Môže HPV infekcia zmiznúť sama od seba?
caute, prosim vas stalo sa niekomu ze mu behom 2r sama od seba odisla HPV infekcia? nedala som sa zaockovat, nic specialne som neuzivala, ziadna zmena zivotospravy, z nicoho nic 2x vysledky na hpv po sebe negativne. Je mozne ze vzorka bola 2x odobrana nespravne?Alebo je takyto jav mozny? Ja som uz zufala, ked prvy x prisli negativne vysledky bola som v soku bolo mi jasne ze vzorka bola nespravne odobrata co uznala aj moja dr. po roku mi bola nanovo odobrata a vraj teda opat negativne.
Hpv z tela nezmizne, ale nemusí sa prejaviť. Veľa záleží od tvojej imunity. Častejšie sú zle výsledky počas stresového obdobia atď,kedy si telo samo nevie poradiť. Veľa krát aj tehotenstvo a pôrod vplýva na hpv, môže stav zlepšiť aj zhoršiť. Pokiaľ si raz mala problém , pravidelná cytológia je na mieste.
A ked si to hpv mala pozitivne robila si s tym nieco?
A ked si to hpv mala pozitivne robila si s tym nieco?
@flientica ano uzivala som 3 mesiace deflagyn a striedala to s papilocare. potom asi cca 2 roky nic ( moje lajdactvo) nasledne prisla kontrola cytologie tam mi vyslo ze zrazu nemam hpv ani ziadny nalez. my sme s dr usudili ze to neni mozne ked som raz uz hpv v tele mala ( neslo o 18 ani 16) tak to je nejaky omyl. takze sme cakali rok a nasledne opatovna cytologia- zase vysledok negativny. neberiem ani vitaminy, stravujem sa rovnako ako cely zivot- doprajem si, proste nic specialne som neurobila. na nete som nasla ze je mozne ze si telo samo poradilo s tym ale zda sa mi to nerealne ze ja co som mala pap3 pred 5r a uz som bola aj na kolposkopii ( poslali ma domov ze je to ok) by som sa zrazu zazracne vyliecila
Aj ja ja som mala pozitivny nalez .. po tehotenstve negativny, potom parkrat opat negativny pred 2mesiacmi pozitivny. Zalezi aj od imunity vela. Teraz beriem indol3c
mne minule vyšla mykoza, rozšírena a ja bez prizankov , aby niekto nemal jediny priznak mykozy, za mna dost divne
ano čitala som tiež že hpv si vie telo poradit do pol roka aj samé

s HPV si telo vie poradiť aj samé niekedy