icon

Môžem otehotnieť ak mám veľkú jazvu po operácii?

vladenka2510
17. sep 2011

Ahojte 😉 mohol by mi niekto poradit? Som 7 mesiacov po operacii a mam dost velku jazvu. Chcela by som otehotniet. Má niekto skusenost ??? Dakujem

vladenka2510
autor
17. sep 2011

dakujem za radau 🙂 ja som po cisarskom uz 3 roky. mam na mysli jazvu po operacii oblickoveho kamena. na pravom boku v strede mam 15 cm jazvu. Dakujem

anieli_1
17. sep 2011

@vladenka2510 ahoj no myslim si ze kedze nemas jazvu na maternici tak by to nemal byt taky problem ale pockala by som asi do roka kym sa ti spevni jazva na svaloch a tak...........skus sa porozpravat s gynekologom co si o tom mysli 😉

vladenka2510
autor
17. sep 2011

dakujem no myslim si ze by to nemal byt problem po operacii som trosku pribrala a jazva ma zacala len trosku svrbiet. No ak by som otehotnela pribrala by som hodne... dakujem za radu 🙂

anieli_1
17. sep 2011

@vladenka2510 nemusela by si pribrat vela to nieje pravda moja kamoska to mala ako liek na schudnitie pribrala len 4 kila a viac schudla ale tu ide o spevnenei tkaniv a nie pribratie ale ak ti dr povie ze mas jazvu dost pevnu tak kludne kedykolvek......myslim ze najlepsie ti poradi on drzim palceky 😉

zuzikkaa
17. sep 2011

@vladenka2510 najlepsie urobis ak sa spytas na tu jazvu gynekologa.ci ti odporuci pockat alebo mozes hned... 🙂
na druhej strane kym zacnes nejako vyraznejsie priberat to uz budes v nejakom 5tom mes takze by nemusel byt problem 😉

vladenka2510
autor
17. sep 2011

Urcite sa pojdem opýtat dakujem vám moc.

feb13
17. sep 2011

@vladenka2510 Ahoj ja som mala v maji laparoskopiu co sa robi rez pri pupku, sice malicky ale pupok je pupok, a pytala som sa doktora (gynekologa) ze kolko mame pockat aby sa mi pupok neroztrhol a povedal ze nemusime vobec, ze to sa neroztrhne. Co sa tyka zvyseneho priberania, tak si myslim, ze je to jedno ci je to 7 mesiacov po operacii ci 5 rokov, pokial je to vahove pretazenie prilis velke a ma to tendenciu rozpadnut tak rozpadne a ked nie tak nie. Ono sa nerozpadne tak, ze sa otvori cela rana, ale moze sa v nej urobit pruh. Ale jazva po operacii oblicky si myslim ze svojou lokalizaciou nie je tak ohrozena pri tehotenstve, ani z hladiska tvorby pruhu nie je to typicke miesto, je to problem skor po brusnych operaciach. Ja som robila na chirurgii, sice len sestricku, takze ak ti doktor povie inak tak sa spoliehaj na neho, ale ja si teda myslim, ze to problem nebude.

vladenka2510
autor
18. sep 2011

dakujeeeeeem moooooooc 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