Môžem dostať mykózu po sexe bez hygieny?
Môžem dostať mykozu po sexe ak partner sa 2 dní neospechoval ? Lebo myslím že ju začínam mať
A prečo si s ním spala keď bol 2 dni neosprchovany? Asi už to bolo aj cítiť, mohla si si už vtedy domyslieť, že nie najlepší nápad mať s nim sex, aby si si niečo neuhnala...
Môj ex keď jazdil EU tak tam hygiena je vseliaka . A keď prišiel domov jasné že sa osprchovať. A mala som niekedy problém. Takže asi áno je to možné
Ano mozes mat a mat sex s neosprchovanym partnerom, tak to nemohlo ani dobre prebiehat.
@pralinka25 ale to nevylucuje ze to nemoze mat kvoli muzovi, hoci to nemusi primarne suvisiet s tym, ze sa neumyva 😅
Mykozu nedostaneš ak partner nesprchuje 2 dní
Neviem ale každopádne FUJ. Aspoň cicinu si mohol umyť v umývadle 🤢
@vanilkovazmrzka hore som uviedla priciny. ak by bola ona v poriadku moze sa neumyvat on aj tyzden. ved v 80 rokoch sa nikto denne nesprchoval.
to ze dnes nam to pride divne a nechutne je jedna vec ale druha je ze dennodenne sprchovanie je tu len par rokov a ludstvo prezilo a neverim ze zeny mali celozivotne mykozu.
Mozes a nemusis ,dva dni neumyty chlap nieje nic strasne ak mas ty vsetko ok vo svojom tele a malej
No je pravda že mám slabšiu imunitu ale neviem či by som to mohla len tak dostať kvôli tomu
Autorka, nebrala si ATB, alebo vela sladkeho. Nemožeš mať rozhadzane hormony? Oslabenú imunitu? To sú najčastejšie dóvody kvasiniek. Pošva má pri správnej mikroflore a spravnom Ph, samočistiace schopnosti.
@anna777115 bola som pred nedavnom na cytologii a nič mi nehovorila a to bola lbc
A jedine ten cukor ešte alebo ma napádal že mi stiekok šampón a po Tom sa mi to zvykne stať

no ono ludia sexuju aj v krajinach kde sa sprchuju len raz za cas. dokonca v stredoveku sa umyvali len raz v roku v maji.
nebolo to tak davno ked sa sprchovalo len v nedelu.
príčiny:
Hormonálna nerovnováha,
nesprávny životný štýl,
stres,
tehotenstvo,
oslabený imunitný systém,
užívanie niektorých liekov (antibiotiká),
cukrovka,
nosenie nevhodného spodného prádla,
dlhý pobyt v mokrom oblečení,
nesprávna intímna hygiena - príliš časté umývanie nesprávnymi produktami.