icon

Môže byť únik moču psychologický problém?

laura9876
26. sep 2025

Nie je mi prijemne o tomto hovorit a je to celkom pre mna zahanbujuce ale mam 25 rokov a stava sa mi ze sa obcas pomocim. Je to najma vtedy ked idem domov a uz som vo vytahu alebo tesne pred bytom pride z nicoho nic strasny pocit na cikanie a niekedy to neviem vydrzat a proste mi to ujde. Deje sa mi to uz pomerne dlho ale nikdy som to nejak neriesila. Ale napriklad ked by niekto nastupil do vytahu tak ten pocit prejde a normalne vydrzim domov. Rozmyslam ci to nie je skor nieco psychologicke. Nedeje sa niekomu nieco podobne? Prosim len normalne odpovede, dakujem.

viestta
26. sep 2025

Najprv treba vylucit organicke pricony, takze si chod pre vymenny listok na urologiu

laura9876
autor
26. sep 2025
@viestta

Najprv treba vylucit organicke pricony, takze si chod pre vymenny listok na urologiu

@viestta co tym myslis organicke priciny?

viestta
26. sep 2025
@laura9876

@viestta co tym myslis organicke priciny?

@laura9876 urologicku pricinu, to treba vysetrit najprv

unicornlady
26. sep 2025

Biologické, že to môže byť fyzický problém. To treba najprv skontrolovať- obličky, zápal...

Zo psychiky to síce tiež môže byť, možno zo stresu, možno z toho, že na to myslíš, alebo si sa to naučila zadržiavať a nejdeš na WC ešte predtým .. a potom nestíhaš

anonym_c50fa7
26. sep 2025

@laura9876 áno, môže, ja to mám zo psychiky. Mám OCD.

laura9876
autor
26. sep 2025
@viestta

@laura9876 urologicku pricinu, to treba vysetrit najprv

@viestta uz to trva niekolko rokov a nemam pocit ze mam nejaky zapal alebo nieco. Len je divne ze ak niekto ide so mnou tak sa mi to nedeje az tak ze to neviem vydrzat

anonym_83b495
26. sep 2025

@laura9876 Musím anonym,ale vitaj v klude. Mám to od prvého ťažkého pôrodu. Absolvovala som už za tie roky všetky vyšetrenia, zmenila lekárov, vyskúšala veľa liekov liečby a nepohlo nic.Mam hyperaktívny močový mechúr a s tým mi nevie pomôcť nik a nic. Hrozné niečo.

anonym_40361b
26. sep 2025

@laura9876 niekedy sa mi stava ze zacnem mat pocit ze sa pocikam napr v noci ked sa preberiem a zrazu po par minutach na mna pride pocit ze sa pocikam. Vtedy mi pomoze to ze zacnem zhlboka dychat a snazim sa ukludnit mysel. A az ked sa ukludnim tak mozem ist na zachod, bez toho by som sa cestou docurala. Takze skus trenovat ked to na teba pride ze zacnes zhlboka dychat - nadych nosom a vydych ustami a nesustred sa na mechur ale mysli na nieco ine napr co ides doma zjest ked prides

viestta
26. sep 2025
@laura9876

@viestta uz to trva niekolko rokov a nemam pocit ze mam nejaky zapal alebo nieco. Len je divne ze ak niekto ide so mnou tak sa mi to nedeje az tak ze to neviem vydrzat

@laura9876 a roky si to neriesila? Zapal to nemusi byt, moze tam byt porusena anatomia

laura9876
autor
27. sep 2025
@viestta

@laura9876 a roky si to neriesila? Zapal to nemusi byt, moze tam byt porusena anatomia

@viestta nie veru neriesila. Mavala som obcas aj zapal mocovych ciest ale to som vzdy preliecila antibiotikami