icon

Môže injekcia oddialiť menštruáciu na dovolenke?

nela01
15. jún 2024

Ahojte baby prosim mate skusenost s oddialenim svojich dni ? Mame ist na dovolenku a jasne co cert nechcel svoje dni presne v tom termine.Ma zmysel ist ku gynekologovi nech mi pichne injekciu na oddialenie ? Je sanca ze ich aj napriek nej budem mat alebo to fakt oddiali a pomoze 🤣😔

petamich
15. jún 2024

podla mna ti nepichne injekciu ale ti da norethisteron tabletky a tie zarucene oddialia ale teda mne osobne dost rozhadzali cyklus

andreakotesova
15. jún 2024

Ja používam tampony. Nie každému tie tabletky sadnu.

nela01
autor
15. jún 2024

@petamich dakujem pojdem sa poradit urcite s gynekologom
@andreakotesova ano aj ja pouzivam tampony ale nechcem este aj pocas dovolenky sa piplat a nosit tampony 😂😂😂

andreakotesova
15. jún 2024

@nela01 len by si z tých tabletiek nemala nafúknuté brucho, nervozitu a pod. Nikdy neboli pre mňa tampony problém. Vždy dostanem MS, ked idem na dovolenku, aj keď ju nemám mat. Podobne aj herpes 😅🤣 Asi to je zmenou počasia/ podnebia.

patus_2
15. jún 2024

@nela01 norethisteron je riešenie, ale nikdy nevieš, ako zareaguješ. Hlavne, ak si ho ešte nebrala. Poznám ženy, ktorým rozhadzal cyklus na viac ako rok. Inak babske rady - červené víno a horúci kúpeľ na privolanie ms, citrón na oddialenie. Či zaucinkuju, nie je isté. Ale v dnešnej dobe, stačí zásoba tamponov alebo kalíšok (ak ho používaš) a k tomu ako poistka ms nohavičky a do bazéna má plavky.

muchotrafka298
15. jún 2024

Ja mam menstruacne plavky alebo tampon, nechcem si davat cyklus rozhadzovat hormonmi.

ankare
15. jún 2024

@nela01 a menštruačné plavky?

michaela329
15. jún 2024

Ja by som už do norethisteronu nešla, to bolo horšie ako mať ms. Robievala som to tak, že som išla non stop antikoncepciu bez pauzy medzi mesiacmi. Tak mi poradil gynekológ po zlej skúsenosti s norethisteronom.

portret7
15. jún 2024

@nela01 norethisteron uzivam roky rokuce, zachranil mi velmi vela dovoleniek, nemam vedkajsie ucinky, nikdy mi nerozhadzal cyklus, ale samozrejme, vsetko je individualne. Ja nan nenecham dopustit.

sorciera24
15. jún 2024

ja odkedy pouzivam menstruacny kališok, MS neriesim, teraz tiez par dni mi vyjde na dovcu, dam kalisok, prip. v silnejsi den+menstruacne plavky a hotovo....ani neviem, že mam.....tabletky na rozhadzanie cyklu by som osobne ja nedala....

tenerifka
15. jún 2024

Norethisteron je uplne ok u vacsiny zien, potom je jedno male %, ktorym rozhadze cykkus aj pohar piva.
Urcite do toho chod, ak nevyskusas, nebudes vediet, ako nañ tvoje telo reaguje. Mne to zachranilo vacsinu dovoleniek a neukratila som sa o krasne zazitky

medda_beda
15. jún 2024

Ja som užívala norethisteron max 5 dní.MS oddialil, cyklus mi nerozhádzal, ale poraď sa s lekárom.

majlo1234
15. jún 2024

Kalisok. Rano vylejes, vecer vylejes a vobec na to nemusis mysliet

sasa1310
15. jún 2024

@nela01 ja používam kalich. Bez problémov fungujem, nič necítim namiesto brania hnusných hormonálnych tabletiek. Keď si predstavím koľkokrát by som si musela predpisovať tabletky do roka, tak ďakujem neprosím

marca12
15. jún 2024

Väčšina tu zatracuje tie tabletky,ale to asi len tie,ktore maju slabsiu menstruaciu. Neviem si predstavit pri mojej sa kupat v prve dni a v bolestiach. Uzila som ich 2x a nebolo mi z nich nic. Ani mi nerozhadzali cyklus. Jasne,ze je to chemia,hormony,ale pokial ich neuzivas niekolkokrat rocne,tak nevidim problem si takto pomoct.

zalka
15. jún 2024

Hm... Teraz užívam noretiston.. Som na dovci.. Síce menzes nemám ale celý čas spinim... Čiže tampón do vody si dávam tak ci tak... 🙄

ivanakal
15. jún 2024

Ja vyuzivam tabletky teraz, posuvam si menzes mesiac pred dovolenkou. Nemam ziadne problemy, nie som nafuknuta, nespinim. O par dni vysadim a uvidim co to spravi. 😊 Aj tak mam nepravidelny cyklus, ale nemienim riskovat dovolenku s vlozkou (tampony nemozem)..