icon

Môže tampón nasiaknuť močom?

14. sep 2025

Ahojte. Nie som žiadna nevzdelana puberta. Mám po 30 tke mam za sebou 2 vaginálne pôrody a viem ze žena rodí z jednej dierky a cika z druhej. No všimla som si že keď idem cikať s tampónom tampón je permanentne nasiaknuty od moču (pozriem - vidím). Aj hneď po cikani cítim ze je ťažký a plný (pred cikanim nebol). Je zavedený správne na hĺbku prsta. Krv smerom von nevyteka takže bude správne. Šnúrku pri cikani dávam bokom takže istota ze ostane suchá tam je. Inak nevidím dôvod ani možnosť akým spôsobom ten tampón nasakuje moč, gyn nevidí nič neobvyklé anatomicky je všetko v poriadku. Viete mi vysvetliť tento jav? Stáva sa to ešte niekomu? Malo by to byt pohodlné počas menštruácie sa vycikat. Kalisok je v pohode vydrží 12 hodín cikam s nim normálne prúd ide ako má. No s tampónom sme sa nejak neskamaratili. Neviem si to vysvetliť

Strana
z2
anonym_056a44
14. sep 2025

@anonym_autor vždy si mením tampón pri močeni. Vždy nasiakol 😄😄

beata_k
14. sep 2025

@anonym_autor Staci, ze ti len kustik na konci cikania stecie moc po snurke.

anavixy
14. sep 2025

Ano su dve dierky, ale ta druha dierka (na mocenie) je v tej druhej (posva), aj ked len na zaciatku ale u niekoho to moze byt hlbsie u niekoho menej hlboko. Nevidim na tom nic zamysleniahodne, za mna uplne normalne. Ja si tiez menim tampon pri moceni, lebo ked to nerobim, tak mi proste klesne a necitim sa uz pohodlne, krv ale neobteka ani netecie von ani ked je tampon uplne nizko…

anonym_fe0f31
14. sep 2025

2.je močová trubica
8.je vaginálny vchod

Vysvetlite mi, jak si môžte omočiť tampón? Anatómia nepustí.

anonym_ab6c21
14. sep 2025

Nedávaš si ho "plytko"? Na začiatok vaginálneho vchodu? Aj keď to by asi bolo nepohodlné...neviem, nikdy sa mi to nestalo. Vždy ho dám na doraz smerom hore.

anonym_4c7e91
14. sep 2025
@anonym_fe0f31

2.je močová trubica
8.je vaginálny vchod

@anonym_fe0f31 Zena necika na ,,stojaka,,.

eeffka
14. sep 2025
@anonym_fe0f31

2.je močová trubica
8.je vaginálny vchod

@anonym_fe0f31 jednoducho, ocuras snurku a natiahne sa odspodu, riesenie je zastrcit snurku dnu

anonym_fe0f31
14. sep 2025
@anonym_4c7e91

@anonym_fe0f31 Zena necika na ,,stojaka,,.

@anonym_4c7e91 v živote som si neočúrala tampón, ak som si očúrala omylom šnúrku, nikdy som nemala očúraný tampón...

anonym_e39ce6
14. sep 2025

To som nemala ani čitať teraz budem nad tým rozmýšlať 😄😄😄...

anonym_6aae73
14. sep 2025

mas ho zavedeny zrejme nizko a ako curas nasiakne, aj mne to robi, preto vzdy po curani ked mam tampon menim

pe_mi
14. sep 2025

@anonym_autor ojoj, ako tak čítam vaše komentare ,že mením tampón po každom močení, ja pijem cez 2.5litra denne vody
Chodím čurať každých 30 min
Neviem si predstaviť si meniť tak tampón
Ešte nestihne nasiaknuť krvou , išiel by von ťažko a zbytočne by ostali na stenách pošvy tie chĺpky tamponove
Či iba ja tak zmýšľam..

wolf_
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
anavixy
15. sep 2025
@anonym_fe0f31

2.je močová trubica
8.je vaginálny vchod

@anonym_fe0f31 no lenze takto to realne naozaj nevyzera

anonym_fe0f31
15. sep 2025
@anavixy

@anavixy no keby si poznala aspoň základy anatómie, tak by si vedela, že to takto reálne vyzerá a žena má dva samostatné otvory – močovú trubicu a vaginálny vchod. Tampón ide vždy do pošvy, nie do močovej trubice. Žiadna močová trubica sa nenachádza vo vaginálnom otvore. Preto sa s tampónom úplne normálne močí, lebo sú to dve rozdielne cesty. Nabudúce, než začneš mudrovať, skús si pozrieť aspoň obrázok ženskej anatómie alebo zrkadlom na tú svoju dole. 🙂 Evidentne si v škole nedávala pozor.

