icon

Môžem si dávať Progestenale striedavo orálne a vaginálne?

feketka
30. jún 2022

Ahojte, som v 5tt a dnes som zacala krvacat, tak sme isli hned do ISCARe kde nam robili IUI. Nastastie to zatial nie je potrat, ale mam velky hematom, tak musim doma len lezat. Maximalne na wc a spat do postele povedala :/
Pani doktorka mi zvysila davku utrogestanu zo 100mg na 200mg 2xdenne, teraz sa to uz nevola utrogestan ale progestenall. Povedala mi, ze to mam uzivat ustne, ale mne zvykne byt z liekov tazko, tak potom mi povolila aj vaginalne pokial nebudem velmi krvacat. Prvu tabletku som si dnes dala ustne, lebo teraz este krvacam, ale ak by to ustalo, tak si myslite, ze by som si ju mohla uz potom davat odspodu? Neuskodi ak by som to podla potreby striedala podla vas? Nenapadlo mi sa na to opytat ked som tam bola :/
A inak, dala mi aj clexane 1x denne, neviete ci je jedno v aky cas si ho pichnem pokial budem dodrziavat 24 hodinovy interval?
A este taka jedna blba otazka- mozem aj sediet ci musim len lezat? Dakujem za kazdu radu 🙂

e1i
30. jún 2022

@feketka zospodu to ma lepsiu účinnosť. Ustne mozes mat zavraty a pocit opitosti. Utrogestan existuje stale bud 100 alebo 200 mg. Progestanelle je iba dalsi preparat, nie je to jeho nahrada. Principovo to iste.
Iny vyrobca, iny nazov, ina cena
Clexane 1x denne vzdy v rovnaku hodinu cca. Je jedno ci rano ci vecer

pauli_s
30. jún 2022

Jooooj moja držím palce, nech to dobre dopadne 🙁

feketka
autor
30. jún 2022

@e1i ja som si myslela, ze to je jedno....Ale utrogestan uz teraz nemusim brat ked mam progestanelle,ze? Ja si to urcite chcem davat radsej odspodu, ale pokial krvacam si to tam nemam davat povedala doktorka. Preto ma zaujimalo ci to mozem potom zmenit podla potreby...ale asi by to nemal byt problem podla mna...

feketka
autor
30. jún 2022

@pauli_s dakujem, no blbu noc som mala a teraz dalsie obavy, ale co uz sa da robit. bud sa to udrzi alebo nie :(

pauli_s
30. jún 2022

@feketka ten utrogestan s progestenelle je to isté, takze kľudne užívaj len jedno alebo druhé, len si dávaj pozor na tie miligramy. Keď máš teraz užívať 200mg 2x denne.

feketka
autor
30. jún 2022

@pauli_s uz budem brat len ten progestenalle, nejdem to miesat. ale dakujem 🙂

e1i
30. jún 2022

@feketka ja som si aj popri spineni davala zospodu. Mala som ho z car a vtedy som mala mmt ale do kontorly som musela uzivat a nespominali ze si mam prehodit ústne. Ak nekrvacas moc, môžeš vkladať. Ma to ozaj priaznivejsi a adresny ucinok priamo na mieste aj na krcok. Ja napr teraz som 26tt a davam si ho stále lebo mala bola pred 3r predčasne

e1i
30. jún 2022

@feketka druha vec je ze progestanelle nema podla adc sposob uzitia vaginalne, hoci ho tak doktori píšu
Utrogestan 100 ma bud ustne alebo vaginalne, 200mg vaginalne a ešte je aj amelgen ten je 400mg tiez na vaginalne použitie

feketka
autor
30. jún 2022

@e1i dakujem, ja sa tiez budem snazit to davat co najviac zo spodu, je mi to lepsie ako toto otapenie. dnes som si prvykrat dala tuto tabletku oralne a fakt je to hrozne omameny stav :D
Inak, nevedela by si mi poradit ci mozem pri hematome v lahu striedat rozne polohy alebo mam byt len na chrbte? Mozem spat aj na bruchu ci nie? Popripade mozem aj sediet v posteli? Viem, hrozne sproste otazky, ale tymto si prechadzal prvykrat, tak nechcem nieco pokazit :/

e1i
30. jún 2022

@feketka na bruchu v tehotenstve nespím. Sediet mozes len nenatahuj nic tazke a oddychuj co najviac

feketka
autor
30. jún 2022

@e1i dakujem, to budem urcite...ja som citala, ze pokial to zene je prijemne spat na bruchu a nema este brucho (co ja nemam), tak v tom nie je problem.