icon

Môže mať prechladenie po ET vplyv na zlý vývoj embryí?

sobka
4. sep 2010

ahojte,vcera som mala ET,s bolenim hrdla a vecer som uz mala aj nadchu,celu noc som zle spala,napinala brucho pri smrkani do vreckovky.zjavne som prechladla a teraz mam obavy,ze moj organizmus vlozene embrya odmietne!ma niekto z vas podobnu skusenost a ako vam dopadli vysledky hcg?

lusinkaj
4. sep 2010

sobka,ahoj 🙂
tazko odpovedat na tuto otazku...pri 1ivf som po ET bola strasne chora som sa velmi bala ale ostala som tehu.ale bohuzial som potratila.....a pri 2ivf som dopadla tak isto bola som chora...a som teh.cakam dvojicky a za par tt rodim 🙂
cize neviem,tazko nato odpovedat....len nic neber ani paralen len caj,med a citron
drzim prsty 🙂

jani2
4. sep 2010

tiež si neporadím, môžem len pridať moju osobnú skúsenosť. V júli som išla na KET, v ten deň ma začalo bolieť hrdlo a postupne sa pridala aj nádcha....žiadna teplota. To prechladnutie trvalo vyše týždňa a embryjko sa aj napriek tomu ujalo a krásne vyvíjalo....ale v 9 tt som potom potratila. 😢 Takže aj pri prechladnutí sa dá otehotnieť....ale či to malo vplyv aj na neskorší potrat netuším....ale myslím, že skôr nie, mala som aj hematóm, tak asi preto som o maličké prišla. V každom prípade ti moc držím palce! V dnešnej dobe bohužiaľ ani v lete nemožno byť bez chorôb a viróz. 😒

cikyta
4. sep 2010

Ja som bola prechladnutá pri prvom IVF a nevišlo to 😔 Pri druhom IVF nám to višlo a máme dieťatko.Ked som sa pri prvom nezdare pýtala dr.či to môže mať suvis s tým,že som bola chorá,tak povedal,že aj môže,aj nemusí.Príčin može byť viac.A tak je na to ťažko odpovedať so 100% istotou ☹
Každopádne držím palce a netreba hádzať hned flintu do žita,ale VERIT! 🙂