Môže sa takto prejavovať ovulácia?
Ahojte, mám 18 deň cyklu, ale ja ho mám 34 dňový, čiže práve mám ovuláciu. Nie som tehotná, to treba povedať, lebo nemám s kým otehotnieť aktuálne. Zhruba od 15 dňa cítim bolesti v podbrušku, také napätie, a rovnako mám naliate prsníky a bolia ma úplne. Nerozumiem tomu. Okrem toho mám akokeby zväčšené bruško a stále ma nafukuje. Chcem ísť zajtra na gynekológiu. Bola som tam pred pol rokom, všetko bolo v poriadku. USG prsníkov bolo ok, mám tam vraj cysty, ale nič patologické. Nepáči sa mi to vôbec. Môže ovuácia vyzerať takto? Toto by som čakala skôr pri PMS, tesne pred, nie počas...
Přehled od AI
Ovulácia u 18-ročnej ženy sa prejavuje najmä zvýšeným, čírym a ťahavým hlienom (pripomína vaječný bielok), miernou až ostrou bolesťou v podbrušku (tzv. ovulačná bolesť), zvýšenou citlivosťou prsníkov, vyšším libidom a miernym zvýšením bazálnej teploty. Tieto príznaky trvajú zvyčajne 1 až 2 dni a sú sprevádzané hormonálnymi zmenami. Hlavné fyzické a psychické prejavy ovulácie: Zmeny v cervikálnom hliene: Výtok sa stáva redším, klzkejším, čírym a elastickým, čo uľahčuje transport spermií.Ovulačná bolesť (Mittelschmerz): Mierna, pichľavá alebo kŕčovitá bolesť v podbrušku, zvyčajne na jednej strane podľa toho, z ktorého vaječníka sa uvoľňuje vajíčko.Zvýšená citlivosť prsníkov: Hormonálne výkyvy (estrogén a progesterón) môžu spôsobiť napätie alebo bolesť v prsiach a bradavkách.Zvýšené libido: Často sa prejavuje vyššia sexuálna túžba a pocit zvýšenej atraktivity.Slabé špinenie: Niektoré ženy môžu zaznamenať mierne krvácanie, čo je spôsobené prasknutím folikulu.Zvýšenie bazálnej telesnej teploty: Po uvoľnení vajíčka sa teplota meraná ráno v pošve alebo ústach zvýši o \(0,2–0,5\text{\ }^{\circ }\text{C}\).Ďalšie symptómy: Nadúvanie, citlivejší čuch, zmeny nálad alebo zvýšená chuť do jedla. Tieto prejavy sú u mladých žien pomerne bežné a naznačujú najplodnejšie obdobie cyklu.
@sara07 to viem, do AI som si to dala aj ja. Ja však nie som 18 ročná žena. A rada by som skúsenosti iných žien.
@anonym_autor ok tak si zadaj svoj vek teda 😂 odpoved bude rovnaka
niekto je bez priznakov, niekto ma to ako ty
@sara07 doteraz som nikdy takéto príznaky nemala, preto som túto otázku položila, či to môže byť aj ovulácia? AI ti dá rôzne veci, aj onko ochorenie vaječníkov.
@sara07 doteraz som nikdy takéto príznaky nemala, preto som túto otázku položila, či to môže byť aj ovulácia? AI ti dá rôzne veci, aj onko ochorenie vaječníkov.
@anonym_autor Ahoj autorka, telo zeny sa postupom casu meni. Aj ked si predtym nieco nemala, casom mat mozes. Aj ja som na sebe postupne badala urcite zmeny. Niekedy sa deju, niekedy nie, nie kazdy mesiac. Aj u teba to kludne moze byt tak, ze tento mesiac pocitujes take veci, mozes kludne aj dalsi, ale trebars dalsi to mat nebudes a neskor znovu ano. Nepanikarila by som. Ano neda sa na Al spoliehat vo vsetkom a nie som zastanca toho,ze uz vela ludi si Al myli s lekarom🙂 Pre pokoj v dusi kludne k lekarovi chod a uvidis. Ale myslim si,ze co si opisala je normalne. Hlavne sa nesleduj tak uzkostlivo, pretoze aj tento vnutorny stres moze sposobovat napriklad aj to nafukovanie (co je inak normalne pri ovulacii, ale aj pms). Cim viac sa budes sledovat a mat z toho vnutorny stres, tym horsie pre teba. Prijmi fakt, ze telo zeny sa meni v kazdom veku🙂 Drzim palce
@anonym_autor ja mávam podobne dlhý cyklus ako ty, ovu väčšinou okolo 21 dňa a pred mam podobne príznaky ako ty 🙂 takéto priznaky mam posledne roky, predtým som ovu takto výrazne necítila 😄
Áno, ovulácia môže mať takéto príznaky, voľakedy som o nej ani nevedela, od istého času ju prežívam pomaly viac ako menštruáciu, tiež naliate prsia, bolesť v krížoch, nafúknutie... cca okolo 28 rokov mi to tak začalo, niekedy je to výraznejšie, niekedy menej...
