Môže byť extrémna únava spôsobená gynekologickými problémami?
Ahojte babeny,
Rada by som sa opýtala , či ste už nejaká mala extrémnu únavu ktorá trvala už vyše roka a zistilo sa , že to je spôsobené z gyn.hladiska.
@anonym_autor áno, perimenopauza
@stellarstar ja som na to ešte mladá , mám 25
Tak napriklad ja som v tom veku bilaunavena preto, ze som brala lieky na alergiu.
A takisto v prvych tyzdnoch tehotenstva.
@stellarstar ja som na to ešte mladá , mám 25
@anonym_autor aj v tomto veku môže dôjsť k perimenopauze, poznám jednu ktorá bola už v 20te v tom
Tak potom treba ďalej hľadať, železo, štítna...
Ovariálnu rezervu mám dobrú , tak perimenopauza to nebude.
Možno ine hormonalne problémy. Možno aj štítna žľaza alebo iné
Štítna je v poriadku a tiež aj krvný obraz
Preto premýšlam , že či to nemôže byť z gyn …
@anonym_autor ak mas hormonalny profil v poriadku a ziadne zapaly na zenskych organoch, pripadne cysty, myomy, polypy, vylucila by som tuto oblast. U mna unava zacala tiez nezvycajne, po roku sa zistilo autoimun.zapal stitnej zlazy, to slo ruka v ruke s gyn, t.j.meskanie menstruacie a ine problemy-zapaly, cysty. Ale primarny dovod bola stitna zlaza, napadnuta vlastnym telom. Dodam len ze z krvi stitna bola OK, az rozsirene vysetrenie preukazalo tuto chorobu. Za unavou mozu byt napr.aj oblicky, alebo aj metabolizmus cukrov, vysoky a nasledne prudky pokles-t.j. nizke hladiny cukru, co sposobuje vykyvy v energii. Alebo aj zapal v tele, kdekolvek inde umiestneny, niekedy je tazke na to prist kde je. Mne na nabratie energie pomohla zdrava strava, minimum cukru a pravidelne 2-3hod.zdrave jedlo.
@anonym_autor únava môže byť spôsobená PCOS.
No v posledných dňoch veľa čítam ako sa ženám nesprávne diagnostiku ADHD kvôli výkyvom hormónov počas cyklu. Možno to je aj tým.

@anonym_autor áno, perimenopauza