alyson29
15. sep 2025
@anavixy

@anavixy to nemyslíš vážne toto 😂😂😂

majamat
Autor odpoveď zmazal
alyson29
15. sep 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat ja som mala cievkovanie, o tom má nemusíš poučovať a do žiadnej vagíny sa to nezavádza, ale do močovej trubice, ktorá je nad vaginálny otvorom.. 🙂

anonym_fe0f31
15. sep 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat to si robíš srandu, že si zdravotná sestra a nevieš, že močová trubica je úplne odlišný vchod od pošvy? To vážne niekoho cievkuješ cez vagínu? V tom prípade by si mala odovzdať papiere.

majamat
Autor odpoveď zmazal
anonym_fe0f31
15. sep 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat ak si sestra, mala by si vedieť rozlíšiť rozdiel medzi anatómiou a ťažkosťami pri katetrizácii. To, že je u starších žien s ochabnutými tkanivami močová rúra ťažšie viditeľná a musíš ju hľadať „naslepo“, neznamená, že sa zrazu spája s pošvou do jedného otvoru. Trochu si pletieš pojmy a fakt, že je katetrizácia u niektorých žien náročnejšia, ešte neznamená, že sa mení anatómia. Močová trubica a vagína sú vždy dva odlišné otvory. To je fakt, ktorý platí u každej ženy, nech má 20 alebo 80 rokov. To, že ideš pri zavádzaní katétra „naslepo“, je len o praxi a stave tkanív, nie o tom, že by tam bol jeden vchod. Preto prosím nemiešaj realitu klinickej práce s tým, ako je ženské telo naozaj anatomicky usporiadané. Aj zrkadlom vidíš močovú trubicu a samostatný pošvový vchod. Na to nemusím byť lekár a robiť "naslepo" cievkovanie ako v tvojom prípade, aby som nevládala anatómiu, ktorú som študovala.

alyson29
15. sep 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat nemám, čo dodať, ibaže by som pod tvojimi rukami nikdy skončiť nechcela, ty nie si pre mňa zdravotník v tomto prípade..

anavixy
15. sep 2025
@anonym_fe0f31

@majamat ak si sestra, mala by si vedieť rozlíšiť rozdiel medzi anatómiou a ťažkosťami pri katetrizácii. To, že je u starších žien s ochabnutými tkanivami močová rúra ťažšie viditeľná a musíš ju hľadať „naslepo“, neznamená, že sa zrazu spája s pošvou do jedného otvoru. Trochu si pletieš pojmy a fakt, že je katetrizácia u niektorých žien náročnejšia, ešte neznamená, že sa mení anatómia. Močová trubica a vagína sú vždy dva odlišné otvory. To je fakt, ktorý platí u každej ženy, nech má 20 alebo 80 rokov. To, že ideš pri zavádzaní katétra „naslepo“, je len o praxi a stave tkanív, nie o tom, že by tam bol jeden vchod. Preto prosím nemiešaj realitu klinickej práce s tým, ako je ženské telo naozaj anatomicky usporiadané. Aj zrkadlom vidíš močovú trubicu a samostatný pošvový vchod. Na to nemusím byť lekár a robiť "naslepo" cievkovanie ako v tvojom prípade, aby som nevládala anatómiu, ktorú som študovala.

@anonym_fe0f31 ale ved to nikto netvrdi ze to nie su dva otvory…

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
alyson29
15. sep 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat ja nemám žiadny problém, u nás v meste máme skúsených lekárov, ktorí vedia rozoznať dva odlišné vchody od seba. Ani pôrody a zápaly nezmenia fakt, že moč vylučuješ iným otvorom než pošvovým. U mňa táto debata končí, absolútne nezmyselná diskusia sa tu hádať, keď anatómiu človeka nezmeníš.. 🙂 prečítaj si, čo ste obe písali. Ale to nie je prvá diskusia, kde sa dohaduješ tvrdohlavo o svojej pravde, aj keď fakty sú úplne iné.

majamat
Autor odpoveď zmazal
alyson29
15. sep 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat tak som sa zle vyjadrila - my tu máme skúsených lekárov a sestry! 🙂 Tiež sa chytíš každého slovíčka, nemám tu rovno vymenovať celú ambulanciu? Ja ako aj laik viem, kde sa zavádza katéter, nemusím byť na to zdravotná sestra, keďže cievkovanie som nemala len raz a tiež som nesedela v škole so sklopenými ušami, keď sme sa učili anatómiu človeka. 🙂 Furt sa tu oháňaš skúsenosťami, ale odpovedáš úplne vedľa, než o čom píšem.

Strana
z2