Prúser je, že mám aj časté nutkanie na močenie a ten pocit v bruchu je nepríjemný. Keď som si to hodila do AI: typické sú pretrvávajúce nafukovanie, pocit plnosti alebo tlaku v podbrušku, bolesti v podbrušku alebo krížoch, rýchle nasýtenie sa pri jedle, znížená chuť do jedla a častejšie močenie. Môže sa objaviť nevysvetliteľná únava, úbytok alebo priberanie hmotnosti a zmeny menštruačného cyklu. Toto mi vypísalo ako rakovinu vaječníkov. Tak naozaj radosť. Pôjdem na gyndu, nech ma pozrie doki, pre istotu.
@anonym_autor telo ženy prebiah počas života rozličnymi hormonálnymi zmenami, ktore suvisia aj s vekom, začiatkom perinomenpauzy ktora môže trvat aj 10 rokov, nemylit si menopauzaou
cyklus a jeho priebeh ovulacia sa menia aj napr po pôrode ,
Mam rovnake priznaky pri ovulacii, ako pises, takze ano, moze aj takto vyzerat. Ja som pred tehotenstvami o ovulaciii ani nevedela, po 2 porodoch mam priserne PMS tesne pred a pocas ovulacie - bolesti, nafukovanie, zvacsene brusko. Horsie ako pred samotnym menzesom. Radost, no. Este tajne dufam, ze sa to troska podda , ked sa hormony vybalancuju (som ani nie rok a pol po poslednom porode).
Ahoj, ja som mávala voľakedy dosť silné bolesti vaječníkov pri ovulácii, potom bolo obdobie kedy som absolútne netušila že ju mám, potom som chvíľu zrazu mávala počas ovulácie špinenie bez bolestí, potom som sa zas od ovulácie cítila dva týždne tak, ako keby mám menštruáciu každý deň dostať (naliate prsia a bolesť brucha). Teraz som po pôrode a zrazu mám počas plodných dní dosť silný ovulačný výtok a bolesti len slabé v deň ovulácie. A to mám len 26 rokov a toľkoto zmien. 😅 Sama gynekologička mi na to vravela, že sa to celý život žene môže meniť a veľa vecí cyklus a hormóny ovplyvňuje. Mne sa ten výtok nepáčil, tak som to riešila - a nezistili mi nič, všetko som mala ukážkové. Samozrejme ak sa ti to nezdá, určite choď k lekárovi, už len pre svoj dobrý pocit.

Přehled od AI
Ovulácia u 18-ročnej ženy sa prejavuje najmä zvýšeným, čírym a ťahavým hlienom (pripomína vaječný bielok), miernou až ostrou bolesťou v podbrušku (tzv. ovulačná bolesť), zvýšenou citlivosťou prsníkov, vyšším libidom a miernym zvýšením bazálnej teploty. Tieto príznaky trvajú zvyčajne 1 až 2 dni a sú sprevádzané hormonálnymi zmenami. Hlavné fyzické a psychické prejavy ovulácie: Zmeny v cervikálnom hliene: Výtok sa stáva redším, klzkejším, čírym a elastickým, čo uľahčuje transport spermií.Ovulačná bolesť (Mittelschmerz): Mierna, pichľavá alebo kŕčovitá bolesť v podbrušku, zvyčajne na jednej strane podľa toho, z ktorého vaječníka sa uvoľňuje vajíčko.Zvýšená citlivosť prsníkov: Hormonálne výkyvy (estrogén a progesterón) môžu spôsobiť napätie alebo bolesť v prsiach a bradavkách.Zvýšené libido: Často sa prejavuje vyššia sexuálna túžba a pocit zvýšenej atraktivity.Slabé špinenie: Niektoré ženy môžu zaznamenať mierne krvácanie, čo je spôsobené prasknutím folikulu.Zvýšenie bazálnej telesnej teploty: Po uvoľnení vajíčka sa teplota meraná ráno v pošve alebo ústach zvýši o \(0,2–0,5\text{\ }^{\circ }\text{C}\).Ďalšie symptómy: Nadúvanie, citlivejší čuch, zmeny nálad alebo zvýšená chuť do jedla. Tieto prejavy sú u mladých žien pomerne bežné a naznačujú najplodnejšie obdobie cyklu.