icon

Môže chudnutie spôsobovať meškanie menštruácie?

12. máj 2025

Ahojte, kvoli babatku som sa dala na chudnutie,chudnem uz par mesiacov a doteraz som nemala problem s cyklom,no teraz mi meska uz par dni. Moze za to moje chudnutie?

lila246
12. máj 2025

Nemas denny prijem pod bazalom?

autor
12. máj 2025
@lila246

Nemas denny prijem pod bazalom?

@lila246 tak to ozaj netusim

colsami
12. máj 2025

Ano, samozrejme ze moze. Ked som vyraznejsie a aktivne chudla, bolo to jediny raz okrem tehotenstiev, kedy mi meskala ms.

autor
12. máj 2025

A viem nieco urobit preto? Nejake vitaminy,bylinky?

lila246
12. máj 2025

Ked jes pod svoj bazalny metabolizmus (cize prijmes velmi malo jedla a kalorii), tvoje telo zacne setrit energiu. To znamena, ze vypina niektore "nepodstatne" funkcie, medzi nimi aj menstruacny cyklus. Telo si mysli, ze nie je bezpecne byt tehotna, kedze nemas dostatok energie ani pre seba, preto sa zastavi ovulacia a prestanes menstruovat. Toto sa casto stava pri drastickom chudnuti, dietach, alebo aj pri nadmernom cviceni bez dostatocneho prijmu jedla. Je to signal, ze telo je v strese a nieco nie je v poriadku. Dlhodobo to moze viest k zdravotnym problemom ako hormonalna nerovnovaha alebo oslabene kosti. Preto je dolezite neist s jedlom prilis nizko a pocuvat svoje telo. Odporucam si stiahnut kaloricke tabulky a sledovat svoj prijem

autor
12. máj 2025
@lila246

Ked jes pod svoj bazalny metabolizmus (cize prijmes velmi malo jedla a kalorii), tvoje telo zacne setrit energiu. To znamena, ze vypina niektore "nepodstatne" funkcie, medzi nimi aj menstruacny cyklus. Telo si mysli, ze nie je bezpecne byt tehotna, kedze nemas dostatok energie ani pre seba, preto sa zastavi ovulacia a prestanes menstruovat. Toto sa casto stava pri drastickom chudnuti, dietach, alebo aj pri nadmernom cviceni bez dostatocneho prijmu jedla. Je to signal, ze telo je v strese a nieco nie je v poriadku. Dlhodobo to moze viest k zdravotnym problemom ako hormonalna nerovnovaha alebo oslabene kosti. Preto je dolezite neist s jedlom prilis nizko a pocuvat svoje telo. Odporucam si stiahnut kaloricke tabulky a sledovat svoj prijem

@lila246 dakujem,ak by mi meskala ms dlhsie ako 2tyzdne mozem ist na vyvolavacku? Pomoze to?

lila246
12. máj 2025

S tym uz nemam skusenost, neviem poradit :(

autor
12. máj 2025
@lila246

S tym uz nemam skusenost, neviem poradit :(

@lila246 dakujem,naliala som si cervene vino,idem skusis,ci nepomoze

rozculena
12. máj 2025

a nie si tehotná?

autor
12. máj 2025
@rozculena

a nie si tehotná?

@rozculena nie,nie som

vivien234
19. máj 2025

Môže... Ale skôr ak si naraz výrazne schudla.. Tak je to dosť možné

autor
19. máj 2025
@vivien234

Môže... Ale skôr ak si naraz výrazne schudla.. Tak je to dosť možné

@vivien234 schudla som za par mesiacov 20kg,ms uz prisla,dala som si robit hp a mam vyssie amh,takze pokracujem vo vysetreniach,ci sa preukaze pcos alebo je to len vykyv hormonov

vivien234
19. máj 2025

Dúfam že pcos to nebude a želám veľa šťastia aby výsledky dopadli dobre a nebolo to nič vážne 😊🫶❤️

autor
20. máj 2025
@vivien234

Dúfam že pcos to nebude a želám veľa šťastia aby výsledky dopadli dobre a nebolo to nič vážne 😊🫶❤️

@vivien234 dakujem ☺️

banalu
20. máj 2025

Mne gynekologicka vysvetlovala, ze chudnut treba pomaly a postupne, velke vahove skoky v kratkom obdobi narusaju hormonalnu rovnovahu. Cize ano ak si naraz vela schudla, tak si si mohla rozhodit cyklus. Teda ak si si ista, ze niesi tehotna.

autor
20. máj 2025
@banalu

Mne gynekologicka vysvetlovala, ze chudnut treba pomaly a postupne, velke vahove skoky v kratkom obdobi narusaju hormonalnu rovnovahu. Cize ano ak si naraz vela schudla, tak si si mohla rozhodit cyklus. Teda ak si si ista, ze niesi tehotna.

@banalu nie,ms som uz dostala, dala som si robit hormonalny profil,hormony som mala v poriadku okrem vyssieho amh,buduci tyzden mam utz,tak uvidime,ako som na tom,ale v minulosti som mala amh nizsie,takze snad to nebude pcos