Môže urológ predpísať antibiotiká partnerke?
Dobrý deň.
Môže môj urológ - v prípade ze mi vyjdu pozitívne testy na nejakú baktériu (napr. Ureaplazmu /chlamýdie, gonoreu).. Predpisat antibiotika nielen mne ale rovno aj mojej partnerke? Čítal som ze vraj áno ale niesom si si na 100% istý = ak áno v tom prípade ich napíše na moje rodne číslo a viem ich vyzdvihnúť v lekárni ja? Alebo ich musí napísať na rc partnerky (upozorňujem ze ona nie je jeho pacientka)
@pavolkollar môže ale oveľa lepšie je keď sa žena sa vyšetriť gynekológom. Môže dostať čapíky čo sa vkladajú vaginálne a to urológ asi nepredpisuje.
@pavolkollar lekár by bez vyšetrenia a stanovenia diagnozy nemal predpísať liek nikomu....
@mogaa nám keď sme mali ureaplazmu tak automaticky po pozitívnom stere predpisal môj gynekológ aj pre muža atb kedze sa musia preliecit obaja
@mimuska328 ja som nepísala, že je to nemožné, len ako by to po správnosti malo byť....ostatné záleží od konkrétneho lekára, ale jeho povinnosťou to nie je.....ak predpisuje liek, dostáva od poisťovne platbu za konkrétny úkon teda vyšetrenie, čiže ak tam daný pacient nie je , ide o podvod/klamstvo....
@mogaa ale prosím ta aký podvod. Však vyšetrí gynekológ ženu a automaticky keď ma nejakú infekciu alebo baktériu tak jej predpíše daný liek x 2 pre partnera a nikde nikto neudava že to ide konkrétne pre partnera a samozrejme ze treba vždy preliecit obidvoch a nie len ženu lebo si to prenášajú stále medzi sebou keď sa aj prelieci zena
@mimuska328 nevieš si spomenúť ci to predpísal na tvoje rodné číslo - antibiotika pre oboch alebo musela si diktovať na antibiotiká pre partnera jeho r č?
@pavolkollar nie normálne na moje meno a r.č. predpisal tie atb x2. Automaticky to tak ma byt lebo si to budete stále prenášať medzi sebou
@mimuska328 úplne súhlasím, doktori vôbec v tomto niesu striktny. Ešte v mladosti keď som niečo podobné dávnejšie mal tak ani sa Dr kt mi to zistil nepýtal ci mam partnerku a ci netreba predpisat aj jej.. Tamta už v tom čase bola moja ex znamost a ďalej si behala po slovensku a nakazovala ďalších chlapov. (mam podozrenie ze asi aj vedela ze niečo ma, ale nijak to nemala záujem riešiť) . Takým prístupom sa tieto blbosti len zbytočne širia v spoločnosti..
@pavolkollar môže, ale bude si hradiť plnú sumu lieku
@pavolkollar tak posli aj ju ku gynekologovi. Možno opačne to tak nie je že urológ automaticky dava lieky aj pre partnerku

@pavolkollar Mala by sa dať vyšetriť u svojho lekára, ktorý jej predpíše antb.Skusiť však môžeš.