aktualne sa snazime o baby 2 mesiace a od januara tohto roka som kvoli tomu zacala chudnut a brat vitaminy, mineraly a omega 3, d chiro myo inositol 40:1, a za toto vsetko dakujem, lebo od vysadenia teda 3 mesiace mam ovu - kazdy cyklus chodim kontrolovat cez krv na 5 dc a 8 dpo.
Chcem sa teda spytat, je vysledok 43 nmol/l dobry vysledok progesteronu na 7 dpo?
Ferritin - zelezo som suplementovala ale uz je vysadene lebo zasoby su ok na dalsie cykly.